Magstræde 16

Magstræde 16, restaurant, restaurantanmeldelse, restauranter i København, madanmeldelseTidligere i dag var vi forbi Magstræde 16, som vi havde fået anbefalet for et stykke tid siden. Stedet har nogle små men lækre pizzaer, og derfor bliver man anbefalet at bestille tre pizzaer, hvis man er to personer og kun skal have pizza.

Vi bestilte derfor en pizza med ricotta, kartoffel, rosmarin og grillet artiskok (første billede), en med tomat, mozzarella, spinat, pølse og gorgonzola (andet billede) samt en af deres signaturpizzaer (tredje billede).
Magstræde 16, restaurant, restaurantanmeldelse, restauranter i København, madanmeldelseOpskriften på en signaturpizza hos Magstræde 16 er skabt af en af de gæstekokke, som stedet har haft, og i dag var den med gedeost, kartoffel og trøffelolie.

Den første pizza var ret god. Nu er jeg generelt glad for hvide pizzaer, men jeg har aldrig smagt ricotta på en pizza før, og det var altså en spændende og delikat overraskelse.

Anden pizza var sprængfyldt med smag, og den fik lige akkurat sneget sig forbi den første hvad angår min yndlingspizza for i dag.
Magstræde 16, restaurant, restaurantanmeldelse, restauranter i København, madanmeldelseSignaturpizzaen var til gengæld ikke specielt spændende. Den smagte fint, men det var som om, der manglede et eller andet til lige at sætte prikken over i’et.

Pizzaerne hos Magstræde 16 var som sagt mindre end almindelige pizzaer i omfang, og så havde de en usædvanlig tynd og sprød bund. Havde de fået bare et halvt eller et helt minut mere i ovnen, var de brændt på, men her var de knasende sprøde og lækre. Fyld var der heller ikke meget af (men i de to første tilfælde var der heller ikke behov for mere, for der var rigelig med smag i), så de mættede ikke så voldsomt. Faktisk kunne jeg sagtens have spist mere – enten en halv pizza mere eller en dessert – og jeg kan ellers som regel kun spise en halv af de normale pizzaer. Derfor var det også en småpebret fornøjelse i forhold til, at det var pizzaer (de kostede mellem 75 og 89 kr stykket). De var selvfølgelig væsentlig bedre end standardpizzaer fra den lokale pizzabiks, men omvendt var der ikke så meget gods i sådan en lille pizza.

Betjeningen hos Magstræde 16 var ferieramt – i hvert fald var tjeneren ret casual og ikke så obs på gæsterne, ligesom de var løbet tør for cola light. De andre spisende måtte også vente lang tid mellem deres forret og hovedret, og da der kun var to par ud over os, så undrede vi os over det. Jeg måtte også kæmpe med en kniv, der aldrig har været designet til at kunne skære andet end budding over, hvilket var pænt irriterende.

Alt i alt ender vi på fire solide stjerner til Magstræde 16. De to af de tre pizzaer var virkelig gode, men der var en række fejl og mangler, som trak noget ned, og så var prisniveauet lidt pebret i forhold til, hvad man fik. Men jeg vil bestemt ikke afvise at spise der en anden gang.20 thoughts on “Magstræde 16”

 • Uhm de pizzaer lyder lækre, men godt nok en pebret pris. Jeg er iøvrigt enig i din anmeldelse af filmen. Super god film 🙂 God weekend til dig.
  Kh Nadia

 • Der vil jeg give dig ret, det er ret pebret for et par pizzaer og især med en dårlig betjening oveni…
  Efter jeg opdagede byens ægte italienske pizzaria har jeg ikke spist pizza siden far en af de alm. pizzariaer, for de kan slet ik hamle op med den Azzura kan levere…

 • Foodfanatic – ja, jeg ville nu ikke have noget imod at give mere for en pizza, hvis den så havde mættet noget mere, for det var nu dejligt at få en kvalitetspizza. Men altså – til den pris kunne jeg jo snildt have spist mig mæt i sushi 🙂

 • MissMuffin – nej, det kan jeg godt forstå – de italienske pizzariaer plejer at være markant bedre. Har prøvet et par stykker i København for flere år siden, og der var himmelvid forskel på dem og de almindelige 'grillpizzariaer'.

 • Åh, den film må jeg lokke husbond med ind at se – tak for anmeldelsen, Piskeris! Men det var synd, at restauranten ikke levede helt op til dine forventninger, selv om oplevelsen nu lyder meget spændende alligevel.

 • Den oplevelse havde godt nok ikke fået 4 stjerner fra mig, det lyder til, at der var lidt for mange tilfældigheder, en tjener der ikke gad lave noget, en kniv der ikke kunne skære, en pizza der ikke smagte af noget, og så til de priser, – og så var du ovenikøbet ikke mæt!
  Knus
  Vibeke

 • Ved virkelig ikke med den film… Har kigget lææænge på den… Men jeg kan ikke fordrage ham der har hovedrollen..

  Hmmm … Men .. nej.. jeg ved det ikke.. Den ser god ud..

  hmm

  Hyggehygge
  Marianne

 • De ser godt nok lækre ud de pizza'er, bunden ligner lidt den “flamküche” jeg lavede for et stykke tid siden…..

  Vi skal ind og se “Inception” på tirsdag, glæder mig rigtig meget, men er næsten bange for at bliver skuffet efter al den ros den har fået 😉

  Mange hilsner
  Birthe

 • De ser nu rigtigt lækre ud de små pizzaer … Er det ikke Magstræde 16, som Gorm Wisweh har? Jeg har hans pizzabog og de ligner mistænkeligt meget. Det er de pizzaer, som bliver bagt med surdej.
  Jeg elsker den type pizza – men ærgerligt med de bommerter, som de lavede.

 • De ser altså meget lækre ud ud de pizza. Sådan en kunne man nok godt spise en eller 2-3 stykker af 😀 Filmen er en af de film jeg rigtig godt kunne tænke mig at få af se. Jeg skla lige høre dig om hvordan du få så fine store billeder på din blog. Nu har jeg roede lidt rundt med de nye desing som Blogger har lavet… Og jeg kan stadig ikke få store flotte billeder på min blog. Jeg vælger endda stort billed når jeg uploader dem… Hmmm æv ! Tænkte at du måske gjorde noget særligt -s-

 • Vibeke – når jeg vurderer et spisested, så er min førsteprioritet selve maden, og hvis den er rigtig god, så får stedet op til fire stjerner. De to sidste stjerner afhænger så af den generelle service, prisniveaet og de små detaljer, og da det var på disse områder, at stedet havde flere fejl, så får de 'kun' fire stjerner. De to af pizzaerne var jeg ret begejstret for, mens den sidste var fin – men ikke noget nyt og spændende (hvilket jeg forventede, når nu det blev fremhævet som en signaturpizza). Så derfor ender jeg med at vurdere stedet til fire stjerner 🙂

 • NYBH – den så altså også god ud! 🙂

  Håber I kan lide den – for ja, den har fået virkelig meget ros, men jeg synes også, at den fortjener det. Jeg elsker, når instruktører udfordrer mediet og ikke bare laver den sædvanlige “jeg er betjent, og min kone er blevet slået ihjel, så nu vil jeg lige involvere mig i en sidste sindssyg aktion, inden jeg trækker mig fra jobbet” – og lignende mainstream-historier.

 • Hanne – der må jeg være dig svar skyldig. Jeg synes dog at have set et andet navn et sted, men æhm – pas 🙂

  Jeps. Det irriterer mig mest med prisen, for jeg kan godt leve med, at kniven er tåbelig (jeg kunne jo bare have gået ud i køkkenet og få den byttet! ;-)), eller at tjeneren ikke er mere obs og forsøger at sælge os en dessert (ha, så sparede de kalorier ;-)). Men altså – jeg gætter på, at de kører stedet mere smooth uden for sommerferien.

 • Vibeke – lige præcis 😀

  Mht. billeder så send mig en e-mail – jeg har en lille tekst liggende om det, som jeg kan sende til dig 🙂

 • Ja, så var de pizzaer da vist også betalt. Hvide pizzaer kan altså også virkelig være gode. Min favorit er med mozzarella, kartofler og rosmarin.

  Gorgonzola – Argh, ond ost.

  Ged = Gnu 😀

  Inception var virkelig en god oplevelse og jeg følte mig rigtig godt underholdt. Der var mange fine detaljer og smæk for skillingen. 'Vor tids Matrix'…øh, for mig er det så Matrix der er det. Det lyder som om den allerede er tudsegammel. Jeg syntes nu mere der var lidt 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' x 1000 over konceptet. I dag så vi 'The Sorcerer's Apprentice' – det tror jeg lige er en film for dig. Selv om det er en Disneyfilm er den både dyster og grum. Og jeg må med skam erkende at Nicolas Cage (som jeg ellers ikke er så vild med) klarede rollen tip top 🙂

 • Klidmoster – nu ikke friste mig til at lave et ostetræningsprogram i august 😉

  Jeg har kigget lidt på TSA, og den har fået bedre anmeldelser, end jeg frygtede, så nu overvejer jeg, om den skal ses i biografen, eller om jeg skal vente til dvd. Jeg vil rigtig gerne se Thirst, men den går kun i én biograf i København, og jeg er ikke sikker på, at jeg når at se den derinde… æv!

 • Ostetræningsprogram? *GYS*

  Uh, Thirst er rigtig god – men måske lige 20 minutter for lang. Det er ikke en effekt-film på nogen måde, så den kan du sagtens vente med at se til den kommer på DVD 🙂

 • Klidmoster – ok, jeg overvejede nemlig lidt at få den set i dag, da vi skal til København, men så ville dagens program blive lige vel presset. Må købe den som stream i stedet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *