Lakridssmagning og lakridsfestival

I dag var jeg via Mad + Medier til lakridssmagning i forbindelse med Lakridsfestivalen i København. Vi fik udleveret et smagsskema og skulle derefter smage os igennem 7 søde og 7 salte lakridser. En ganske interessant opgave, som fik mig til at reflektere over lakridsspisningen på en anden måde end normalt, hvilket bestemt var en øjenåbner på flere områder. Hvad er det lige, der gør en lakrids god? Konsistens, duft, smag, ‘kant’? I morgen afholdes der endnu en smagning, og søndag eftermiddag offentliggøres vinderen af de to smagninger.

Update tirsdag aften: ikke så overraskende vandt Johan Bülow begge smagstests – læs mere på lakridsfestival.dk

Efter smagningen blev vi sluppet løs på selve lakridsfestivalen. Her var der rig mulighed for at smage skønne varianter af lakrids – både i ren udgave eller kombineret med for eksempel chokolade. Jeg fulgtes med Klidmoster og HomeMadeHeaven, og vi fik talt med en del leverandører, som i de fleste tilfælde var gode til at fortælle om råvarer, produktionsmetoder m.m. Der var en helt anden ro over arrangementet i forhold til Chokoladefestivalen 2011, hvor der var alt, alt for mange mennesker. Til lakridsfestivalen var det hele tiden muligt at komme til ved standene og det var let at få standholderne i tale.

Der var ikke så mange stande, og et par af dem havde sandt at sige ikke noget med lakrids at gøre, men til gengæld var niveauet højt, og flere producenter vil jeg helt sikkert holde øje med i fremtiden. Det gælder for eksempel A Xoco, som efterhånden har imponeret mig flere gange. Deres chokolader med lakridskaramel var stærkt vanedannende. Aalborg Chokolade havde også en række lækre, indbydende sager, hvor jeg var ret betaget af deres chokolade-lakridskombinationer, ligesom deres citronmandler (selvfølgelig!) også var guf! Sidst men ikke mindst er der Lakritsfabriken, som jeg har været på udkig efter. Nu har jeg fået fingre i deres produkter, og jeg fik at vide, at de er i gang med at udvikle en ekstra salt udgave til det danske marked. Det ser jeg frem til!

Herunder kan du se, hvad jeg slæbte med hjem – det er en skøn blanding af indkøb og indhold fra en goodiebag, jeg fik udleveret, da jeg forlod festivalen. Der er lakrids nok til mindst en uge! … ok nok også lidt længere tid. Hvis du vil se billeder fra udvalget på standene, kan du se den billedkavalkade, som jeg har lagt på min Facebookside.

23 thoughts on “Lakridssmagning og lakridsfestival

 1. Hej Piskeris

  Tak – og/eller det modsatte – for reportagen og de skønne billeder! Nu ærgrer jeg mig alligevel over, at jeg ikke fik tilmeldt mig. Og glæder mig lidt samtidig, for jeg ved, at jeg ville være blevet fristet big time, og jeg har kagesmagningsting på vej… Et af de helt store first world problems: hvor skal jeg vælge at foræde mig?!

  Mange hilsener

  Lise

  • Hehe, ja der var mange skønne fristelser. Det er svært at nå det hele, men laver de et lignende arrangement til næste år, så bør du overveje at kigge forbi – det var gode ting, de diskede op med 🙂

 2. Du kom med til lakridsfestival. Jeg nåede desværre ikke at få billet, der var pludselig udsolgt. Har lige fundet ud af, at jeg var med på Mad + Medier listen, men jeg hørte aldrig fra dem. Øv. Jeg kan se på dine billeder på FB, at jeg er gået glip af gode lakridsoplevelser.

  • Når M&M laver arrangementer, plejer de kun at melde ud på tilmeldingssiden, hvem der har fået plads, så hvis du har mod på et lignende arrangement en anden gang, skal du blot holde øje med selve tilmeldingssiden. Håber du kommer med til et andet – det er også en god anledning til at møde andre madbloggere 🙂

  • Haha, ja der var mange lækre sager – og gode muligheder for at smage. Jeg kunne snildt have købt dobbelt så meget!

 3. Hvor lyder det spændende! Normalt sammenligner man ikke en hel række produkter – men jeg er sikker på, det ville være en øjenåbner for os alle. Jeg elsker lakrids, så jeg er lidt misundelig 🙂

  • Håber du kommer med til et lignende arrangement. Det er rigtig spændende at dykke ned i de forskellige typer lakrids – og så er der lidt for enhver smag 🙂

 4. Fik du smagt på nogle af øllene?? Dem er jeg lidt nysgerrig på.
  Skønne billeder på fb – jeg droppede at tage derud, da jeg havde brug for restitution ovenpå en allerh…… lang og hård uge. Men fortryder lidt nu:-(

  • Desværre ikke. Jeg gik forbi Det Lille Bryggeri, men glemte at vende tilbage til standen. Ville ellers gerne have smagt deres øl for at sammenligne den med lakridsøllen fra Bülow. Godt nok ærgerligt at du ikke kom derud, det må du unde dig selv en anden gang 🙂

 5. Hvordan kunne jeg dog undgå at vide, at sådan et fantastisk arrangement fandt sted!!!! Det er afgjort en fejl, jeg kunne have brugt en hel weekend, på at dufte, smage og ose i lakrids!!!

 6. Pingback: Langtidsstegt lammehals med perlebygs- og squashsalat, lun abrikossuppe | Piskeriset på eventyr

 7. Åh min søster har også lige blæret sig på Facebook om at hun var afsted. Jeg missunder jer så meget.
  Har dog tvunget hende til at give et heads-up næste gang det finder sted. Håber bare at hun husker det 🙂

  Ser i hvert fald lækkert og spændende ud.

 8. Pingback: Nimb Brasserie | Piskeriset på eventyr

 9. Pingback: 2012 i madoplevelser | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *