La Petanque

La Petanque, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTæt på Nørreport ligger der et lille crêperie – dvs. en lille restaurant, hvor omdrejningspunktet er pandekager! La Petanque er en hyggelig, fransk restaurant, hvor bordene er dækket med ternede duge, og hvor man får lyst til at slå sig ned med gode venner. Jeg besøgte stedet for nogle uger siden sammen med et par kolleger.

La Petanque har både madpandekager og dessertpandekager, og vi havde lyst til at prøve begge dele. Det skulle der også gerne være plads til, for selvom pandekagerne er ret store, så er de ultratynde.

Vi blev enige om at dele en flaske rødvin. Jeg har efterhånden haft for mange dårlige oplevelser med varm rødvin på restauranter, så denne gang spurgte jeg på forhånd tjeneren om, hvor varmt vinene blev opbevaret. Da det viste sig, at rødvinene blot stod fremme (og dermed havde en temperatur på 22-25 grader ved serveringen), så bad vi pænt tjeneren, om det var muligt at få vinen kølet ned. Rødvin, der serveres for varmt (stuetemperatur), har nemlig mistet rigtig meget af den oprindelige smag og ender lidt med at være en unuanceret og sød omgang saftevand. Tjeneren undersøgte sagen og dukkede efter lidt tid op med en beholder med vand og is i, som flasken blev sat i. Meget fint. Den ret anonyme rødvin fik lidt mere smag efter afkølingen og blev dermed drikkelig, omend en stor vinoplevelse var det ikke – men nu kostede den også ‘kun’ lidt over 200 kr, så jeg forventede heller ikke det store.

La Petanque, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København, madpandekageJeg snuppede en pandekage med gedeost og spinat, og det kom jeg bestemt ikke til at fortryde. Pandekagen var tynd og supersprød, og gedeosten og spinaten gik fint sammen. Oplevelsen havde været endnu bedre, hvis pandekagen ikke havde suget så meget fedt – jeg syntes, den var lige lovlig fedtet.

La Petanque, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København, dessertpandekageDerefter var der en del ventetid. Vi havde aftalt med tjeneren, at der skulle gå lidt tid, inden vi var klar til dessertpandekager, men vi blev desværre glemt. Til sidst fik vi dog fat en tjener og bestilte hos hende, men der skete stadig ikke noget. Det gik yderligere noget tid, inden det igen lykkedes at få fat i en tjener, og da vi bestilte hos hende, skete der heldigvis noget.

Til dessert fik jeg en pandekage med kastanjecreme og ristede mandler. Denne pandekage var mere blød og saftig i forhold til madpandekagen, og det kunne jeg godt lide. Kastanjecremen faldt til gengæld ikke i min smag – den var lidt for mørk, ja nærmest brændt, i smagen, og det overraskede mig. Jeg havde forventet en mere mild og behagelig creme, og desserten var derfor ikke lige mig.

Det er billigt at spise på La Petanque – jeg tror, jeg samlet set gav ca. 200 kr. for de to pandekager samt et par glas rødvin – og selvom hverken mad eller vin var de største kulinariske oplevelser, så var det rimeligt i forhold til prisen. Betjeningen er dog noget svingende – det lagde rigtig godt ud, men lige så snart der kom flere gæster, var det ret svært at få fat i tjenerne, og vi blev glemt flere gange.

Jeg ender på tre stjerner med pil op. La Petanque er et hyggeligt og billigt sted, men ikke en restaurant, jeg behøver at besøge igen.

5 thoughts on “La Petanque

  1. Det var synd, der var så meget ventetid, og at I blev glemt – men det er et sted jeg godt kunne tænke mig at besøge. Elsker nemlig madpandekager, og det fik vi i går 🙂

    • Det kan jeg godt forstå – det er også et hyggeligt koncept. Jeg tror dog, at jeg går hen til en anden af byens crêperier næste gang 🙂

        • Desværre ikke – mit bedste bud er La Galette, som har stået på min liste over interessante spisesteder i en del år efterhånden. Men jeg har endnu til gode at spise der. Kan du anbefale det?

          • Meget kan være ændret siden jeg spiste der en dejlig sommer-eftermiddag for x antal år siden, men det var lækkert, hyggeligt og god service den dag.

            Vi måtte også have både forret og (kæmpede) med at få en dessert ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *