Ngoc Linh

Ngoc Linh, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTidligere på ugen var jeg i teatret for at se Bliktrommen, men inden da smuttede min ven og jeg på den vietnamesiske restaurant Ngoc Linh, der ligger få minutters gågang fra teatret.

Jeg kendte ikke til Ngoc Linh, før jeg faldt over det, da jeg brugte smiley-ordningen på Findvej.dk til at finde frem til spisesteder tæt på teatret. Ud fra de anmeldelser, jeg læste på nettet, så lød det som et udmærket sted, og min kammerat fortalte også, at en af hendes kolleger havde talt godt om restauranten.

Jeg havde på forhånd overvejet, om jeg skulle sammensætte en middag ved at kombinere flere forretter,  men jeg kunne ikke stå for lotusstilk-salaten med oksekød, så jeg endte med at bestille to forretter samt en salat.

Det viste sig at være liiiige modigt nok, for portionerne på Ngoc Linh var ret store, så jeg burde nok have holdt mig til én forret. Heldigvis kunne jeg lokke min ven til også at tage noget af forretterne, så jeg ikke skulle spise det hele.

Ngoc Linh, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseForretterne blev serveret samlet og bestod af hjemmelavede sommerruller med rejer, kylling, salat og bønnesauce samt sprøde kongerejer serveres med salat og sød chilisauce. Rullerne var ret store – jeg havde forventet, at de var noget mindre – men fyldet var frisk og delikat og fungerede fint med bønnesaucen. Jeg er dog vældig glad for chilisauce, så rullerne blev også dyppet lidt i denne. Rejerne var meget sprøde og fint stegt.

Ngoc Linh, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDet var dog hovedretten – lotusstilk-salat med grillet oksekød, løg og krydderurter – som var aftenens vinder. En frisk, sød, stærk og sprød salat med mørt og meget velsmagende oksekød. Retten viste sig dog stærkere end først antaget, for jeg stødte på flere stykker meget stærk chili undervejs, så på et tidspunkt måtte jeg tage en pause fra spisningen for at dulme min brændende tunge.

Rent æstetisk tabte retten points på gulerødderne – de lignede altså noget fra en grøntsags-frostpose, og det var lidt ærgerligt, når nu det var friske grøntsager, der var brugt. Til gengæld kan asiater et eller andet med grøntsagsdekorationer, for der var de fineste små ‘gulerodsblomster’, som du kan ane i baggrunden af billedet.

Ngoc Linh er et glimrende lille spisested, som overraskede positivt, og som jeg gerne besøger igen. En oplevelse til fire stjerner – og en lille pil op.

9 thoughts on “Ngoc Linh

  1. Hvor ser det delikat og lækkert ud! Jeg har vist aldrig prøvet en vietnamesisk restaurant, men det får jeg bestemt lyst til nu. Ja, asiater kan virkelig noget med grøntsagsdekorationer 🙂

    • Det må du prøve! Jeg tror, det er noget for dig – de bruger ofte mange grøntsager og friske krydderurter i deres mad 🙂

  2. Mmmhmmm, hvor lyder det bare knasende friskt og lækkert! (lige bortset fra chili-angrebet; er sgu desværre lidt en kylling, når det kommer til chili-bombardement – både af den friske og tilberedte slags!)

    • Hov, er du tilbage i blogland? Det er jeg glad for ♥
      Tillykke med de mange gode ting, der er sket siden sidst 🙂

      • Jeps, er tilbage – og satser på at det bliver mere stabilt for en overgang! (Men har nu fulgt med hos en del af jer – deriblandt hos dig! – selvom jeg ikke selv har været aktiv 😉 )
        Og tak forresten – der sker spændende ting, ja 😀

  3. Fin og – fornemt dokumenteret – anmeldelse. Og lige hvad jeg skulle bruge til inspiration for næste pit-stop, nu hvor LêLê tilsyneladende desværre har tabt kampen om fastholdt jordforbindelse, siden der blev udvidet.
    mvh
    Dan

    • Håber du kan lide stedet. Jeg havde ikke de store forventninger inden, men jeg syntes, at niveauet passede fint til prisen, og det var et udmærket pitstop inden teatret 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *