Morgenmad i London

Vi overnattede på Tune Hotel – et nyt og ganske pænt hotel og tilmed til en ganske rimelig pris – da vi var i London, og her var morgenmad ikke med i prisen. Det passede os nu fint, for det er sjældent, at hotelmorgenmad er noget at råbe hurra for, og da vi var i London for fire år siden, undgik vi også hotellets morgenmad.

De senere år har plastikskeer været en del af den faste pakkeliste, når vi skulle på storbyferie, for så kan vi let købe små yoghurter i supermarkedet og spise dem, mens vi er på farten. Det er sjældent, at jeg har lyst til at fyre mange penge af på morgenmad, så det skal helst bare være noget frugt kombineret med enten lidt yoghurt eller en bolle. Desværre havde jeg glemt skeerne denne gang, så indkøb var reduceret til de få mini-yoghurter, der også indeholdt plastikske. Frugt kunne vi dog sagtens købe, så jeg købte en klase bananer, så jeg kunne starte hver morgen med noget frugt, inden vi gik på morgenmadsjagt.

Vi prøvede forskellige løsninger, da vi skulle have morgenmad i London. Den første morgen besøgte vi Pret A Manger – en kæde, der først og fremmest sælger sandwiches og kaffe, og morgenmadsudvalget var der heller ikke prangende. Det bestod primært af forskellige former for kager, men der var også enkelte boller med forskelligt fyld samt et par yoghurter. Bollen var ok, men så heller ikke mere – jeg savnede noget smørelse og flere fibre. Yoghurten var forholdsvis fed og næsten som en dessert, men den smagte glimrende og mættede godt. Smoothien var ret intens og gav et godt frugtboost.

Nu er jeg ikke så meget til den traditionelle English Breakfast, for det kan hurtigt blive en tung og fedtet affære, men en af dagene smuttede vi på Patisserie Valerie for at spise varm morgenmad. Jeg snuppede en omgang traditionel morgenmad, mens gemalen kastede sig over en portion Egg’s Benedict. Jeg var heldigvis positivt overrasket over min portion. Pølsen var ganske vist lige lovlig industriel, men maden var krydret, sejlede ikke i fedt, og toastbrødet var tilmed i fuldkornsversionen! Det er muligt, at det i så fald ikke var så autentisk, men det smagte ganske glimrende. Jeg mener, vi gav ca. 150 kr for to portioner god morgenmad samt et glas friskpresset juice, og det er jo ganske rimeligt i en storby.

Jeg var til gengæld ikke så heldig med Starbucks-besøget. Nu kommer man selvfølgelig primært der for at få kaffe, og det drikker jeg ikke, men de havde da lidt bagværk og yoghurter, så da vi skulle på British Museum, tog vi et smut forbi Starbucks lige inden. Da vi satte os på en bænk for at spise, opdagede jeg desværre, at ekspedienten havde glemt at give mig den bolle med pølse, som jeg havde bestilt, med i posen. Øv! Yoghurten var heldigvis fin og fuld af frugt, mens chokoladecroissanten nok er den tørreste, jeg nogensinde har smagt. Virkelig kedelig og intetsigende.

Den sidste morgen gik vi i Marks & Spencer, hvor jeg fandt et par morgenmads-sandwiches. Ok, det var vores definition, for det var mest kage, vi faldt over i morgenmadssektionen, men disse sandwiches fungerede fint som morgenmad. Jeg nuppede den mest klassiske, nemlig den med ost og tomat.

Vi delte også et par pistacie-chokoladebrød samt en dejlig jordbær-smoothie. Lækker og småsyndig start på dagen…

Hvad er din morgenmadsløsning, når du er på storbyferie? Spiser du altid i hotellets restaurant, på hotelværelset med din egen proviant, går på den nærmeste café eller tager du noget med på vejen, når du suser af sted til næste udflugtsmål?

27 thoughts on “Morgenmad i London

 1. Jeg spiser sjældent hotellets morgenmad. Så jeg har en lille køletaske, service og en rejse elkedel med. Og så bliver der købt grovbrød, pålæg, ost, frugt og yoghurt, chokolade osv. Øko pulverkaffen er med hjemmefra. Vi plejer at holde en pause midt på dagen, på hotellet. Og så er det godt at have at have noget varm at drikke og måske har vi købt kage.
  Vh Charlotte G

  • Vi plejer at gå efter hotelværelse med køleskab, men denne gang faldt vi over et sted, der havde fået ret god omtale og lå tæt på station – og så kunne vi ikke nære os og nuppede det 🙂

 2. Vi bestiller altid hotel med morgenmad fordi vi synes at det er det nemmeste og fordi vi ikke gider bruge tid på at finde et sted at spise. Jeg spiser altid en stor morgenmad, det giver mig den bedste start på dagen. Til gengæld spiser vi så ikke frokost førend langt hen på eftermiddagen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

  • Jeg spiser ikke så meget til morgenmad – til gengæld synes jeg ofte, at der er for lidt frugt og for meget kedeligt brød på hotellerne (altså med mindre man bor dyrt, og det gør vi sjældent :-)), så jeg har tit frugt som backup på værelset 🙂

 3. Jeg er STOR fan af morgenmad, og eeeelsker et stort morgenbord med alt hvad hjertet kan begære. Når vi er på storby ferie vælge vi som regel at spise på hotellet, det virker bare lidt lettere og så kan frokosten strækkes lidt længere. Det bedste var dog nok, da vi var på bryllupsrejse i Berlin – der fik vi mad på værelset, og det betød at vi uden problemer kunne pakke os en madpakke af det vi ikke kunne spise 🙂

 4. I lige London, går jeg ofte i det nærmeste store supermarked. Deres udvalg af yoghurt er godt og nogenlunde spiseligt brød er til at finde, ligesom deres udvalg af udskåret frugt er godt. Jeg har aldrig manglet en ske (og først begyndt at have en i tasken i Indien) så de må altid have fulgt med i en eller anden form. Kaffesteder er jo spredt ud over det hele, så der har altid været et sted at få det.

  I usa finder jeg altid en eller anden for for morgenmadscafe.
  I Indien, spiser jeg som ofte bare frugt og laver en kop kaffe hjemme – eller spiser pandekager hos den lokale mama, hvis det skal være helt fint 😉
  På resten af mine rejser, forsøger jeg at have det sådan, at vi bor, så vi kan spise hjemme, så spiser sjældent hotellets morgenmad. Synes sjældent det er ret godt.

  • Det lyder ret spændende! Jeg stødte på flere små yoghurter i London, hvor det ikke fremgik, om der fulgte ske med eller ej, så dem undgik jeg (for det spiser jeg trods alt ikke med fingrene :-D). Fandt dog et par stykker hvor der var ske med.

 5. Vi overnatter mest i lejligheder eller feriehuse, og så er morgenmaden med hjemmefra. Det er egentlig mod mine principper, men jeg er ikke kompatibel med alt for meget let hvidt brød, så vi har en pakke grove havregryn med i kufferten hjemmefra. Morgenmaden bliver til gengæld suppleret med frisk frugt fra lokale markeder. Vi har, som Charlotte, også øko kaffepulver med hjemmefra til morgenmaden.

  • Det kan jeg godt forstå – jeg når næsten altid at blive træt af hvidt brød på ferier. Jeg spiser næsten altid fuldkornsbrød i en eller anden form herhjemme, og til hverdag står det som regel på frugt og yoghurt, så det er lidt voldsomt kun at få hvidt brød på ferier – og det forsøger jeg så også at undgå.

 6. Jeg ville nok vælge at købe ind dagen før og spise morgenmaden på hotelværelset. At sidde med morgenmad på en bænk er ikke lige mig – men gerne et mellemmåltid 🙂 Og jeg har altid taget lidt med hjemmefra …

 7. jeg kan også bedst lide at bo på hoteller uden morgenmad for jeg bliver nemlig let fristet af alle cafeerne, og i England er min favorit at finde en Marks & Spencer Simply Food og købe en masse friskskåret frugt, brød, youghurt og kaffe og en plet i solen. LOVE!! Hvor jeg savner London

  • Ja, jeg så også, de havde en del bægre med frisk frugt. Når vi kommer til London igen, tror jeg også, at de bliver vores foretrukne backup-plan, hvis vi heller ikke der har hotelværelse med køleskab.

 8. Nu rejser jeg jo mest med arbejdet og der er det selvfølgelig nemmest for mig at vælge hotellets morgenmad. Men når jeg rejser privat gør jeg det samme , for langt de fleste hoteller har et bredt udvalg så man har noget at vælge mellem og restaurant morgenmad en være en temmelig fed fornøjelse.

 9. Kommer an på lyst og humør hvad jeg gør, og hvem jeg rejser med.
  Vi bor ofte hvor vi falder ind, og fx i USA har mange steder elendig morgenmad, ender jeg så på cornflakes eller instantgrød de fleste dage hvis vi spiser på stedet, ellers indimellem en diner, en kæde – eller ikke før frokost, men så mærker mine medrejsende også at jeg ikke har fået morgenmad og husker igen at det SKAL vi have 😉
  Nogle gange har vi bestilt morgenmad på andre rejser og generelt brugt det, andre gange overnattet hvor de intet havde – og så er det efter humøret, men jeg prøver altid at få mine medrejsende til at fatte at vi SKAL have noget hurtigt, især da de vandrer rundt det meste af dagen. I Beijing i julen, bestod vores morgenmad vist næsten hver dag af noget mens vi gik – det var heldigvis nogle varme ting normalt i den pokkers kulde…

  Næste ferie er om lidt og i Barcelona – der er mad på hotellet, men springer den nok over en dag eller 2.

  Ellers herhjemme, spises der normalt på hotellet, da det enten betyder jobmæssigt direkte derfra, eller aktiv dag. Der kan jeg fortælle at vi er glade for Vejle Center Hotel :$ 😀 Ikke at det er ren luxus, men brødudvalget har været godt når vi var været der – men kan ikke huske frugt-delen.

  • Hehehe – sådan en morgenmadsentusiast er jeg gift med! Til gengæld kan jeg så ikke klare mig uden frokost, så vi sørger altid for at få begge måltider 😀

 10. Jeg har varmt anbefale en tur til Israel og den israelske morgenmad. Den består af æg (omelet eller scrambled egg) eller en israelsk traditionel morgenmadsret, salat, friskbagt, ost og andet dip, smoothie og myntethe. Efter sådan en morgenmad kan du holde helt til aften.

  • Sjovt med salat til morgenmad – det er ikke rigtig noget, man ser herhjemme (bortset fra frugtsalat). Det lyder spændende 🙂

 11. vi går som regel altid efter hotelpakker hvor morgenmad er inkluderet i prisen…. min er krop er nemlig desværre lavet sådan at jeg efter morgenmaden lige skal en tur forbi et toilet, og det er jo lidt lettere når man kan gå op på sit eget værelse 🙂

  • Vidste ikke at Starbucks havde grød, men i US er McD det fandt jeg ud af – både med og uden sukker – vælg det UDEN!!…
   Blev min redning for 1½ år siden da min mave brokkede sig over manglende fiber.

   • Smart! Det skal jeg da lige huske, når jeg en dag skal til USA. Kan forestille mig, at morgenmaden som sædvanlig er den største madmæssige udfordring ved rejsen… altså udover portionsstørrelserne og sukkerindholdet 😉

    • og så landede jeg lige herinde igen, da jeg skulle tjekke morgenmad i London til om meget snart 😉

     Vi oplever ikke at ret mange af de steder vi spiser er større portioner end herhjemme.
     Det værste med morgenmad i USA, er for mig at jeg vil smage det hele :\ begrænsningens kunst er svær…. meget svær.
     Det vi kæmper mest med derovre, er at finde steder med lækker frisk frugt – men til gengæld har mange af de store supermarkeder ofte udskåret i en kvalitet der er højere end herhjemme.

     (Derudover var det ikke fibermangel jeg led af igennem flere år, men en meget betændt galdeblære som blev akut fjernet – og indlæggelse i over 1 uge pga forhøjede infektionstal med alt det de kunne køre direkte ind i mig for at slå det ned :$ )

     Desværre faldt jeg ikke over den gyldne løsninger herinde – den ene spiser LC og da vi går meget hele dagen, er det vigtigt at det er noget “der holder” 🙂 (og æg og bacon dgl bliver vi trætte af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *