I torsdags var jeg til kageorgie hos Madakademiet. Et møde blev rykket, og pludselig var kalenderen tom om eftermiddagen, så jeg susede af sted for at smage på kager.

Kageorgiet var kulminationen på tre dages intensiv undervisning, hvor dessertkokken Markus Grigo var forbi højskolen for at lære eleverne om det søde køkken. Ved arrangementets start proklamerede velkomsttaleren, at man ikke kunne nå at smage samtlige kager, og da jeg så udvalget, måtte jeg give vedkommende ret – der var mange kager – og mange solide kager!  Selvom kagestykkerne var små, så mættede de temmelig meget, og allerede efter den første lille kagetallerken med fire smagsprøver (se øverste billede), var jeg ved at gå sukkerkold. Det var ellers lækre sager – en fin lille Sarah Bernard-kage på en lille kransekagebund, en luftig, sød og salt peanutkage, en virkelig lækker marcel-kage samt en lakridskage, som desværre var for tung og sej til rigtig at fungere.

Efter en pause måtte jeg dog lige smage lidt mere, og denne gang blev det – med en enkelt undtagelse – til mere luftige sager. En fin vandbakkelse med syltetøj og flødeskum, en meget mystisk gulerodskage, som jeg kun spiste en tredjedel af – den havde en ret underlig konsistens og virkede, som om den var lavet på quinoa?! Derudover var der en cheesecake, som var udmærket, samt en Mississippi mud cake, som var lige så sød, klæbrig og vulgær, som den skal være.

Vil du se resten af mine kagebilleder fra arrangementet, så tjek min Facebook-profil, hvor der også er et billede af tavlen, hvor samtlige kager er nævnt.