Museumsdag – og chokolade…

Fredag havde vi planlagt som museumsdagen, og det viste sig at være et godt valg, for vejret var temmelig trist og vådt den dag. Vi tog først forbi Check Point Charlie, som jeg havde fået anbefalet af flere. Udstillingen beskrev først og fremmest de første år efter delingen af Berlin, murens opbygning samt alle de flugtforsøg, som østberlinerne foretog. Det var interessant, men samlet set var udstillingen noget skuffende – i mine øjne var den ikke særlig afbalanceret (jeg savnede f.eks. mere om dagligdagen for de to dele af Berlin, om årene op til genforeningen og tiden lige efter), der var en del gentagelser undervejs, og den var meget rodet sat op.

Vi tog derefter forbi Det Jødiske Museum, og det var markant anderledes. Det ligger i en bygning tegnet af Daniel Libeskind, og alene bygningen er besøget værd. Meget spændende opbygget – men også en anelse voldsom og mastodontisk. Jeg troede egentlig, at museet primært fokuserede på jødernes historie i tiden op til og under krigen, men det viste sig at være et generelt center for den jødiske kultur og historie. Derfor savnede jeg også lidt mere om tiden under 2. Verdenskrig, men alt i alt en god oplevelse.

julemarked, marked, jul, Berlin, rejse, museumVi valgte at spise på det jødiske museum og tog en tallerken af salatbuffeten. Jeg tog en krydret pølse til, mens gemalen kastede sig over et par falafler, og så fik vi en meget frisk æble-citron sodavand til. Jo, rejser går også ud på at smage spændende drikkevarer 🙂

Prisen var igen ganske rimelig – for to personers frokost samt drikkevarer til slap vi 20 euro – og det var endda velsmagende og rimelig sundt. Jamen altså…

Dernæst smuttede vi med undergrundsbanen og susede af sted til en anden del af byen, for en hvis person havde læst om en ganske imponerende chokoladebutik – Fassbender & Rausch Chocolatiers. Vi gik ind, kiggede os måbende omkring – og flygtede op i salonen på første sal, hvor vi ville prøve kageudvalget. Selvfølgelig kun for at skrive om der her på bloggen. Hvad gør man ikke for læserne? 😉

Fassbender & Rausch, julemarked, marked, jul, Berlin, rejseJeg valgte en appelsin-krokant kage, mens gemalen bestilte en Schwarzwälder kirsebærtærte. De var ret kompakte, men yderst velsmagende, og selvom de mættede godt, så slog de ikke nær så hårdt som La Glaces voldsomme men lækre kager gør.

Ganske gode – og igen en god pris – omkring 28 kr. stykket.

Ingen af os turde give os i kast med en varm chokolade (af frygt for at det ville være alt for voldsomt sammen med kagerne), men gemalen kastede sig ud i en kold chokoladedrik med rom. Jeg drak også lidt af den, og selvom den smagte ganske godt, så var jeg glad for, at vi ikke havde bestilt en hver, for der var absolut ikke sparet på rommen! Den smagte ikke sprittet – men procenten var alligevel høj, og det virkede lidt overvældende sådan midt på eftermiddagen.

Nå – men jeg ved jo godt, hvad I venter på. I vil have billeder af selve chokoladebutikken, så det får I selvfølgelig. Det første viser Rigsdagen lavet i det pureste chokolade, og der var flere lignende overdådighedsværker – blandt andet af Titanic! Butikken har flere hundrede forskellige slags chokolader (alene glasmontrene giver total ubeslutsomhedspanik!), men der er også meget fabrikspakket. Eftersom vi havde købt en del specialchokolade dagen før, så købte vi faktisk ikke noget her, men når jeg engang skal til Berlin igen, så raider jeg de glasmontre!

22 thoughts on “Museumsdag – og chokolade…

 1. Åh – gud du milde! – det var da noget af en gang chokolade, jamen det ville jo være umuligt at vælge,- så det var vist godt, at I havde forsynet jer dagen før.
  Knus
  Vibeke

 2. Foodfanatic – ja, jeg synes også, det var utroligt, at der ikke var bidemærker i dem, men folk opførte sig pænt og rørte ikke ved dem. Jeg ville nu ellers gerne… 😉

 3. Wouwwwwwwwwww – ser bare for vildt ud med al den chokolade. Selv om du havde købt dagen før, så er jeg imponeret over, at du kunne lade være med at købe noget af alt det skønne. Men igen en god undskyldning for at tage til Berlin igen!

 4. Hanne – det skyldes mest af alt, at min forbrænding simpelthen ikke er høj nok til, at jeg kan tillade mig at spise chokolade uhæmmet – ellers havde jeg hjertens gerne købt mere! Meeen – jeg har et par kilo på sidebenene, som jeg gerne vil af med, og det kommer jo nok til at gå lidt langsomt den næste måneds tid, men derefter så!

 5. Hej Anette!
  Ja, de var ret imponerende! Gad vide, hvor lang tid de kan holde… altså forudsat at folk holder fingrene fra dem, men jeg så nu ingen bidemærker 😉

 6. Pingback: Julemarked i Berlin = julemarkedshimlen? - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *