æggemadJeg varmer pt. op til et par sjove og spændende smørrebrøds-eksperimenter, men indtil da kan du lige få et glimt af en række forholdsvis klassiske stykker smørrebrød, som vi har nydt i løbet af den sidste uges tid.

En af de mest klassiske stykker – og et af mine yndlings – er en æggemad med mayonnaise, rejer og karse, der er drysset med lidt salt og peber. Enkelt og lækkert.

sildemadJeg lavede også en variant af de stegte marinerede sild, som jeg plejer at lave hvert år til julefrokosten. I denne udgave blev sildene smurt indvendig med sennep og dild, inden de blev vendt i rugmel og stegt på en pande. Lagen blev denne gang uden stjerneanis, soltørrede tomater og rødløg. Sildene fik lov til at trække et par dage i lagen, inden de blev brugt til smørrebrød.

Som pynt brugte jeg karamelliserede løg, som jeg lavede ved at tage et rødløg og skære det i tynde både, som blev stegt på en pande med rigeligt smør samt lidt sukker og hvidvinseddike.
torskerognEn lidt mere utraditionel mad blev det også til. Jeg fik nemlig fat i røget torskerogn, da jeg for nylig var forbi en fiskehandler, for efter den lækre forret hos Madsvinet havde jeg pludselig fået øjnene op for denne delikate form for pålæg.

Den røgede torskerogn blev toppet med hjemmelavet remoulade samt en lille kvist dild.