Vi overnattede på Tune Hotel – et nyt og ganske pænt hotel og tilmed til en ganske rimelig pris – da vi var i London, og her var morgenmad ikke med i prisen. Det passede os nu fint, for det er sjældent, at hotelmorgenmad er noget at råbe hurra for, og da vi var i London for fire år siden, undgik vi også hotellets morgenmad.

De senere år har plastikskeer været en del af den faste pakkeliste, når vi skulle på storbyferie, for så kan vi let købe små yoghurter i supermarkedet og spise dem, mens vi er på farten. Det er sjældent, at jeg har lyst til at fyre mange penge af på morgenmad, så det skal helst bare være noget frugt kombineret med enten lidt yoghurt eller en bolle. Desværre havde jeg glemt skeerne denne gang, så indkøb var reduceret til de få mini-yoghurter, der også indeholdt plastikske. Frugt kunne vi dog sagtens købe, så jeg købte en klase bananer, så jeg kunne starte hver morgen med noget frugt, inden vi gik på morgenmadsjagt.

Vi prøvede forskellige løsninger, da vi skulle have morgenmad i London. Den første morgen besøgte vi Pret A Manger – en kæde, der først og fremmest sælger sandwiches og kaffe, og morgenmadsudvalget var der heller ikke prangende. Det bestod primært af forskellige former for kager, men der var også enkelte boller med forskelligt fyld samt et par yoghurter. Bollen var ok, men så heller ikke mere – jeg savnede noget smørelse og flere fibre. Yoghurten var forholdsvis fed og næsten som en dessert, men den smagte glimrende og mættede godt. Smoothien var ret intens og gav et godt frugtboost.

Nu er jeg ikke så meget til den traditionelle English Breakfast, for det kan hurtigt blive en tung og fedtet affære, men en af dagene smuttede vi på Patisserie Valerie for at spise varm morgenmad. Jeg snuppede en omgang traditionel morgenmad, mens gemalen kastede sig over en portion Egg’s Benedict. Jeg var heldigvis positivt overrasket over min portion. Pølsen var ganske vist lige lovlig industriel, men maden var krydret, sejlede ikke i fedt, og toastbrødet var tilmed i fuldkornsversionen! Det er muligt, at det i så fald ikke var så autentisk, men det smagte ganske glimrende. Jeg mener, vi gav ca. 150 kr for to portioner god morgenmad samt et glas friskpresset juice, og det er jo ganske rimeligt i en storby.

Jeg var til gengæld ikke så heldig med Starbucks-besøget. Nu kommer man selvfølgelig primært der for at få kaffe, og det drikker jeg ikke, men de havde da lidt bagværk og yoghurter, så da vi skulle på British Museum, tog vi et smut forbi Starbucks lige inden. Da vi satte os på en bænk for at spise, opdagede jeg desværre, at ekspedienten havde glemt at give mig den bolle med pølse, som jeg havde bestilt, med i posen. Øv! Yoghurten var heldigvis fin og fuld af frugt, mens chokoladecroissanten nok er den tørreste, jeg nogensinde har smagt. Virkelig kedelig og intetsigende.

Den sidste morgen gik vi i Marks & Spencer, hvor jeg fandt et par morgenmads-sandwiches. Ok, det var vores definition, for det var mest kage, vi faldt over i morgenmadssektionen, men disse sandwiches fungerede fint som morgenmad. Jeg nuppede den mest klassiske, nemlig den med ost og tomat.

Vi delte også et par pistacie-chokoladebrød samt en dejlig jordbær-smoothie. Lækker og småsyndig start på dagen…

Hvad er din morgenmadsløsning, når du er på storbyferie? Spiser du altid i hotellets restaurant, på hotelværelset med din egen proviant, går på den nærmeste café eller tager du noget med på vejen, når du suser af sted til næste udflugtsmål?