I går var jeg med en af vennerne på Madklubben i København. Madklubben er kort fortalt en restaurant, der har specialiseret sig i gastronomi til små priser. Det indebærer så, at portionerne ikke er så store, og at tjenerne ikke kommer med lange forklaringer på, hvad der er på tallerkenen, og hvilken fransk landsbyvinbonde de har talt med for at få de helt rette hvidvinsmarinerede gedeostetrøfler. Altså, det skriver de jo selv på menukortet. I hvert fald det med landsbyvinbonden – og måske lidt anderledes formuleret…

Madklubben, restaurant, restaurantanmeldelse, restauranter i København, madanmeldelseTil forret valgte jeg kalvebrisler, som blev beskrevet således:

kalvebrisler

æbleskiver – fløde fra osted – hjertesalat – tørret eddike

Det var en ret lille portion, men det smagte glimrende! Meget delikat. Jeg ved ikke, hvad det hvide pulver var, men det var både sødt og syrligt i det på samme tid.

Til hovedret ville jeg have vildsvin, selvom det kostede 50 kr. ekstra, og jeg blev bestemt ikke skuffet.

vildsvin

helstegt vildsvinryg – bagt porre – tyttebær – limfjordsporter

Madklubben, restaurant, restaurantanmeldelse, restauranter i København, madanmeldelseSupersaftigt og mørt kød med en spændende krydret creme til og en mør porre. Næsten som at spise dessert. Mmm…

Dessertudvalget var ikke så imponerende, men retten ‘ikke morgenmad’ gjorde mig nysgerrig nok til, at jeg valgte den.
yoghurtfromage
yoghurt fra Grambogaard – solbær – mynteolie – müsli

Den var udmærket – ikke så sød (hvilket også fik den til at virke lidt sund… meeen det var den nu næppe). Den blev serveret i en hvid skål, som om det var morgenmadsyoghurt. Nederst var selve fromagen, og den ene halvdel af overfladen var dækket af solbærpuré og en flot, neongrøn mynteolie, og den anden side af müsli med rød frugt og rødt knas (?) i.

Den opmærksomme læser bemærker jo nok, at der ikke er noget billede af desserten. Det forholder sig nemlig således, at mit kamera valgte at løbe tør for batteri – sådan uden at varsle det i god tid! Pænt uopdragent. Da jeg tog det første billede af forretten, prøvede kameraet desperat at lukke helt ned, men jeg nåede da at tage to billeder der. Da hovedretten så kom på bordet, fik jeg tvunget kameraet til at tage et billede mere, inden det gik helt i trods og ikke ville tændes igen.

Alt i alt var det velsmagende og god mad, vi fik på Madklubben. En anden gang vil jeg dog nok springe forretten over og i stedet vælge tilbehør til hovedretten.

UPDATE februar 2015: I dag er Madklubbens portioner langt større, og du kan sagtens blive mæt af at spise der.