Linseboller med karry

linseboller, boller, sandwichboller, røde linser, gær, honning, karry, fuldkornshvedemel, havregryn, hvedemelJeg vil godt indrømme, at jeg ikke synes, at linser er det mest spændende i verden. Jeg er ikke så god til at huske at bruge det i madlavningen, men med månedens benspænd kan jeg jo ikke snige mig udenom, og så må jeg jo være lidt kreativ – hvilket til gengæld passer mig rigtig godt.

Jeg besluttede mig for at lave linseboller – dvs. boller med kogte linser i – så jeg fandt en pose røde linser frem og så var det bare om at eksperimentere. Bolledejen blev æltet sammen i går eftermiddags og har så hygget sig på køkkenbordet under et viskestykke frem til i morges, hvor de blev bagt. Du kan dog godt klare dig med mindre hævetid, men lad som minimum dejen hæve i 6-8 timer.

Linseboller med karry
9 store boller

300 g kogte røde linser
25 g gær
6 dl vand
1 tsk salt
1 spsk honning
2½ tsk karry
50 g fuldkornshvedemel
50 g havregryn
hvedemel for resten

Opløs gæren i vandet og bland resten af ingredienserne i væsken i den nævnte rækkefølge. Lad dejen hæve i en stor skål med viskestykke over. Jeg kom op på 16-18 timers hævetid, men du kan godt nøjes med mindre – jeg kan dog godt lide, at dejen får lov til at arbejde og skabe store luftbobler, så bagværket bliver luftigt og lækkert.

Form forsigtigt boller af dejen – pas på ikke at ælte luften ud af dejen – og sæt dine linseboller på en bageplade. Lad dem hvile i 15-30 minutter under et viskestykke, drys dem med en smule karry og bag dine linseboller ved 220 grader i 20-25 minutter.

Note: Linserne er med til at gøre disse linseboller saftige og mættende, og karryen kunne godt anes, uden at den dog på nogen måde blev dominerende. Jeg afprøvede dem her til frokost som en slags brunchbolle, og de var aldeles fremragende til det formål!
brunchbolle, linseboller, boller, sandwichboller, røde linser, gær, honning, karry, fuldkornshvedemel, havregryn, hvedemelLinseboller med aioli, spejlæg, grillet rød peberfrugt, stegte tomatskiver og lidt balsamicosauce

16 thoughts on “Linseboller med karry

  1. Hej Piskeris,

    de ser godt nok gode ud! De duer nok ikke lige til en nutella-mad, men til en lækker sandwich som du har lavet her – så bliver jeg helt lækkersulten :o)

    knus
    Camilla

  2. Camilla – mange tak. Haha, nej der falder de lidt igennem! Af samme grund blev de heller ikke brugt til morgenmad, selvom jeg bestemt havde lyst til at sætte tænderne i dem allerede der 😉

  3. Uhm, sådan en bolle med grillede peberfrugter ser virkelig lækker ud. Dumt tidspunkt (igen) at læse her hos dig … i og med at vi først skal spise om 3 – TRE – timer…

  4. Sikke en skøn idé – skal bestemt prøves! Det gælder jo om at snige sunde ingredienser ind, hvor vi kan – så der bliver plads til at synde :O)

  5. Pingback: Linseis med kanel | Piskeriset på eventyr

  6. Pingback: Januar: Karry - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *