Øko, økologisk, Økologisk Landsforening, Kulinarisk Sydfyn 2013, madmarked, fødevaremarked, delikatesserSvendborg dannede atter rammen for et fantastisk fødevaremarked, da Kulinarisk Sydfyn 2013 løb af stablen denne weekend. Jeg var – sammen med en håndfuld andre madbloggere – inviteret til arrangementet, der snildt kan kaldes fødevaremarkedernes svar på Roskilde Festival.

Om lørdagen var jeg dommer til Nordisk Ostefestival – mere om dette en af de kommende dage – og ellers brugte jeg meget af tiden på at gå rundt blandt boderne, hvor alskens delikatesser blev fremvist og falbudt.

madfotografering, madblogger, madfotos, Kulinarisk Sydfyn 2013, madmarked, fødevaremarked, vanilje-soft iceJeg fulgtes med Morten Grydeske, Klidmoster, Signes Mad, Annes Køkken og LaCucinaNada, og undervejs blev der snakket og diskuteret, og kameraerne stod nærmest ikke stille et øjeblik.

Der var som sagt mange spændende produkter – både gamle kendinge og nye interessante bekendtskaber – så jeg vil ikke begynde at remse dem alle op her. En del af dem vil nok snige sig ind i indlæggene de kommende måneder, når jeg tager hul på alle de ting, jeg fik købt på markedet. Et par producenter bliver jeg dog nødt til at fremhæve:

GrEco, marmelade, appelsinmarmelade, Kulinarisk Sydfyn 2013, madmarked, fødevaremarked, delikatesserGrEco solgte ikke blot den bedste appelsinmarmelade, jeg nogensinde har smagt – producenten var også superdedikeret og fortalte passioneret om produktionsmetoder og alle de lækre ting, man kunne bruge produkterne til. Her bliver der rigtig kælet for råvarerne, og en række af marmeladerne er såmænd også økologiske. Det er meget sjældent, jeg køber marmelade, da jeg foretrækker at lave det selv, men her måtte jeg simpelthen tilbage for at købe et par glas med hjem. Absolut en producent, der er værd at holde øje med.

Cold Hand Winery, frugtvin, dansk vin, Kulinarisk Sydfyn 2013, madmarked, fødevaremarked, delikatesserCold Hand Winery, som jeg mødte første gang, da jeg var til Kulinarisk Sydfyn sidste år. Jeg kan godt forstå, at de har fået kultstatus i gourmetkredse, for de har tæskelækre produkter, og de er ikke bange for at udvikle nye sjove udgaver af frugtvine og sirupper. Produkterne er ikke billige – men de er pengene værd.

Jeg har samlet et galleri med masser af billeder fra fødevaremarkedet herunder.