Jamie og jeg

Jamie og jeg taler ikke samme sprog – hverken madmæssigt eller sådan helt bogstaveligt. Han er nu ellers meget populær, og jeg har set flere udsendelser med ham – især turen til Amerika sidste år var spændende, men alligevel har jeg aldrig interesseret mig synderlig for hans opskrifter. Jeg har ellers haft denne kogebog stående i flere år, og den blev også læst grundigt på et tidspunkt, og små sedler blev sat ind for at markere opskrifter, der skulle overvejes – men så strandede det også der.

Nu har jeg besluttet mig for at give ham en chance, og om lidt har vi en date i køkkenet. Jeg er spændt på, hvad det fører til…

27 thoughts on “Jamie og jeg

 1. Jeg taler heller ikke samme madsprog som Jamie Oliver. Jeg har hans første kogebog, og jeg bruger den stort set aldrig.
  Til gengæld synes jeg mange af hans tv-programmer er skønne.
  Jeg glæder mig til at høre, hvordan din date med Jamie forløber 🙂

 2. Har overvejet hans kogebøger, men det er aldrig blevet til mere end overvejelsen 🙂
  Bliver spændende, hvad du mener om ham … eller hans mad ;-D

 3. Jeg får heller ikke lavet fantastisk meget af hans opskrifter, men så en udsendelse med ham i går, hvor han skulle lære engelske skolebørn at spise sundt. Den var grusom. Ungerne vidste s´gu ikke engang hvordan et løg så ud… men de fik allesammen pommes frites til aftenmad. Du kan gense den på http://www.dr.dk

 4. Jeg har flere af hans bøger, og jeg elsker dem. Ja, der er nogle underlige ting nogle gange, men for pokker hvor har han bare nogle gude-skønne opskrifter…
  Specielt har jeg adopteret hans citronkylling. MUMS!
  Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om maden, og HVAD du laver.

 5. Jeg er stor fan af hans programmer. Jeg syntes de er ret underholdende…. Men det er alle madprogrammer jo 😀 Men selve maden…. Nej det er heller ikke noget jeg har prøvet. Gløder mig til at se resultatet af din date

 6. NYBH – det er godt at høre – jeg mindes også at huske, at du har blogget om hans opskrifter flere gange 🙂

  Amerika-bogen har jeg overvejet at kigge nærmere på, for hvis den bare minder nogenlunde om serien, så tror jeg, den er værd at læse.

 7. Anette – ja, programmerne er der bestemt ikke noget i vejen med – synes han gør det godt. Jeg kan røbe så meget, at det var et ganske positivt møde… der nok vil gentage sig en anden dag 😉

 8. ***Mutter*** – jeg kiggede efter programmet den anden dag, da jeg også har hørt godt om det, men kunne desværre ikke finde det på DR. Jeg må kigge en ekstra gang, kan jeg konkludere 🙂

 9. Hej Thilde!
  Se, nu hvor jeg har kigget bogen igennem igen, har jeg fundet flere interessante opskrifter, og den vi fik her til aften, var faktisk ganske god. Mere om den i morgen aften 😉

 10. Vibeke – jeg huskede bogens indhold som præget af lidt for mange tungere retter eller med fisk, jeg alligevel ikke kunne skaffe, men nu hvor jeg ser den igennem igen, virker den langt bedre, så jeg tror ikke, det er den sidste date med Jamie 😉

 11. Jeg fikk en Jamie-bok en gang. Jeg bladde i den og det er masse fine bilder, men ingen oppskrifter som lokker til laging.

  Kanskje en gang… 🙂

  Lykke til med ditt prosjekt!

 12. Jeg har mange haft held med simpelthen at halvere hans mængde af olivenolie (ligesom man også kan halvere Price'rnes mængde af smør…) Det er som sådan ikke fordi jeg er fedtforskrækket, men i mange af hans opskrifter synes jeg, olien tager magten!

 13. Havde et secret crush på Jamie, da han lige var kommet frem. 24 år gammel og med fuld fart på den lyseblå Vespa og fremtryllende de lækreste italienske måltider… Med tiden er min begejstring for ham dalet betydeligt. Berømmelsen har ikke gjort ham godt – og nogle gange bliver han sgu bare liiiidt for smart i en fart, – og meget, meget selvfed.
  Når det så er sagt, synes jeg stadig han er glimrende kok (især til god comfi-food/hverdagsmad). Og jeg synes alle hans rejseprogrammer er for fede!
  Knus – og SÅ dejligt at ha' dig tilbage på bloggen 😉
  e.

 14. Hej Siven!
  Sådan havde jeg det også – og jeg undrede mig lidt, nu han er så populær hos mange andre. Men nu giver jeg ham en chance den kommende tid 🙂

 15. Hej Marie!
  Det kan jeg godt forstå. Jeg har flere gange oplevet engelske opskrifter, hvor olie- eller smørmængden sagtens kan reduceres, uden at der går noget tabt i retten .

 16. Eva – hehe, jeg tror, de færreste kan undgå at blive lidt selvfede med al den succes, han har haft 🙂

  Men nu får han lov til at besøge mig i køkkenet den kommende tid, og så må jeg lige irettesætte ham, hvis han bliver lidt for selvglad undervejs 😉

 17. Hej Piskeriset
  Jeg bruger det af Jamie Oliver, som jeg synes letter min hverdag, om det er fra tv, bøger eller andres snak…
  bla hans vanillesukker for over 10-15 år siden.
  hans lyse gløgg fra en tv-udsendelse jeg havde optaget og tilfældigvis så inden mit gløggkomsammen og lavede: uhm skøn og den skal gentages.
  Igen tv-optagelse: hans forsøg på at lave bedre mad til skolebørn! herligt.
  Men jeg søger “overalt” og lader mig inspirere…
  mange onsdagshilsner Lone.g

 18. Jeg må give newyorkerbyheart ret… Hans Amerika-bog er rigtig god… har brugt mange af hans opskrifter… Synes dog at han bruger alt for meget olivenolie i for mange opskrifter… Synes ikke at alt behøver at smage af olivenolie..

 19. Jeg har ikke nogle af hans kogebøger, men jeg har en stor respekt for det, han har udrettet med de engelske skolebørn. Jeg ved ikke, om du ser eller har set denne serie, der kører i øjeblikket hver mandag på DR1.

  Jeg synes, han er enestående … 😉

 20. Hej Madnørden!
  Jeg må prøve at få kigget på den bog på et tidspunkt, for det lyder til, at den er værd at se nærmere på 🙂

  Jeg prøvede en af hans opskrifter i går og reducerede også oliemængden i den, men bortset fra det var den ganske fin!

 21. Pingback: Svinemørbrad i timian-baconsvøb, hvidløgsmos med timian og broccolisalat med soya og ingefær | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *