Løvstikkepesto og falsk risotto

løvstikkepesto, pesto, løvstikke, pinjekerner, pecorino, ost, olivenolie, citroner, risottoDa jeg for nylig lavede pesto, blev jeg opfordret til at prøve løvstikkepesto. Det ligger jo fint i tråd med månedens benspænd, og da jeg samtidig fandt en potte på tilbud til to kr (!!), så var der ingen undskyldning. Jeg valgte at lave en udgave med en del ost i (da det skulle bruges op) og knapt så mange kerner. Jeg havde nemlig planer om at bruge pestoen som en del af aftensmaden, og der måtte osten godt være fremtrædende.

Løvstikkepesto

1 potte frisk løvstikke
35-40 g ristede pinjekerner
1½ dl revet pecorino
1 dl god olivenolie
saft fra en ½ citron

Blend alle ingredienser grundigt.

Jeg havde først tænkt på at blande pestoen med finthakket spidskål, men jeg opdagede, at vi havde en rest kogte ris i køleskabet, som skulle bruges, og så gik der sport i at finde på et alternativ, hvor der både indgik kål og ris. Løsningen blev at varme risene op i lidt væde sammen med den fintsnittede kål. Risene blev lune og lidt svampede og kålen lidt blødere. Derefter tog jeg et par spsk af pestoen og vendte i den lune ret, og så sluttede jeg af med et par håndfulde rejer, der var stegt kort på panden. Voilá – en sund og hurtig fortolkning af risotto i bedste restestil til gemalen og jeg!

18 thoughts on “Løvstikkepesto og falsk risotto

 1. Jeg skal altså også blive bedre til at spise kål – altså ud over blomkål og broccoli 😉 Hvilken slags kål har du brugt her? Spidskål?

  • Spidskål er din ven! Den er mildere end de andre kåltyper, og hvis du sørger for at kramme den lidt, når du har snittet den fint ud, skal du blot vende den i en smule dressing = supergodt og sundt tilbehør, som mætter meget mere end en traditionel salat 🙂

 2. Hej Piskeriset – det er da en superdejlig Stop Spild af Mad ret, du der har kreeret. Det ser lækkert ud- Godt fif med at bruge et spidskål som krammebamse! Det skal jeg huske til næste gang-)
  KH Marianne

  • Tusind tak – jeg blev selv overrasket over, hvor god kombinationen var. Hehe, og læg lige mærke til, hvor sund og dejlig den krammebamse er 😉

 3. Din løvstikkepesto lyder rigtig spændende – det har jeg ikke hørt om før. Og en rest ris kan få et helt nyt liv i en ‘rullende menu’, som den du fortæller om. Min ville jo nok være uden rejer, kræsen som jeg er 😉

 4. Mmh… Det lyder lækkert! What’s not to like?!

  Jeg elsker spidskål og rejer 🙂

  Den pesto må jeg lige få prøvet af, jeg har et svært forhold til løvstikke..

  • Jamen så er det jo perfekt! Jeg synes, denne pesto blev ret mild i forhold til, hvor kraftigt løvstikken duftede. Det er ikke en krydderurt, jeg har så mange erfaringer med, så det kan være, jeg kaster mig over den igen for at eksperimentere mere 🙂

  • Jep – det var i hvert en god og anderledes version – og hurtigere og sundere 😉
   Uha, det lyder nu også godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *