Italo Disco

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnItalo Disco er en italiensk restaurant, der åbnede i København for få måneder siden, og den besøgte jeg sammen med nogle kolleger tidligere på ugen. Vi var lidt spændte på, hvad vi ville få serveret, for Italo Disco er mildest talt nærige med informationerne på deres hjemmeside, der hverken afslører prisniveau eller menu. Der er link til bordbestilling, mail samt deres Facebookside, og går man lidt på opdagelse der, kan man se i en anmeldelse, at prisniveauet ligger på 350 kr for en menu. Det er så lidt dyrere end de 250 kr, som Italo Disco selv har skrevet i en opdatering fra december.

Menuen skifter fra dag til dag, og da den leveres mundtligt, så har jeg kun noteret de overordnede træk ved retterne herunder – jeg syntes nemlig, det blev lige lovlig pertentligt, hvis jeg hev en papirblok frem og bad tjeneren gentage.

Vi startede en række små deleretter – antipasti – som vi var fire personer om at dele. Første ret var en grøntsagsret, hvor hovedbestanddelen var en sprød, mild italiensk grøntsag, som ikke findes i Skandinavien. Den ligner fennikel men er meget mild i smagen – sådan nærmest som umodne mandler. Den var vendt i en mild ansjosdressing og var ganske fin.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter kom en klassiker på bordet – melon med skinke – og pølse. En lille hapser til hver. Ganske udmærket.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTredje tallerken indeholdt også en klassiker – nemlig okseinderlår med olivenolie og store flager af parmesan. I denne udgave var den dog også toppet med en kraftig peberfrugtspuré. Meget lækkert.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i København… og den sidste antipasti-servering var disse lækre grønne asparges, der blev serveret sammen med kogte æg og mascarponedressing. En god fyldig kombination med den forholdsvis fede dressing, de kogte æg samt de friske forårs-asparges. Klart den bedste af retterne.

Der var i øvrigt friskbagt brød til retterne samt – selvfølgelig – olivenolie.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter gik vi over til de lune retter. Første servering var penne, der var vendt i en kraftig basilikumpesto. Meget simpel men velsmagende. Portionen var dog ret lille (der var, hvad der ville svare til 3-4 spsk), men jeg gættede på, at næste servering ville være noget større.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHer blev jeg dog noget overrasket, for portionsstørrelsen var nogenlunde den samme. Retten bestod af linguini vendt i tomatsauce sammen med grønne hestebønner og toppet med lidt friskrevet parmesan. Igen en simpel men fin ret.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDesserten holdt stilen fra de foregående retter – småt og simpelt men velsmagende. Den bestod af skiver af frisk blodappelsin kombineret med en citroncreme, der var skøn. Intet mindre. Den kunne jeg godt have spist meget mere af 🙂

Italo Disco er ikke synderlig pænt indrettet, men det gør ikke så meget, for det lader til at være et sted, hvor de lokale gerne snupper aftensmaden, og så behøver omgivelserne ikke at være så formelle. Da vi spiste der, kom der en del stamkunder i løbet af aftenen, og stedet fik hurtigt lidt hyggelig bistrostemning.

Maden var glimrende, men der var for lidt. Jeg var heldigvis ikke voldsomt sulten den dag, men jeg gik ikke ligefrem mæt derfra. Når jeg så sammenligner den simple mad med prisniveauet, så synes jeg ikke helt, det hænger sammen – i hvert fald ikke, når jeg kan se, hvad man kan få andre steder i København (og her tænker jeg ikke på kæderestauranterne).

Pudsigt nok anmeldte Politiken restauranten i torsdags. Her lød det dog som om, at anmelderen havde fået antipasti, to pastaretter, en hovedret samt dessert – dvs. en ret mere, end da vi spiste der. Jeg spekulerer derfor over, om Italo Disco ganske enkelt glemte at servere en ret for os, eller om Politikens anmelder blot har været mere heldig end os.

Italo Disco er et fint, lille og uformelt sted. Som gæst savner jeg dog mere information på deres hjemmeside – bare så jeg har en idé om, hvad jeg kan forvente – og så burde portionsstørrelsen skrues en tand op.

Jeg havner på tre stjerner med en lille pil op til Italo Disco.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *