Se, jeg havde for nylig planer om at afprøve en opskrift, jeg havde set i Gastro nr. 52, men så løb tiden fra mig, og jeg glemte flere af ingredienserne. Resultatet blev denne – godt nok lidt kompakte men stadig velsmagende – milde vaniljeis med rosensirup i. Problemet opstod, da jeg ikke havde sat nok timer af til, at isen skulle stå i fryseren og fryse langsomt, hvor jeg så skulle røre i ismassen med jævne mellemrum. Pludselig var det sengetid, og så blev ismassen ikke rørt så meget, som den burde – og jeg fik ikke tilsat alle de hakkede ting (chokolade, nødder m.m.), der også skulle i.

Ups.

Det må jeg råde bod på en anden dag, men nu vil jeg til gengæld glæde mig til, at denne is skal spises en dag – for eksempel i en portion pandekager? Det er godt nok alt for længe siden, jeg har fået det.

Mild vaniljeis med rosensirup

1 vaniljestang
8 æggeblommer
170 g rørsukker
7 dl sødmælk
3 dl piskefløde
lidt salt
3 spsk rosensirup

Spræt vaniljestangen op og skrab kornene ud. Pisk æggeblommerne sammen med vaniljekornene og sukkeret, til du får en hvid og cremet masse. Bring langsomt fløde og mælk i kog sammen med den tomme vaniljestang, og når det koger, hælder du blandingen over æggemassen under konstant omrøring. Hæld det tilbage i gryden og bring det forsigtigt i kog, mens du hele tiden sørger for at røre i det. Lige så snart det overvejer at koge, hælder du det over i en røreskål.

Afkøl blandingen, tilføj lidt salt samt rosensirup og nedfrys det så – enten i en ismaskine eller i en fryser, hvor du med jævne mellemrum rører grundigt i massen.

Note: Nu skulle der som sagt have været en masse guf i isen, men denne mere beskedne udgave er nu også fin og mild. På billedet har jeg udsat isen for en sjat rosensirup mere, for smagen af det er meget vag i denne udgave, så jeg eksperimenterede med at hælde ekstra rosensirup på – og det smagte nu også ganske glimrende!