Jordbær-jordnøddesalat og quorn

jordbær-jordnøddesalat, jordbær, salat, jordbærsalat, peanuts, jordnødder, koriander, hindbæreddikeI går stod den på sjov og spas i køkkenet. Jeg ville lave noget frokost ud af et Quornprodukt, jeg havde modtaget dagen før. Nu elsker jeg jo at prøve nye ting, så da jeg fik tilbuddet om at prøve nogle Quornprodukter, så slog jeg til.

Quorn består af svampeprotein og er en slags kød for vegetarer. Produktet efterligner kyllingekød og duftede da også lidt kyllingeagtigt, da det kom på panden. Det er et produkt, som har et lavt fedtindhold, få kalorier og ingen kolesterol – kort sagt næsten for godt til at være sandt! Jeg læste lidt om det for et år siden i forbindelse med en vegetarblog, jeg fulgte, og jeg syntes, det lød ret interessant. Nu kan jeg vældig godt lide kød, så det er ikke fordi, jeg som sådan leder efter et alternativ, men det er jo godt at vide lidt om, hvad man kan købe af spændende ting og sager.

Quornfileterne blev smurt med lidt sød bornholmsk sennep og stegt på en pande. De blev serveret sammen med noget lækkert pasta (hjembragt fra Italien) samt en jordbær-jordnøddesalat.

Jordbær-jordnøddesalat
2 personer

250 g jordbær
1 dl saltede jordnødder
5 g frisk koriander, hakket
1 spsk hindbæreddike
lidt salt og peber

Jordbærrene renses og skæres i halve (eller kvarte, hvis de er meget store). De blandes med de øvrige ingredienser.

Note: Jeg var fint tilfreds med salaten, men det var ikke lige noget for gemalen. Quornfileterne var meget milde og svage i smagen. Strukturen mindede en del om kylling, så det føltes som at skære i kød, men det var ikke så trævlet, som kyllingekød plejer at være. Det skal helt sikkert krydres mere en anden gang for at tilfredsstille min trang til kapaaw i smagen, men indtil videre er jeg positivt stemt over for produktet.

10 thoughts on “Jordbær-jordnøddesalat og quorn

 1. Sikke nogle søde misser i har fået jer:)

  Quorn synes jeg er et ganske fint produkt, men det skal ha noget krydder for at smage af noget…
  Jeg bruger det jævnligt i bolognese uden at Kristian har fattet mistanke, haha…

 2. MissMuffin – mange tak! Lige nu har jeg den ene gående rundt på skrivebordet, for den skulle pludselig have opmærksomhed! 😀

  Smart at du lige kan få sneget det ind – håber ikke, at Kristian læser dette!! 😀

 3. Det lyder rigtig spændende med quorn – det må vi prøve her også, men altså med rigelig krydring. Og din jordbær-jordnøddesalat ser også dejlig ud! Jeg bruger tit melon eller frisk ananas i vores salater om sommeren, og nu må jeg prøve med jordbær – hvis der er flere at få 🙂

 4. Madame – vi fik også tit ananas i salaten, da jeg var barn, men jeg har ikke rigtig husket det de seneste år. Kan være jeg skal snart skal lave det igen 🙂

 5. Spændende mad 🙂 Jeg skal også have gang i quorn her en af dagene og er meget spændt på det. Jeg er så spændt på hvordan teksturen og smagen er…..

  Mange hilsner
  Birthe

 6. NYBH – teksturen passede fint til/som kød, men det skal krydres en del for at smage af noget. Jeg går og pønser lidt på, hvad jeg skal lave af den næste pakke 🙂

 7. Quorn er et meget undervurderet produkt, efter min mening. Jeg har efterhånden smagt en del forskellige udgaver og er ret begejstret. En af fyrene i Maxs rollespils klub er militant vegetar, så ham har jeg fodret med quorn i alle afskygninger 🙂

  Favoritten er store tern marineret i olie, citron og ras el hanut – stukket på spyd og grillet. Nam nam 🙂

 8. Klidmoster – hov, du får mig til at tænke på, at jeg lige skal have hørt min vegetarven, om hun også vil prøve det!

  Jeg synes helt bestemt, at produktet har potentiale. Nu har jeg ikke noget imod at smide masser af krydderier i mad, men det ærgrer mig lidt, at det ikke smager af mere fra start. Omvendt kan jeg jo så krydre det til lige den smag, jeg vil have, så måske det ikke er så skidt? 🙂

 9. Pingback: Italiensk frokost for vegetarer | Piskeriset på eventyr

 10. Pingback: Italiensk frokost for vegetarer | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *