I dag forkælede jeg gemalen med lidt lækker morgenmad. Faktisk var det mest en undskyldning for at få et blødkogt æg, for det har jeg ikke fået i umindelige tider, og nu jeg alligevel var i gang i køkkenet…

MissMuffin lavede for nylig en række spændende havregrynspandekager til morgenmad, og en af de opskrifter måtte jeg simpelthen prøve! Jeg lavede dem på min blinispande.

havregrynspandekager, pandekager, brunchpandekager, havregrynMini-havregrynspandekager
2 personer

100 g hvedemel
60 g havregryn
1 tsk bagepulver
1 æg
2 dl mælk
2 spsk vegetabilsk olie
½ tsk vaniljesukker

Bland mel, havregryn og bagepulver i en skål. Tilsæt æg, mælk og olie og pisk det. Put en smule smør på panden og bag dine havregrynspandekager, til de er gyldne.

Note: Jeg har tilføjet lidt vaniljesukker til disse havregrynspandekager, og så blev de serveret med sirup – nammenam!

jordbær-blåbærsmoothie, jordbær, blåbær, smoothie, mælk, honningJordbær-blåbær smoothie
2 personer

20 frosne jordbær
3 håndfulde blåbær
2 dl mælk
2 spsk honning
1 tsk vaniljesukker

Ingredienserne blendes.

Note: Jeg synes ikke, at smoothien havde så meget smag, og derfor tilføjede jeg honning, hvilket jeg ellers ikke plejer at gøre. Det gav den lidt mere sødme, men det er absolut en af de mildeste smoothies, jeg har lavet.