Kartoffelhumus, persillesvampe og solsikkeboller
Så blev det tid til bagning igen, eftersom jeg skal have frokostboller med til morgendagens rollespil. Jeg havde udvalgt endnu en opskrift fra ‘Varm på brød og lun på boller’, som jeg er temmelig glad for. Samtidig satte jeg også aftensmaden over, som blandt andet bød på en opskrift på kartoffelhumus fra Netto-kogebogen ‘Kartoffelbogen’.
Solsikkeboller
20 stk.
500 g hvedemel
250 g grahamsmel
50 g gær
3 spsk olie
2 spsk honning
1 spsk salt
5 dl vand
150 g solsikkekerner
Pynt med pisket æg og solsikkekerner
Gær, olie, honning, salt og vand røres sammen. Resten af ingredienserne røres/æltes i. Dejen æltes/røres i ca. 5 minutter, til den slipper kanten af skålen. Hæver en halv time. Dejen hældes ud på et meldrysset bord og formes til boller. Bollerne pensles med æggestrygelse, solsikkekerner drysses på, og de sættes på bagepladen. De efterhæver en halv time og bages ved 210 grader i 15 minutter.
Note: Jeg fik 20 fine boller ud af det – ingen problemer med antal-angivelse denne gang 🙂
Kartoffelhumus
1 portion
100 g skrællede kartofler i tern
½ fed hvidløg
2 tsk tahini
2 tsk citronsaft
1 tsk olivenolie
1/4 dl vand
1 knsp stødt spidskommen
1 knsp salt & cayennepeber efter smag
Kog kartofler og hvidløg møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, og gnid kartoflerne gennem en sigte. Bland det med tahini, citronsaft og olivenolie. Rør vandet i lidt ad gangen, til konsistensen er cremet. Smag til med spidskommen, salt og cayennepeber. Servér humus som dip med grøntsager.
Note: Jeg moste kartoflerne med en gaffel og lavede 3 x portion til to personer – det kom til at passe fint til resten af maden.
Persillesvampe
2 personer
250 g brune champignons
en håndfuld persille
salt og peber
lidt smør
Champignonerne renses og skæres i fine skiver, inden de steges på en pande med lidt smør. Smages til med salt og peber. Persille hakkes og vendes i svampene, når de er færdigstegte.
Flotte boller. Det var rart med en genopfrisker, jeg havde nemlig helt glemt opskriften på kartoffelhumus. Uhm!
Jeg er ikke så vild med hummus, men den kartoffelhummus lyder altså bare super lækker, den skal vi have i nærmeste fremtid tror jeg:)
Sifka – tak! Det viste sig heldigvis, at de også smager godt (vi måtte jo lige teste ;-)), så nu kan jeg trygt medbringe dem i morgen. Portionen var jo temmelig stor, så der røg også et par i fryseren – så kommer de nok med på madpakken i løbet af den næste uge…
MissMuffin – gemalen mente dog godt nok, at det var et skjult forsøg på at indføre kartoffelmos, men han indrømmede dog også, at det smagte anderledes. Jeg tror, jeg vil tilføje flere fed hvidløg en anden gang (nu er jeg også generelt glad for hvidløg og for mad med meget smag i). God fornøjelse med det 🙂
Hmm, den ser bestemt interessant ud den ‘humus’. Det skal jeg altså prøve en dag 🙂
Klidmoster – du er ganske velkommen 🙂
Den er lidt mere solid i det end kartoffelmos (som jeg også er ret glad for), så den mætter ret godt! Jeg var lige ved at være bange for, at jeg havde lavet for lidt, men mængden passede meget godt til os, når der også var persillesvampe og pølser til.