Kageorgie hos Madakademiet

I torsdags var jeg til kageorgie hos Madakademiet. Et møde blev rykket, og pludselig var kalenderen tom om eftermiddagen, så jeg susede af sted for at smage på kager.

Kageorgiet var kulminationen på tre dages intensiv undervisning, hvor dessertkokken Markus Grigo var forbi højskolen for at lære eleverne om det søde køkken. Ved arrangementets start proklamerede velkomsttaleren, at man ikke kunne nå at smage samtlige kager, og da jeg så udvalget, måtte jeg give vedkommende ret – der var mange kager – og mange solide kager!  Selvom kagestykkerne var små, så mættede de temmelig meget, og allerede efter den første lille kagetallerken med fire smagsprøver (se øverste billede), var jeg ved at gå sukkerkold. Det var ellers lækre sager – en fin lille Sarah Bernard-kage på en lille kransekagebund, en luftig, sød og salt peanutkage, en virkelig lækker marcel-kage samt en lakridskage, som desværre var for tung og sej til rigtig at fungere.

Efter en pause måtte jeg dog lige smage lidt mere, og denne gang blev det – med en enkelt undtagelse – til mere luftige sager. En fin vandbakkelse med syltetøj og flødeskum, en meget mystisk gulerodskage, som jeg kun spiste en tredjedel af – den havde en ret underlig konsistens og virkede, som om den var lavet på quinoa?! Derudover var der en cheesecake, som var udmærket, samt en Mississippi mud cake, som var lige så sød, klæbrig og vulgær, som den skal være.

Vil du se resten af mine kagebilleder fra arrangementet, så tjek min Facebook-profil, hvor der også er et billede af tavlen, hvor samtlige kager er nævnt.

15 thoughts on “Kageorgie hos Madakademiet

 1. ej, jeg har ikke fået frokost og er vildt sulten ….. det er næsten ondt at vise de der, at du bare ved det:-) Det ser vel nok lækkert ud, sørme heldigt du fik hul i kalenderen!

  • Undskyld! 😀
   Ja, det var dejligt at smage så meget forskelligt, og der var ikke ligefrem brug for aftensmad bagefter 🙂

  • Ha – tag den! 😀
   Nu har du også carte blanche til at blogge mindst fem kageindlæg, før jeg brokker mig igen 😉

  • Det var også et skønt udvalg – ærgerligt at der ikke var appetit til at smage det hele, men nok også meget godt, da jeg så bare var gået i sukkerchok 😉

 2. Årh ja hvor er jeg misundelig. Sådanne arrangementer VIL jeg også med til !! Men måske meget godt at jeg ikke kendte til det, da jeg jo absolut ingen grænse har for hvornår jeg har fået nok 😉

  • Jeg blev overrasket over, hvor hurtigt jeg fik nok, selvom stykkerne var små (det er kagetallerkner, der er på billederne). Men meget sjovt og hyggeligt arrangement 🙂

 3. Som mælkeallergiker bliver jeg bare NØDT til at sige til mig selv, hvor godt det er jeg går glip af alle de kalorier. Det er den eneste trøst! 😛
  Hold k… hvor ser det godt ud. Åhhh kager, hvor er det unfair at de så godt smager!!!

  • Jamen jeg troede ikke, du havde tid 😀
   I øvrigt havde jeg planlagt et overraskelsesangreb på Godte, men hun dukkede ikke op… *grrr*

 4. Pingback: Ribbenstegssandwich i ølboller - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *