Efter at have spist rigtig meget god mad i går, mente jeg, at det var tid til noget ærkesundt i dag, og er der noget, som strutter lige så meget af sundhed som kikærter? Jeg fandt opskriften i ‘Suverænt sundt’.

Kikærter med avokado, ærter og mynte
4 personerkikærtesalat, salat, kikærter, sukkerærter, fennikelfrø, avokado, hvidløg, citroner, mynte

200 g tørrede kikærter
150 g sukkerærter
1 spsk hele fennikelfrø
1 lille avokado
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk olivenolie
3 spsk friskpresset citronsaft
1 håndfuld friskhakket mynte
cayennepeber
salt

Læg kikærterne i blød natten over. Hæld vandet fra. Kog kikærterne i nyt vand uden salt i ca. 1½ time, til de er helt møre. Hæld vandet fra kikærterne og lad dem køle af. Skær sukkerærterne i mindre stykker. Rist fennikelfrøene på en tør, hed pande, til de dufter og ryger let. Stød dem let i en morter eller kaffemølle.

Fjern sten og skal fra avokadoen, skær kødet i terninger og sæt dem til side for en kort stund. Vend alle ingredienser – undtagen avokadoen – sammen og smag salaten til. Vend forsigtigt avokadotern i og servér.

Note: Jeg halverede opskriften – bortset fra avokadomængden og kikærterne. Jeg havde ikke lige tid til at koge kikærter, da jeg kom hjem fra arbejde, så jeg brugte i stedet en hel dåse økologiske kikærter. Salaten var overraskende god og meget mere spændende, end jeg havde forventet. Den lunede også godt, da jeg havde været lidt gavmild med cayennepeberet 🙂

Kyllingefrikadellerkyllingefrikadeller, frikadeller, hakket kyllingekød, kylling, æg, grahamsmel, timian
2 personer

250 g hakket kyllingekød
1 æg
2-3 spsk grahamsmel
1 tsk timian
salt
olie

Ingredienserne røres sammen. Farsen formes til små frikadeller, som steges på en pande med olie.

kikærtesalat, kyllingefrikadeller, tzatzikiDen samlede ret – serveret med ond og doven tzatziki