Kylling med broccoli-hvidvinscreme, avokado-lime smoothie

kylling, broccolicreme, hvidvin, broccoliDet kan godt være festligt en helt almindelig aften…

Eftermiddagen er gået med en række praktiske ting – bl.a. at ordne de sidste ting i skuret – og ellers læse et par kapitler og spille lidt computer. Ren hygge. Det blev også til en ret alternativ smoothie, som jeg fandt i Netto-kogebogen ‘Konfekt & søde sager’ – mere om den nederst i indlægget. Først nupper vi aftensmaden, som blev en god udnyttelse af resterne i køleskabet, hvor jeg lod mig inspirere af Signe.

Kylling med broccoli-hvidvinscreme
2 personer

½ broccoli
1 dl hvidvin
4 spsk creme fraiche – let
1 tsk pesto
salt og revet muskatnød
2 kyllingefiletter
10 grønne asparges
pasta

Broccolien skæres i mindre buketter og puttes i en skål, inden de overhældes med kogende vand. Læg låg på skålen og lad dem stå i 5-10 minutter. Hæld vandet fra og smid dem op i blenderen sammen med creme fraiche, hvidvin og pesto. Blend det godt og smag til med salt og revet muskatnød.

Steg kyllingefiletterne på en pande og kog noget pasta. Når pastaen er kogt, blandes den med broccolicremen. Servér sammen med kyllingefiletter og snittede asparges.

Avokado-lime smoothieavokado-limesmoothie, smoothie, avokado, lime, mælk
1 glas

3 spsk avokadokød
saften fra en limefrugt
1 tsk sukker
2 dl kold mælk

Blendes.

Note: Smoothien smager overraskende syndigt – det er især avokadoen, der gør den lidt flødeagtig – mens limefrugten sørger for, at den ikke bliver for kvalm. Jeg vil dog anbefale, at du max drikker et halvt glas, for det bliver lidt for meget til sidst, men det er helt bestemt en af de mest interessante smoothies, jeg har prøvet.7 thoughts on “Kylling med broccoli-hvidvinscreme, avokado-lime smoothie”

  • < HREF="http://www.centrumatv.pl" REL="nofollow">Nice<> < HREF="http://aftereffects.pl" REL="nofollow">blog<> < HREF="http://centrumatv.blogspot.com" REL="nofollow">🙂<>

  • Man kan også bruge jordbær sammen med avocadoen, for at lette den lidt.

    Åh, broccoli! Jeg køber nogen gange en broccolisalat i Magasin, som er smadderdejlig. En dag bliver jeg nødt til at dissekere den for at finde ud af, hvordan den er lavet.

    God aften:)

  • Sifka – god idé! Jeg har i øvrigt en ganske god opskrift på broccolisalat. Det kan være, jeg skal blogge den en dag, og så kan du jo evt. lure på, om den monstro minder om den fra Magasin 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *