Mon Amour

Mon Amour, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSiden finanskrisen startede for fire år siden er der kommet et væld af restauranter i den billige ende af skalaen, for pengene sidder ikke lige så løst længere, og restaurantbesøg er derfor et af de steder, hvor folk først sparer. De prisvenlige restauranter er dog også med til, at jeg spiser oftere ude, fordi det er blevet lettere og billigere at finde en udmærket hverdagsrestaurant, hvor aftensmaden kan nydes. Vi spiser faktisk mest ude på hverdage, for jeg kan godt lide at bruge weekender sammen med gode venner, hvor der også er tid til at eksperimentere i køkkenet.

Til de prisvenlige restauranter hører Mon Amour, som ligger i centrum af København. Det er en lille familiedrevet bistro, og der var godt gang i den, da vi var på besøg. Mon Amour har et menukort med 4-5 forskellige valg inden for forretter, hovedretter og desserter, hvor du kan købe a la carte eller vælge en tre retters menu, hvor valgmulighederne er færre, men hvor du slipper med 285 kr.

Vi tog sidstnævnte, og her lagde jeg ud meden charcuterie-tallerken, hvor der var fransk pølse, paté, rillette, perleløg, cornichoner og et par skiver brød. Jeg var lidt overrasket over, at pateen og rilletten allerede var smurt på brødene, og anretningen var i det hele taget lidt kedelig og manglede finesse. Her måtte køkkenet godt have brugt bare et par minutter på at anrette tallerkenen, så det blev indbydende, ofr det virkede lidt sjusket. Til gengæld smagte det glimrende – især rilletten udmærkede sig, og brødet havde en fin og sprød skorpe. Perleløgene måtte godt have været lidt mere møre, og pateen savnede lidt krydderier.

Mon Amour, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil hovedret havde vi begge valgt steak frites, hvor vi fik en 250 g bøf serveret med pommes frites, pebersauce flamberet med cognac samt lidt grønt. Jeg havde bedt om en rød bøf, og selvom kødet ikke var helt så rødt, som jeg havde forventet, så var den perfekt stegt – meget mør og saftig. Dejligt at se. Kokken havde været lige lovlig gavmild med peberet, da han krydrede bøffen – i hvert fald til min smag. Til gengæld måtte pebersaucen godt have fået et skud peber mere, for den var ret mild. Fritterne var både varme og sprøde – og en anelse fedtede, men de smagte nu ganske godt.

Vi drak begge et glas af husets rødvin til – en Syrah som ikke var synderlig interessant. Men den var også ret billig.

Mon Amour, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg nuppede et stykke æbletærte med vaniljeis til som afslutning på måltidet, og det fortrød jeg bestemt ikke – en dejlig mild æblekage, der både var fast (og dermed pænt skåret) og samtidig blød og let. Kagen smeltede nærmest i munden og efterlod en behagelig vaniljesmag. Jeg spekulerede på, om Mon Amour selv bagte kagen, eller om de fik den fra en nærliggende bager, men jeg nåede desværre ikke at spørge. Uanset hvad var det en ganske glimrende kage.

Der var et rimelig højt lydniveau hos Mon Amour, men vi sad heldigvis et sted, hvor det ikke var så slemt, så vi kunne stadig tale sammen under måltidet. Betjeningen var hurtig og uden dikkedarer – meget effektiv, og vi endte da også med at bruge ca. fem kvarter til 1½ time på den tre retters menu, inden regningen kom på bordet. På en hverdagsaften, hvor jeg ikke har planer om at sidde og flette fingre i flere timer, så passer sådan et tempo mig ganske glimrende, og selvom det gik ret tjept, så følte jeg ikke, at vi blev jaget med. Jeg kan dog godt forstå, hvis man synes, at det er lige lovlig kort tid at bruge på et restaurantbesøg, men så bør man nok ikke besøge dette spisested. Der er fokus på hurtig og effektiv betjening, og maden er god, gedigen bistromad uden så meget pjat.

Der må godt kæles lidt mere for detaljerne, og tempoet kan da godt skrues en lille smule ned, men ellers er Mon Amour et glimrende sted at gå hen, hvis du vil have en omgang uprætentiøs hverdagsmad. Fire solide stjerner herfra.

6 thoughts on “Mon Amour

    • Den var mild, blød og tilpas saftig og havde en god vaniljesmag sammen med æblerne – lige hvad jeg var i humør til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *