Italiensk vinsmagning – G.D. Vajra

vinsmagning, vinGemalen og jeg var for nylig til vinsmagning i vinklubben. Denne gang var der italiensk vinsmagning, da vinproducenten G.D. Vajra stod for alle aftenens vine. Vinhuset blev grundlagt i 1972 og råder i dag over ca. 40 hektar med vinmarker i Barolo-området. Af samme grund havde jeg rimelig høje forventninger til smagningen, for jeg har flere smagt ganske gode Barolo-vine.

Vi smagte ni vine + en bonusvin. Sidstnævnte fik jeg ikke noteret navnet på, så smagekommentarerne til denne vin har jeg ikke skrevet herunder (da jeg alligevel ikke kan finde frem til den igen). Vi spiste et par lette anretninger undervejs, som passede til vinene.

Langhe Bianco Baudana 2013 – let, frisk duft af gær. Overraskende kraftig sødme og trækker samtidig mundvand. Varm eftersmag.

Langhe Pinot Noir 2010 – rimelig kraftig duft, lys farve. Relativ kraftig krydret smag, ok syre.

Langhe Rosso 2011 – frisk, lidt træagtig duft, lys farve. Mild og kort smag. Meget vag – og ærlig talt ret kedelig.

Langhe Nebbiolo 2013 – let afdæmpet duft, umodne mandler? Mild, behagelig smag, lettilgængelig.

Barbera Superiore 2011 – tung og nærmest læderagtig duft. Behagelig smag, god balance. Svag kaffesmag? Fin sødme. Min favorit denne aften.

Barolo Albe 2010 – sødmefuld, fed duft. Afdæmpet, behagelig smag, tilpas syre.

Barolo Albe 2006 – afdæmpet, lidt stram duft. Afdæmpet og mild smag. Snigende syre. Ikke lige mig.

Barolo Bricco Viole 2009 – forholdsvis sød og kraftig duft. Voldsom syre! Efter lidt tid i glasset mere balanceret, behagelig, stadig syre, dog afrundet.

Barolo Cerretta, Baudana 2009 – sødmefuld duft, relativ krydret. Ret kraftig syre, rimelig krydret, ok sødme.

Jeg var desværre ikke nær så begejstret for vinene, som jeg havde håbet på. Der var ingen deciderede wauw-oplevelser, men der var et par vine, som var ganske glimrende. En lang række af vinene var også for dyre i forhold til hvor simple, de var (syntes jeg), og jeg savnede mere kompleksitet og dybde i flere af vinene.

Kan du anbefale en eller flere Barolo-vine, jeg bør prøve?

vinsmagning, vin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *