Kulinarisk Sydfyn 2013 i glimt

Øko, økologisk, Økologisk Landsforening, Kulinarisk Sydfyn 2013, madmarked, fødevaremarked, delikatesserSvendborg dannede atter rammen for et fantastisk fødevaremarked, da Kulinarisk Sydfyn 2013 løb af stablen denne weekend. Jeg var – sammen med en håndfuld andre madbloggere – inviteret til arrangementet, der snildt kan kaldes fødevaremarkedernes svar på Roskilde Festival.

Om lørdagen var jeg dommer til Nordisk Ostefestival – mere om dette en af de kommende dage – og ellers brugte jeg meget af tiden på at gå rundt blandt boderne, hvor alskens delikatesser blev fremvist og falbudt.

madfotografering, madblogger, madfotos, Kulinarisk Sydfyn 2013, madmarked, fødevaremarked, vanilje-soft iceJeg fulgtes med Morten Grydeske, Klidmoster, Signes Mad, Annes Køkken og LaCucinaNada, og undervejs blev der snakket og diskuteret, og kameraerne stod nærmest ikke stille et øjeblik.

Der var som sagt mange spændende produkter – både gamle kendinge og nye interessante bekendtskaber – så jeg vil ikke begynde at remse dem alle op her. En del af dem vil nok snige sig ind i indlæggene de kommende måneder, når jeg tager hul på alle de ting, jeg fik købt på markedet. Et par producenter bliver jeg dog nødt til at fremhæve:

GrEco, marmelade, appelsinmarmelade, Kulinarisk Sydfyn 2013, madmarked, fødevaremarked, delikatesserGrEco solgte ikke blot den bedste appelsinmarmelade, jeg nogensinde har smagt – producenten var også superdedikeret og fortalte passioneret om produktionsmetoder og alle de lækre ting, man kunne bruge produkterne til. Her bliver der rigtig kælet for råvarerne, og en række af marmeladerne er såmænd også økologiske. Det er meget sjældent, jeg køber marmelade, da jeg foretrækker at lave det selv, men her måtte jeg simpelthen tilbage for at købe et par glas med hjem. Absolut en producent, der er værd at holde øje med.

Cold Hand Winery, frugtvin, dansk vin, Kulinarisk Sydfyn 2013, madmarked, fødevaremarked, delikatesserCold Hand Winery, som jeg mødte første gang, da jeg var til Kulinarisk Sydfyn sidste år. Jeg kan godt forstå, at de har fået kultstatus i gourmetkredse, for de har tæskelækre produkter, og de er ikke bange for at udvikle nye sjove udgaver af frugtvine og sirupper. Produkterne er ikke billige – men de er pengene værd.

Jeg har samlet et galleri med masser af billeder fra fødevaremarkedet herunder.

[slideshow id=20]12 thoughts on “Kulinarisk Sydfyn 2013 i glimt”

 • Det må have været en meget spændende oplevelse at være med – jeg er spændt på at høre om Nordisk Ostefestival. Dejlige billeder – og GrEcos appelsinmarmelade må jeg prøve 🙂

  • Jeg håber, jeg får listen over de deltagende oste en af de kommende dage – og ellers må jeg lave et indlæg og så tilføje navnene på et senere tidspunkt 🙂

 • Uha, jeg var der sidste år. Det var hyggeligt. Den lå bare dumt for mig i denne weekend, da jeg skulle noget begge dage. Søndag var der simpelthen ikke energi til at besøge den. Men satser næste år på at tage aftes igen.
  Til gengæld regner jeg med at komme med til Kirsebær festival i Kerteminde. Det er ikke ret stort, og der burde være flere madvarer med kirsebær, men det er vildt hyggeligt og jeg er jo helt pjattet med kirsebær.

  God mandag til dig, Piskeris og det lyder dejligt med en madbloggertur. Sådan en vil jeg også gerne med på en dag.

  VH Hanne

  • Mange tak og i lige måde. Jeg trænger næsten til en ekstra weekend efter et par hektiske dage med masser af sanseindtryk 😀

   • Ja, der sker meget på disse steder.
    Men det vigtigste er at du har det sjovt, lærer noget og måske finder et par nye yndlingsprodukter.

    VH Hanne

 • Sidder netop og læser dit indlæg, mens jeg stopper Karlsens lakridsmandler og lakridsrosiner i hovedet.

  Jeg er helt enig med at den marmelade skal fremhæves. Den er intet mindre end fantastisk!

  Hyggeligt lige at bumpe ind i dig 🙂

  • Mmm, Karlsen har også gode produkter! Jeg købte en pose med orangekugler – dem glæder jeg mig også til at fortære 😉

   Og lige over! Håber I hyggede jer til DM i grill. Jeg fik tiltusket mig smagsprøver på brød og ikke mindst pulled pork. Nøj hvor var det godt!

  • Niks, det har jeg fravalgt efter al den virak, da der var tvivl om, hvorvidt man fraskrev sig rettighederne til billederne eller ej. Desuden har jeg rigelig travlt med både at opdatere denne blog og bogbloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *