mexicansk, chiligryde, røde bønner, tomater, løg, hvidløg, mørk chokolade, peberfrugt

I går fik vi en god omgang chili! Jeg lavede noget simpel mexicansk mad den anden dag, så pt. har vi en pakke tortillas, vi er i gang med, og så var det jo passende at lave en hidsig omgang chiligryde, som kunne varme lidt samtidig – altid godt med billig varme og lavere varmeregning! Jeg havde købt nogle små vrede chilier fra Thailand (tror de hed chili jang) hos grønthandleren, og de er noget stærkere end de røde chilier, som du ofte finder på tilbud i supermarkederne.

Mexicansk chiligryde
3-4 personer

2 mindre løg, hakkede
3 fed hvidløg skåret i mindre stykker
lidt smør
1 dåse tomater
1 dåse røde bønner
4 små vrede chilier
15 g hakket mørk chokolade
salt
½ grøn peberfrugt skåret i små tern

Løg og hvidløg svitses i en gryde med smør, tomater og røde bønner tilsættes. De små chilier hakkes i mindre stykker og puttes direkte i gryden – eller i en tesi/tefilter, hvis du ikke vil risikere chilismagseksplosioner i munden, når du spiser retten. Lad retten stå og småsimre en times tid, inden du tilsætter chokoladen. Lad den stå i yderligere et kvarter, inden du tilsætter peberfrugten og smager til med salt. Derefter simrer retten i 10-15 minutter, inden den serveres sammen med tortillas, revet ost og creme fraiche.

Note: Jeg hakkede chilierne og puttede i, hvilken gemalen var ret tilfreds med, da de bed godt fra sig. Jeg måtte dog gispe efter vejret, da jeg fik et stykke med i sidste bid, men jeg kan heller ikke tåle lige så stærk mad som ham. Men ellers er det en dejlig fyldig ret, hvor smagen er så tung og mættende, at du dårligt bemærker, at der ikke er kød i. Chokoladen gør virkelig underværker for dybden af smagen, og chilien luner godt!

Efter aftensmaden tog jeg til Fortælleslam sammen med en god ven – men det kan du læse mere om på bogbloggen.