Jordbær-blåbær smoothie og havregrynspandekager

I dag forkælede jeg gemalen med lidt lækker morgenmad. Faktisk var det mest en undskyldning for at få et blødkogt æg, for det har jeg ikke fået i umindelige tider, og nu jeg alligevel var i gang i køkkenet…

MissMuffin lavede for nylig en række spændende havregrynspandekager til morgenmad, og en af de opskrifter måtte jeg simpelthen prøve! Jeg lavede dem på min blinispande.

havregrynspandekager, pandekager, brunchpandekager, havregrynMini-havregrynspandekager
2 personer

100 g hvedemel
60 g havregryn
1 tsk bagepulver
1 æg
2 dl mælk
2 spsk vegetabilsk olie
½ tsk vaniljesukker

Bland mel, havregryn og bagepulver i en skål. Tilsæt æg, mælk og olie og pisk det. Put en smule smør på panden og bag dine havregrynspandekager, til de er gyldne.

Note: Jeg har tilføjet lidt vaniljesukker til disse havregrynspandekager, og så blev de serveret med sirup – nammenam!

jordbær-blåbærsmoothie, jordbær, blåbær, smoothie, mælk, honningJordbær-blåbær smoothie
2 personer

20 frosne jordbær
3 håndfulde blåbær
2 dl mælk
2 spsk honning
1 tsk vaniljesukker

Ingredienserne blendes.

Note: Jeg synes ikke, at smoothien havde så meget smag, og derfor tilføjede jeg honning, hvilket jeg ellers ikke plejer at gøre. Det gav den lidt mere sødme, men det er absolut en af de mildeste smoothies, jeg har lavet.

16 thoughts on “Jordbær-blåbær smoothie og havregrynspandekager

 1. Sikke da en dejlig morgenmad. jeg så godt de pandekager og de skal prøves næste gang vi laver brunch.
  Hvorfor er det lige at jeg altid glemmer at se spise med Price – jeg ved det ikke jeg må til at hænge sedler op 🙂

  Knus og god aften

 2. Nu har jeg prøvet nogle stykker af de der smoothi, jeg ikke kan med dem, måske er det mælken, jeg er ikke den store mælkedrikker, men jeg tror nu mere, at det er konsistensen.
  Jeg elsker frugt, men de skal vist ikke være “flydende”, det ærgrer mig, for hver gang jeg ser et billede af en, får jeg lyst til at prøve igen, men det går bare ikke.
  Knus
  Vibeke

 3. Hej Piskeris..
  Jeg er glad for du kunne bruge opskriften:)
  Jeg har sanlet et par stykker mere, så der vil nok snart blive blogget flere morgenmadspandekager:)

 4. Hej Pernille!
  Vi har ikke fjernsyn, men da jeg fik programmet anbefalet af en ven, opdagede jeg, at jeg kunne se det på DR's hjemmeside, så der har jeg flere gange haft det kørende i baggrunden, mens jeg lavede noget andet ved computeren. De er vældig hyggelige og underholdende 🙂

 5. Hej Vibeke!
  Har du prøvet med æble- eller appelsinjuice? Det bruger jeg ofte, da vi sjældent har mælk i køleskabet, og det er noget lettere at have små brikker juice, så vi ikke skal tage hul på en ny karton hver gang.
  Men hvis det er konsistensen, du ikke er gode venner med, så gør det jo desværre ikke den store forskel :-/

 6. Hej MissMuffin!
  Uh, din fristerinde! Så kommer jeg jo bare til at lave pandekager igen! 😀

  Nå, jeg tror nu ikke, at gemalen vil brokke sig… 😉

 7. Ooooooooh, håber ikke, vi får startet en trend her… *griner* Men nu står mit spisebord og fungerer som det det er født til: Spisebord og ikke opbevaringsenhed. 😉

 8. Hej frk. Bibo!
  Vi kan lige så godt lokke nogle andre med i 'faldet' 😉

  Mit skrivebord er pt. så ryddet, som det kan blive. Der er notorisk rod på mit skrivebord, og der går max tre dage, før der begynder at samle sig bunker igen, men sådan er det bare. Lige præcis på mit skrivebord må det godt rode – men jeg skal selvfølgelig også kunne sidde her… 😉

 9. De der mini-havregrynspandekager lyder godt nok lækre! De må afprøves hjemme hos os, og det kan da ikke gå hurtigt nok.

  Nu ærgrer jeg mig gul og grøn over, at jeg glemte at se Spise med Price – det program er vi ellers store fans af hjemme hos os 😉

 10. Hej Madame!
  Jeps, det er en god opskrift, som MissMuffin der fandt frem. Og så er de jo meget sundere end almindelige pandekager! (… jojo, når der er havregryn i! ;-))

  Jeg ser som sagt programmerne på computeren, og pt. har DR omkring 20 afsnit liggende 🙂

 11. Åh, jeg ville ønske, jeg kunne holde ud at se tv på nettet samtidig med mit radioarbejde, men ordene vælter i forvejen ud af højttalerne her …
  Det er nu rigtig smart, at man selv kan vælge, hvornår man vil se programmer 🙂

 12. Uhmmmm..sådan morgenmads pandekager smager lækkert….
  Hvad spiller du på din PC?
  Nu har jeg tænkt over det i rigtig lang tid, så nu må jeg altså spørge lidt nysgerrigt….?

 13. Madame – jeps! Det er nu yderst sjældent, jeg får benyttet mig af det, men når det sker, er det rart. Jeg hader det der med at være afhængig af at skulle tænde på et bestemt tidspunkt, så det passer mig fint, at jeg kan gå ind på DRs hjemmeside og finde det frem, når jeg har tid og lyst til at se det.

 14. Hej mrs Cakeaholic!
  Det er ret forskelligt. Jeg har en konto på noget, der hedder STEAM, hvor man – mod betaling – kan spille alt fra små puzzles og platformsspil til store skyde- eller krigsspil. Her har jeg for eksempel spillet så forskellige spil som Doom II, Bejeweled Twist og Left 4 Dead.

  Lige for tiden får jeg mest spillet små, fjollede spil, da jeg ikke har givet mig tid til at spille i længere tid ad gangen, men jeg har tænkt mig at spille Newervinther Nights II senere i dag. Det har jeg været i gang med længe, og nu vil jeg altså have spillet det færdig 🙂

  Håber det kunne kaste lidt lys over det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *