Krogs Fiskerestaurant

Krogs Fiskerestaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFor et par måneder siden faldt jeg over et tilbud, hvor man kunne købe 3 retter inkl. snacks, petit fours og dessertvin hos Krogs Fiskerestaurant til 399 kr. per person. Det kunne jeg ikke stå for, eftersom det er en restaurant, jeg længe har overvejet at besøge. På sådan en kold januaraften (som der er en del af i øjeblikket) er det rart at kunne snige sig indenfor på en lun restaurant og lade sig forkæle et par timer, så det gjorde vi i denne uge.

Krogs Fiskerestaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi blev bænket ved et bord og efter at have bestilt et par glas hvidvin, fremtryllede tjeneren lidt kage kuvertbrød – et stykke med spelt og et med malt.

Krogs Fiskerestaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi startede med en lille snack, som bestod af puffede majschips med små klatter af friskost samt fiskechips lavet på torskeskind. Sidstnævnte var dryppet med mayonnaise, der var farvet sort med blæksprutteblæk. Jeg var overrasket over, hvor sprøde – og nærmest flæskesværsagtige – fiskechipsene var. En smuk og sjov anretning.

Krogs Fiskerestaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDenne lille appetizer sneg sig også ind på bordet, inden det var tid til forretten. Den lille indbagte hapser bestod af helleflynder, havtaske og muslinger, der var rørt sammen og vendt i en beignetdej, inden den blev stegt og serveret med lidt mayonnaise. Meget lækker – den måtte der gerne have været flere mundfulde af.

Krogs Fiskerestaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil forret fik vi laksetatar serveret med en syrlig creme, dildolie, croutoner, perleløg (tror jeg) samt karse. En rigtig pleaser-ret, som nærmest ikke kan gå galt. Det er en ret, som er meget let at lave, og selvom jeg nød retten, syntes jeg, at de kom lige lovlig let omkring denne servering.

Krogs Fiskerestaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHovedretten var et stykke bagt torsk, der blev serveret med jordskokker (både puré og i skiver), kartofler samt en luftig persillesauce. Balancen i retten var god – retten var ikke så krydret, så det milde fiskekød fik også lov til at smage igennem, og fisken var i det hele taget meget fint tilberedt. Der måtte godt have været lidt flere sprøde elementer i retten, hvis det stod til mig, for jeg kan godt lide at have noget at tygge på, når jeg spiser – det skal helst ikke blive for blødt og uden struktur.

Krogs Fiskerestaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDesserten var en enkelt fondantkage serveret med en kugle is. Sidstnævnte var jeg ikke så begejstret for – den smagte kedeligt og nærmest som en købeis, mens chokoladekagen var mere hæderlig. Jeg savnede dog noget nytænkning – eller bare lidt tilbehør på tallerkenen, som kunne give den mørke kage noget modspil. Det kunne for eksempel være lidt friske krydderurter (nej, det er ikke sæson, men…) eller syrligt-syltede bær… Igen en ret, som jeg syntes, at man kom lidt for let omkring.

Krogs Fiskerestaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi sprang kaffen/teen over, men tjeneren mente bestemt ikke, vi skulle snydes for petit fours, og vi fik derfor disse små størrelser – verdens mindste (og mest nuttede) kartoffelkage samt en skøn lille karamelkage. Sjovt og dejligt punktum for middagen.

Servicen var både hyggelig og professionel. Det var tydeligt, at det er en restaurant med traditioner og klasse, og tjenerne formåede at være opmærksomme og korrekte uden at virke stive og formelle.

Maden var til gengæld en mere blandet oplevelse, men det skyldtes (i mine øjne) i høj grad, at man valgte at servere mad, der ikke stod på kortet. Det virkede ærlig talt fjollet at sammensætte en tilbudsmenu , som bestod af retter, der ikke indgår i restaurantens daglige udvalg. Det er sandsynligvis sket ud fra, at man vil være sikker på, at gæsterne kan lide menuen, men det virkede også mærkeligt, da både forret og dessert var ret ordinære i forhold til, hvad restauranten kan præstere. Det syntes jeg godt, vi kunne fornemme i de snacks, appetizers og petit fours, vi fik, og det er derfor ekstra ærgerligt, at de ikke også brugte denne kreativitet i de resterende retter.

Vi ender på fire stjerner denne gang. Jeg overvejer at besøge Krogs igen en dag for at smage den traditionelle mad fra restauranten og ikke den sære menu, vi blev præsenteret for.

10 thoughts on “Krogs Fiskerestaurant

    • Tusind tak! Jeg burde gå noget oftere på fiskerestauranter (og der burde være flere af dem i DK, men det er så en anden sag…), for fisk og skaldyr kan man jo nærmest ikke få nok af 🙂

  1. Interessant læsning. Jeg har også overvejet et besøg i flere år, men synes godt nok, at restauranten har fået meget røg på det seneste. Din anmeldelse er klart blandt de mere positive og de fleste retter ser indbydende ud. Dog vælger jeg nok et andet sted, når jeg på et tidspunkt får lokket manden med på fiskerestaurant.

    • Ja, jeg havde også læst flere negative anmeldelser, inden jeg besøgte stedet. Jeg håbede dog, at netop de anmeldelser ville få restauranten til at stramme an. Det var dog svært rigtig at aflæse, når de valgte at servere noget helt andet end det, de serverer til hverdag, men jeg er i hvert fald ikke skræmt væk 🙂

  2. Selvom der har været meget snak om Krogs Fiskerestaurant og deres “nedtur”. Så synes jeg nu det ser ganske fornuftigt ud til prisen, Den indbagte “hapser” er virkelig indbydende!

    • Ja, det var ok til prisen – bare synd at de ikke benyttede muligheden for at vise, hvad køkkenet kan præstere til daglig.

  3. Vi har netop besøgt Krogs – og nøj hvor blev vi skuffede – på alle områder stort set. Ikke et sted vi har tænkt os at besøge igen.

    • Øv, hvor ærgerligt! Vores oplevelse var meget blandet. Jeg har hørt flere gode ting om restauranten, men ikke inden for det sidste 1-1½ år, og jeg mener også at have hørt, at der har været noget udskiftning i køkkenpersonalet – det kan være grunden til, at niveauet er faldet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *