marmelademadOvenstående ligner jo en ganske fredelig marmelademad. Men så klasker du sådan en her ovenpå.

peanutbuttermad… og vupti har du en trafficjam-sandwich:

trafficjamSådan en mad fik jeg første gang, da jeg var ude at rejse som teenager og mødte en flok amerikanere, som mente, at denne amerikanske sandwich skulle jeg prøve, for de spiste de ofte som morgenmad. Jeg syntes, det var dybt mærkeligt – og ikke særlig velsmagende. De forstod så til gengæld ikke min begejstring over Piratos…

Da jeg lavede laksesmørrebrød for nylig, fik jeg lyst til at genskabe trafficjam-sandwichen og fandt derfor en god jordbærmarmelade frem samt en grov peanutbutter og smurte begge på et par skiver fuldkorns-toastbrød. Sjovt nok smagte kombinationen bedre denne gang, men jeg brugte også bedre ingredienser end dem, jeg blev præsenteret for dengang.

Det er dog stadig en pudsig mad, og det får mig til at tænke på hvor traditionsbunden, jeg er mht. morgenmad. På hverdage spiser jeg næsten altid en skål yoghurt med frisk frugt på (og evt. lidt müsli, hvis det skal mætte ekstra meget) eller et par stykker frugt. En sjælden gang bliver dette erstattet med en ostemad. I weekenderne kan jeg ind imellem finde på at koge lidt grød, men det er også sådan cirka det.

Af samme grund kan morgenmaden på ferier godt være lidt af en udfordring, for på hoteller er der sjældent det store udvalg af yoghurter og frisk frugt, og brødet plejer at være ret uinteressant. Hvis vi bor i lejlighed eller sommerhus, er der til gengæld fin mulighed for at købe disse ting og opbevare dem i køleskabet, så jeg er begyndt at blive mere og mere opmærksom på, om der er køleskab knyttet til ferieboligen (det er så også en stor fordel, når man som jeg shopper en del madrelaterede ting på ferien i det hele taget).

Jeg afprøver gerne nye ting på ferien – selv da vi var i Japan for fem år siden, hvor jeg fik fisk og tang et par morgener i træk (og det er min mave altså ikke indstillet på at spise så tidligt på dagen!) – men eksperimenterne skal helst holde sig til frokost eller til aftensmad.

Hvad med dig? Hvor traditionsbunden er du mht. morgenmad? Og hvad er den mest specielle morgenmad, du har spist på en ferie?