Nimb Brasserie

I denne uge er der Dining Week i København, og selvfølgelig kunne gemalen og jeg ikke nære os, så vi skulle da spise ude flere gange i denne måned! Første gang var sammen med onkel rejsende Mac og hendes kæreste, og vi var så heldige at få bord hos Nimb Brasserie. Dining Week blev nemlig væltet bagover i år, da bookingen gik i gang, så det krævede både tålmodighed og held at få bord.

Vi blev budt velkommen, og der stod allerede et par flasker Pellegrino klar til os, da vi ankom. Ingen af os var i humør til vinmenu, så vi valgte at tage et enkelt glas rødvin til hovedretten. Mens vi ventede på maden, kunne vi guffe det lækre, lune velkomstbrød, som blev serveret med smør og ristede hvedekerner. Jeg var glad for, at der ikke var så mange skiver, for det smagte temmelig vanedannende…

Forretten var denne lille smukke sag – en dejlig mør og lækker torsketartar med koriander, brændt agurk og torskerognscreme, der var pyntet med dild, brøndkarse og ristet rugbrød. Det var virkelig lækkert – smagen var både frisk, mild og rund, hvor rugbrødet gav lidt knas og mørke toner, men hvor retten stadig var let og helstøbt. Da vi var på Manfreds for nylig, var jeg ret imponeret over torskeretten og overvejede, om ikke det var den bedste torskeret, jeg havde fået til dato. Men den ære tilfalder nu Nimb Brasserie, for denne forret var jeg helt pjattet med. Elegant, velsmagende og smuk.

Hovedretten blev meget dansk – så at sige – for det var svin med svin på! Det er jo nærmest nationalsport at kunne lide svinekød i alskens udgaver, men denne ret hævede sig over nationalfølelsen og bestod af svinekød, hvor dyret helt sikkert har haft det lidt sjovere end de grise, du kan finde hos discountsupermarkederne.

Retten bestod af langtidsstegt svinebryst med rodfrugtsmos (vist nok på gulerødder, kartofler og kålrabi), bagt løg med sort skorpe, bløde løg, flæskesvær og røget marv. Kødet havde en god saftighed med masser af smag. Det var lidt til den fede side, men det kunne man skære af. Flæskesværene var udmærkede men ikke så spændende, som de kunne være, og den røgede marv skuffede mig – den smagte ikke rigtig af noget og var langt fra den lækre røgede marv, som vi oplevede hos Manfreds. Det var feel good mad på den bløde og kalorierige måde, og måske ville det have klædt retten med en enkelt grøn kvist eller to – ikke kun på grund af det visuelle men også for at give lidt friskhed. Men når nu det skulle være så var det en ganske velkomponeret ret, hvor det brændte løg gav kant og og modspil til det bløde og fede, og for en gangs skyld savnede jeg ikke friske grøntsager i maden.

Vi drak et glas Syrah fra Domaine Astruc til retten, og den var udmærket. Lidt mere tør end jeg havde forventet, men omvendt rensede det munden og gav det fede kød modspil.

Jeg vil godt indrømme, at desserten var en af grundene til, at jeg gik efter et bord hos Nimb Brasserie. Den indeholdt nemlig lakrids, og jeg er jo svært glad for det sorte krydderi, så det lød ret tillokkende. Desserten bestod af lakridsparfait med æbleskum, krystalliseret chokolade, pærepuré og rapsolie. Hvad sidstnævnte lavede i desserten fandt jeg aldrig ud af – det virkede mest som et pudsigt indfald. Parfaiten var fnuglet og cremet – meget fint udført – og gik godt sammen med resten af retten, selvom skummet var en anelse for sødt og parfumeret til mig.

Det var en rigtig madoplevelse, hvor vi tilmed sad tæt på køkkenet og kunne følge anretningen af maden. Det foregik efter en nøje planlagt koreografi og var ret interessant at følge. Køkkenet havde virkelig styr på serveringerne, som kom samtidig, og selvom det kunne virke en anelse maskinelt, så havde tjenerne alligevel overskud til at smile og præsentere retterne med stolthed i stemmen. God stil!

Indretningen er enkel og lys, så stedet indbyder måske ikke så meget til romantiske middage, hvor et enkelt stearinlys og smilet fra din elskede er det eneste lys, du behøver. Til gengæld er det et sted, hvor du får virkelig skøn mad, og hvor personalet udstråler professionalisme og coolness – de har styr på det.

Fem stjerner med pil op og et stort ønske om at spise der igen en anden god gang.

19 thoughts on “Nimb Brasserie

  1. Nøj, hvor ser det godt ud. Og nogle rigtig flotte billeder du har fået taget af maden. Man bliver jo helt inspireret til at komme ud at spise.

    • Mange tak. Det skal I bestemt gøre, næste gang I tager til Kbh. Lyset var også noget bedre på denne restaurant end så mange andre, hvor der ofte er meget gul og ‘døsig’ belysning.

  2. Hvor ser og lyder det bare lækkert. Jeg var på brasseriet sidste år under dining week og det er godt at høre, at de har holdt den gode stil.

  3. Det lyder vanvittig lækkert, Piskeris, og jeg falder helt i svime over desserten. Jeg har aldrig før hørt om lakridsparfait med æbleskum, krystalliseret chokolade, pærepuré og rapsolie. Wauw …

    • Det sted skal I da besøge på et tidspunkt! Det ligger også dejlig tæt på hovedbanen, hvilket gør det let at komme til og fra 🙂

  4. Jeg kan også kun svært anbefale Nimb Brasserie Brunch – det er en noget kaotisk atmosfære, men meget fornøjelig – det er hjemmelavet nutella, hjemmerøgede pølser, hjemmelavet rugbrød (fra Andersen Bakery) og kakaomælk fra Øllingegård med bourbonvanilje.

    Nimb Brasserie holder i øvrigt lukket fra 20. februar til starten af april. Så man skal nok bestille i god tid for at få bord i løbet af april 😉

    • Ja, I når lige at få den sidste bid, inden de lukker ned for en periode 😀

      Har ikke spist brunch der men skal da lige være opmærksom på muligheden 🙂

  5. Uh jeg har faktisk lige siddet og kigget på Nimb Brasserie da jeg skal på en ‘kærestetur’ med manden 🙂 men så vidt jeg har hørt holde lukket fra d. 20/2 eller der omkring??

    • Ja, de har lukket frem til starten af april. Hvis du vil på kærestetur, så vil jeg faktisk også hellere anbefale en anden restaurant, nemlig Pierre André, hvor vi spiste her til aften. Jeg anmeldte dem sidste år, og det er en af de bedste ‘kæresterestauranter’, som jeg har spist på gennem de senere år 🙂

      Du finder anmeldelsen her: http://piskeriset.dk/2011/02/20/pierre-andre/

    • Det er også et godt sted! Vi havde hørt mange positive ord om stedet inden, så jeg var glad for at opleve, at stedet levede fuldt op til roserne, da vi spiste der 🙂

    • Der er Dining Week i denne uge, så det er noget billigere end normalt – 3 retter + en flaske kildevand kostede 200 kr per person 🙂

  6. Pingback: Nimb Terrasse | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *