Nordic Taste, Copenhagen CookingSøndag var gemalen og jeg til Nordic Taste – jeg som en del af Nordic Feed-arrangementet, mens han måtte købe billet. Jeg var først til et foredrag om hele Copenhagen Cooking-konceptet, og imens mødte gemalen et par af vores venner. De ‘tyvstartede’ og var forbi flere af smageboderne, inden jeg også var klar til at kaste mig ud i smagsprøverne.

Nordic Taste er en videreudvikling af arrangementet i Skuespilhuset. Det betød, at der i år var flere restauranter, der deltog (26 stk), at arrangementet blev holdt over to dage og i flere timer, og at langt flere mennesker fik mulighed for at deltage. Prisen var til gengæld fordoblet, så det i år kostede 150 kr for 10 smagsprøver. Som en lille sjov detalje fik man også udleveret en ‘stemmegaffel’ sammen med sit smagsprøve-klippekort. Gaflen blev man bedt om at aflevere i den bod, hvor man fik den bedste smagsprøve.

Nordic Taste, Copenhagen Cooking
Kryddersprængt grisebryst med løgpuré, æblevinaigrette og crumble af malt og sprøde svær.

Første smagsprøve var fra SALT, og det var en udmærket start. Smagsprøven havde gjort sig endnu bedre, hvis den havde varm eller i det mindste lun, men det er ikke helt let at sørge for flere tusinde smagsprøver i løbet af så få timer, så jeg kan godt forstå, at de serverede denne afkølet.

Nordic Taste, Copenhagen Cooking
Røget makrel med karse, rygeost og radiser.

Ovenstående smagsprøve fra Skovshoved Hotel var en, gemalen valgte. Den var fin i følge ham. Jeg kunne godt lide detaljen med den lille pipette, der indeholdt agurkejuice.

Nordic Taste, Copenhagen Cooking
Fennikel-crudité, hvidsild, rapsolie-mayo, syrnet fløde, fennikelfrø og vild kørvel

Smagsprøven fra Restaurant No 1 blev serveret sammen med en lille snaps – sidstnævnte holdt jeg mig dog fra, så ovenstående er gemalens portion. Han sagde, den passede godt til, men jeg skulle alligevel ikke nyde noget. Til gengæld var jeg ret glad for selve smagsprøven, og den endte med at få min ‘stemmegaffel’.

Nordic Taste, Copenhagen Cooking
Røget heltling-mousse, fladbrød og knækbrød, fristurestegte urter og tomatpulver.

Den finske restaurant Ravintola Juuri var blandt de mest opfindsomme. Man kunne vælge mellem to retter, hvor både gemalen og jeg valgte ovenstående – der var også mulighed for at få levergryde med dild, røget svinekød, rosinpuré, safranbolle og saftige tranebær, men jeg ombestemte mig i sidste øjeblik. Sammen med smagsprøven kunne vi vælge mellem tre små shots – jeg valgte den grønne (saft fra nyudsprungne grannåle!?), mens gemalen tog efterårsæblesaften. Meget spændende og med en fin smag – var tæt på at få min stemmegaffel.

Nordic Taste, Copenhagen Cooking
Birkerøget havlaks, skovsyrevurd, brændt malt og naturmælk.

Dyvig Badehotel havde en simpel men velsmagende smagsprøve, og her må jeg lige fremhæve servicen, som var ekstra venlig og hjertevarm

Nordic Taste, Copenhagen Cooking
Maltkokt sellerirot, gårdsskinka, vilda örter, rågbröd & äpple.

Her var vi atter forbi en af de udenlandske restauranter, og Rusthållargården bød på en fin og lidt anderledes smagsprøve. Smagsmæssigt var den ikke så pirrende, men det var dejligt, at de havde overskud nok til at bruge skum ved serveringen og dermed lige give den et ekstra touch på det visuelle plan.

Nordic Taste, Copenhagen Cooking
Syltede kalvebrisler, karl johan-ragout og vild brøndkarse.

Hos Marv & Ben forventede jeg et sikkert hit – ikke kun fordi jeg tidligere har spist der og fået fantastisk mad til en virkelig god pris, men også fordi de var en af de få boder, som serverede svinekød. Jeg syntes dog ikke, at denne smagsprøve levede helt op til mine forventninger, og igen var det en ret, som havde gjort sig bedre, hvis den var varm.

Nordic Taste, Copenhagen Cooking
Kærnemælksfromage med hvid chokolade, karamelsifon og sødlig fennikel.

Gemalen var lidt foran mig og var derfor den første til at smage desserterne. Han var ganske tilfreds med denne her fra Jacobsen, mens jeg ikke var så begejstret for, at den hvide chokolade var så kold og kompakt i forhold til resten af desserten.

Nordic Taste, Copenhagen Cooking
Knäckebröd, äpplecider gravad lax, betor, lättrökt färsk ost från Vilhelmsdals gårdmejeri, havtorn från Fruemöllans bär och dill.

Denne smagsprøve havde jeg helt for mig selv, eftersom gemalen var i gang med desserterne. Den kom fra den udenlandske restaurant The Lodge og var enkel og alligevel kompleks – en god nordisk tapas-hapser.

Nordic Taste, Copenhagen Cooking
Citronfromage, smag af gran, lakrids og bær.

Denne dessert fra Kokkeriet burde være lige noget for mig, da jeg elsker citroner og limefrugter. Den var udmærket uden dog rigtig at overbevise mig – jeg savnede mere citronpower, for smagen var lidt flad.

Nordic Taste, Copenhagen Cooking
Smørrebrød med syltede sild serveret med vilde urter.

Denne smagsprøve havde jeg også for mig selv – en helt straight sildemad fra Krogs Fiskerestaurant. Jeg ærgrede mig lidt over, at de ikke skejede mere ud – omvendt så smagte denne mad nu ganske fint.

Nordic Taste, Copenhagen Cooking
Øllebrød, blåbær, estragon og knuste kys

Denne smagsprøve tog gemalen sig af – jeg havde på forhånd sagt, at jeg holdt mig til to desserter, og da jeg havde prøvet to desserter til sidste års arrangement, som begge indeholdt øllebrød, så syntes jeg, at det var en anelse passé. Smagsprøven kom fra Kongenshus Kro & Hotel, og gemalen var ikke synderlig overvældet af smagen.

Udover de boder, hvor man skulle bruge sit klippekort for at få smagsprøver, var der også enkelte boder, hvor der mulighed for at smage helt gratis – her var vi forbi Løgismose, Naturmælk, Arla og Summerbird.

Overordnet var det et udmærket arrangement, men der blev dog hurtigt ret proppet af mennesker, og flere boder løb tør for smagsprøver i løbet af et par timer. Der blev ganske enkelt solgt for mange billetter i forhold til kapacitet, og her savnede jeg den ro, der var over arrangementet sidste år, hvor der var deltagerbegrænsning. Samtidig var smagsprøverne ikke lige så interessante i år. Der var lidt for mange med laks (det var åbenbart et let og sikkert hit blandt spisestederne) og for få, der for alvor forførte smagsløgene.

Som rosinen i pølseenden kunne jeg samle en goodiebag op på vej ud – den fik jeg, fordi jeg deltog i Nordic Feed-arrangementet, og den indeholdt et pænt udvalg af skønne sager – en kogebog samt kransekager og solbærsyltetøj fra Trina Hahnemann, en meget smuk honning med blåbær i, tørfisk (hehehe!), rodfrugtechips, knækbrød og Læsøsalt.