Når madbloggere mødes, og sød musik opstår…

vinglas, vin, hvidvin
Det har været en weekend med masser af oplevelser, og skulle jeg kommentere på alt det, jeg har oplevet de seneste dage, så havde jeg blogindlæg nok til en uge – mindst! Jeg vil dog fatte mig i korthed, når jeg skal fortælle om Madbloggersymposium 2010 og ellers henvise til de mange andre spændende blogindlæg om emnet, som du kan finde på madblogs.dk.

Programmet bød både på chokolade-, kaffe- og vinsmagning, og der var en række spændende oplæg om blandt andet det at blogge, Ny Nordisk Hverdagsmad og at skrive en god restaurantanmeldelse. Der var også en workshop, hvor det var muligt at høre op til tre små oplæg, inden man skulle lave et indlæg om arrangementet. Desværre røg jeg af internettet, hver gang jeg forsøgte at få forbindelse, så det måtte jeg droppe til sidst. Ellers en fin idé.

Der var mange spændende indslag i den stramme tidsplan, og det er så det ene af de to ting, der kunne forbedres – der var ganske enkelt for lidt tid til at tale med de andre bloggere! Jeg fik hilst på gamle kendinge og også talt med flere andre, som jeg har fulgt i længere tid, men jeg nåede desværre ikke at tale med så mange, som jeg gerne ville. Det er synd, at der ikke var sat mere plads af til networking og generel hygge i løbet af dagen, for til aftenarrangementet sad vi meget ned, og der var det ikke nær så naturligt at mingle.

Legefrokosten, som den blev kaldt, blev importeret fra Beta, der ligger i Århus. Den bestod af følgende:
frokost, salat

 To små lækre brød og hjertesalat med rygeost på skumform

bolle med mayoFoie gras med brændt kartoffel på tube – her trykket ud på bolle

muslingesuppe

Muslingesuppe med karry, koriander og én stor nudel

isteEt glas iste til

dessert

Desserten – hindbærmarcipan – med dadel i? – overtrukket med hvid chokolade samt pulveriseret popcorn med vanilje til at rense smagsløgene med bagefter.

Jeg kunne godt lide legeelementet i frokosten – fint at få aktiveret folk lidt – men der var lige lovlig lidt til at stille sulten. Godt jeg havde spist en solid morgenmad inden.

Og nu vi er ved mad… skal vi så ikke tage billederne af aftensmaden, som vi nød på Knipps Kaj? Heldigvis regnede det ikke, men det havde nu været skønt, hvis det havde været rigtig sommervejr, for miljøet ved vandet byder virkelig op til afslappet sommerstemning og kølige drinks.
krabbeklørStore lækre krabbekløer til forret – serveret med små brød og to slags smagfulde dressinger

kyllingSaftig kylling med kartofler, bladbede, sprøde æbler og store oliven til

oste

Tre slags oste – blåskimmelosten var for stærk til min smag, men den midterste kunne jeg godt have spist store mængder af – den til højre smagte ikke rigtig af noget

dessertDesserten – vist nok en creme catalene, men på det tidspunkt var der megen støj og ikke så megen koncentration. Den imponerede ikke smagsmæssigt.

grøn pølse

Natmaden bestod af pølser med det hele. Man kunne vælge mellem en mørkegrøn pølse (farvet på lucerne) eller en lille tyk og mere indbydende pølse, og valget var for at provokere madbloggerne for at se, hvordan de ville reagere. Hvor tit er det lige, man har mulighed for at få en grøn pølse, så det måtte jeg selvfølgelig prøve – og den smagte mindst lige så industriagtig, som den så ud. Bvadr! 
For en gangs skyld levnede jeg.

… og så var det også på tid at vende næsen hjemad! 

Tak til alle, der var med til at skabe en fantastisk stemning og en absolut 100% hyggelig dag. Vi ses forhåbentlig til næste år!

16 thoughts on “Når madbloggere mødes, og sød musik opstår…

 1. Lyder altså til at have været rigtig godt, på trods af lidt kiks…

  Spændene har det været at følge med her hjemme fra… Hvis det har ringet for Jeres øre.,.. Har det bare været mig……………..

  Hyggehygge
  Marianne

 2. Helt enig: der var for lidt tid til at mingle. Jeg fik fx. aldrig hilst ordentligt på dig, selvom jeg ret tit er herind på din blog, og gerne ville have haft rigtig kontakt. Next year…

  Men ellers også enig i at det var et supergodt arrangement!

 3. Jeg er ret vild med konceptet i den “lege frokost” og det ser super lækkert ud (jeg tænkte dog også, det er godt nok ikke meget mad *S*).

  Jeg er stadig fuldstændig forelsket i de krabbekløer, jeg håber at de smagte lige så godt som de ser ud….

  Jeg glæder mig meget til at møde dig, nu hvor vi har fået aftalen på plads 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 4. Lise Lotz – øv, ja det kunne have været hyggeligt! Men jeg lagde mærke til, at de sluttede af med en 'vi ses til næste år', så der bliver forhåbentlig også en til næste år – det krydser jeg fingre for 🙂

 5. Hej PiskeDIMSEN 😀

  Ville lige hilse på og takke for en fantastisk dag og aften. Det er længe siden jeg har haft den fornøjelse at grine så meget som jeg gjorde.

 6. Ja ok, der kunne måske godt lige have været en ekstra spiselig frokost-dimsedut i legeposen fra Mads i Århus. Det lader jeg gå videre ved lejlighed.

  Men jeg kan ikke nære mig for at nævne, at der jo er masser af mulighed for at kontakte, møde, hygge, sludre, koge og spise med andre madbloggere 364 dage om året.

  Med Madbloggersymposium ville vi gerne hjælpe til at etablere en kultur for at mødes i den virkelige verden, men konferencen var aldrig tænkt som en afslappende hyggedag. Den slags er nemlig ret let at arrangere, og kræver heldigvis hverken måneders forarbejde, sponsorer eller dyre lokaler.

  Når det er sagt, så må jeg ærligt tilstå, at jeg også gerne ville have haft meget mere tid til at lære deltagerne bedre at kende. Men jeg synes, at det er oplagt at skabe nogle mindre forsamlinger til det formål. Jeg tror ikke, det er realistisk at forestille sig, at konferencen, fx til næste år, bliver mere intim og mindre pakket med indslag.

  MEN jeg prøver at se, om jeg ikke kan skabe et kommentarforum på madbloggersymposium.dk, hvor bloggere så passende kunne invitere hinanden til selskaber og mindre arrangementer, hvor vi fik lidt mere tid til hinanden.

  Det kunne være rart.

  Rasmus

 7. Hej hipsomhap!
  Det er heller ikke en afslappende hyggedag, jeg efterlyser – blot en pause eller to mere, så det var muligt at få talt lidt med andre madbloggere og skabe den kontakt, som fører til, at man også mødes en anden dag for at snakke, hygge, spise og/eller lave mad sammen.

  Jeg nåede at få involveret mig i flere fremtidige aftaler i de pauser, der var, og det håber jeg også, at andre fik. Det er nemlig skønt at diskutere mad med andre foodies.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *