Har du spist pandekager her til aften? Tirsdagen efter fastelavn er det Pandekagedag, og det er en mærkedag, som danskerne endnu ikke kender så godt, at de er begyndt at hade den (!). Som alle andre mærkedage er det jo dit eget valg, om du vil afholde den eller ej, og sandt at sige er jeg ikke særlig obs på dagen. Sidste år huskede jeg dog dagen og lavede thaipandekager til forret.

I år slog jeg to fluer med ét smæk og benyttede lejligheden til at lave madpandekager til aftensmad. Selvom jeg kom halvsent hjem, tog det jo ingen tid at flikke sådan et måltid sammen.

Madpandekager med lufttørret skinke, flødeostecreme og frisk spinat
2 stk.

2 små æg
1 spsk rapsolie
1½ dl skummetmælk eller vand
1 tsk timian
1 dl boghvedemel
1 dl hvedemel

Pisk æggene godt sammen. Pisk derefter olie i og dernæst væsken, inden du også pisker resten af ingredienserne i. Smelt smør på en stor pande og fordel halvdelen af dejen på den. Pandekagen bliver tyk og skal derfor stege lidt længere end almindelige pandekager. Vendes når den har fået en fin gylden farve, og når pandekagen er bagt færdig, lægges den på en tallerken. Mens pandekage nr. 2 steger, kan du gøre pandekagefyldet klar.

Flødeostecreme:
4 spsk flødeost
3 tsk creme fraiche 9%
1 tsk basilikum
salt

Lufttørret skinke
Frisk spinat

Rør flødeostecremen sammen. Den skal fordeles på de to pandekager, når de er færdigstegte, og derefter fordeles skinken og den friske spinat ud over pandekagerne, inden de rulles sammen og spises.

Jeg var ikke så sulten, så jeg kunne godt nøjes med én pandekage. Gemalen fik den anden pandekage samt lidt rester fra i går.

Savner du mere inspiration til madpandekager, kan jeg varmt anbefale disse spinatpandekager – de er dejlig saftige og lækre. Urtepandekagerne med rodfrugtsfyld er sunde og meget mættende, og du kan såmænd også lave madpandekager på fuldkornsrugmel eller på kikærtemel. Eller hvad med tomatpandekager? Og nu hvor det snart er sæson for stenbiderrogn, så er det jo oplagt at lave mini-perlerugspandekager, som du kan lægge fiskerognene på.

Selvfølgelig kan du også drille familien eller gæsterne og lave disse ‘snydepandekager’ fyldt med kødsauce og derefter pimpe dem, så det ligner dessertpandekager. Det er måske lidt tarveligt, men folk ser så sjove ud, når man serverer det til hovedret 😉