grahamsboller, boller, sandwichboller, gær, hvedekerner, havregryn, grahamsmel, hvedemel

Ikke lige det bedste skud, men sådan går det, når jeg tager billeder alt for tidligt om morgenen

I søndags fik jeg lyst til at eksperimentere med langtidshævet brød, så jeg rørte en dej sammen tidligt om morgenen, inden jeg tog til træning, og så satte jeg bollerne i ovnen, så snart aftensmaden blev sat på bordet.

Langtidshævede grahamsboller
6 meget store boller

25 g gær
5 dl vand
1 dl knækkede hvedekerner
2 dl havregryn
2 dl grahamsmel
1 tsk salt
3 spsk olivenolie
hvedemel for resten

Bland gær og vand. Tilsæt olivenolie, salt, knækkede hvedekerner, grahamsmel og havregryn. Rør godt rundt og kør dejen på en røremaskine i ti minutter, mens du løbende tilsætter hvedemel. Dejen skal være smidig og fugtig men ikke flydende. Læg et fugtigt viskestykke over og lad den hæve i 10 timer ved stuetemperatur.

Dyp hænderne i mel og form store boller af dejen. Lad dem efterhæve på en bageplade med et fugtigt viskestykke over, drys evt. lidt salt på og bag dem derefter ved 200 grader i 25 minutter.

Note: En anden gang vil jeg nok bage bollerne ved lidt højere temperatur og i kortere tid. De blev dejligt saftige og med masser af smag, men også en anelse ambitiøse i størrelsen – du bør nok lave dem i mindre størrelse, for der er gods i de her!