Lige inden jeg tog til London, var jeg til en hyggelig aften hos Urtekram sammen med en række andre madbloggere.Vi var inviteret til at høre lidt om deres krydderier og krydderiblandinger og så ellers eksperimentere med at sætte krydderier sammen på nye og spændende måder. Der var sat mange skåle frem med de forskellige krydderier, som de sælger, og så var det bare om at kaste sig over det. De var dejligt at se, at der også var lidt anderledes og ‘uvante’ ting såsom pulveriseret purløg og morgenfruer – ikke just krydderurter, som du ellers er vant til at se på krydderihylderne.

Vi blev opfordret til at slå os løs med krydderierne, men jeg tænkte, at det var en god idé at smage lidt på dem først. Krydderier kan variere en del i smag fra mærke til mærke, så det er altid godt lige at prøvesmage det, inden du bruger det i maden. Herover kan du se en lille skål med smagsprøver, jeg havde samlet mig – jeg var for eksempel ret spændt på purløgspulveret, for det var der delte meninger om, men jeg kunne nu godt lide det – der var et snert af græsgrøn friskhed over det.

Jeg fik lavet to forskellige krydderiblandinger – den ene blev en frisk blanding med blandt andet citrongræspulver og purløgspulver, som jeg prøvede på fisk. En udmærket blanding, som dog liiiige manglede det sidste pift. Tror jeg kan få det frem med lidt citronsaft, så det vil jeg prøve på et tidspunkt.

Min yndlingsblanding var dog denne Liquorize Love, som jeg døbte den. En lakridsblanding med blandt andet kanel, vaniljepulver, sukker… og et par hemmelige ingredienser. Kan være jeg skal finde opskriften frem på blandingen, når jeg på et tidspunkt bruger den i en ret. Jeg talte med Morten – en af grydeskeerne – om blandt andet at bruge den til at drysse på risengrød, og det er der jo snart sæson for!

Personligt elsker jeg at lege med krydderier i maden – jeg har bare ikke fået dyrket det så meget på det sidste, men det må jeg snart genoptage, og her i de kolde måneder er det ekstra oplagt at bruge lidt krydderimagi i maden, for her må der gerne komme ekstra pondus i smagen, når der blandt andet laves simremad.

Hvad med dig – er du glad for at eksperimentere med krydderier i maden, eller holder du dig altid til favorit-krydderierne?