Italiensk veganermad

Jeg lavede denne skønne italiensk-inspirerede veganerret for nylig, da jeg var alene hjemme. Jeg forbinder ellers ikke det italienske køkken med veganermad. Godt nok er der mange kødfri retter i Italien, men til gengæld er italienerne ret glade for at proppe ost i maden, og det går jo ikke med et veganer-benspænd. Vil du lave en mere syndig og ikke-vegansk udgave af retten, kan du med fordel tilsætte revet parmesan under tilberedningen af den bløde polenta.

Tomatsaucen lavede jeg dagen før og satte på køl, så den var klar, da jeg stegte champignonerne. Saucen blev lavet ved at svitse et finthakket løg i olie, inden jeg tilsatte 100 g små italienske tomater, som jeg fandt i Føtex, og 2 dl hvidvin. Det simrede under låg en times tid, inden jeg tilsatte 2½ dl kraftig grøntsagsbouillon og lod det simre videre i en time mere, indtil saucen var kogt næsten helt ind. Derefter smagte jeg til med lidt salt og satte saucen i køleskabet til næste dag.

Du kan både købe minut-polenta (som tager meget kort tid at tilberede) og almindelig polenta, som kræver 40 minutters kogning. Jeg havde sidstnævnte udgave stående, og her kogte jeg ca. 0,75 dl polenta – først 20 minutter i rigeligt vand – husk at røre undervejs – og derefter tilsatte jeg noget kraftig grøntsagsbouillon, som det kogte færdig i. Jeg smagte til med salt og peber.

150 g brune markchampignoner blev skåret i skiver og stegt på en pande med en gavmild sjat olivenolie og 1-2 tsk røget paprika. Efter nogle minutter tilsatte jeg tomatsaucen og lod det varme godt igennem, inden jeg smagte til med salt og peber samt et lille skvæt hvidvinseddike. Jeg vendte en lille håndfuld frisk basilikum i retten, lige inden jeg tog dem af varmen.

Den bløde polenta blev serveret i en skål og toppet med champignon-tomatsaucen. En rigtig hyggeret!

13 thoughts on “Italiensk veganermad

  1. Det ser virkelig lækkert ud. Jeg er umådelig imponeret over evnen til at’ lave mad med det man nu engang har’. Din blog oser af inspiration, tusinde tak!

    • Tusind tak! Jeg er – næsten – frygtløs i et køkken, og det hjælper en del på det 😀

  2. Jeg bliver stadig imponeret over dig. Både over det lækre mad du bikser sammen og over du overhoved gider lave mad når du er alene. Men okay du er jo en mad nørd 😀
    Det ser ualmindeligt lækkert ud.

    • Tusind tak! Haha, det er også sjældent, jeg gider det, men nu var gemalen ikke hjemme hele weekenden, og så gad jeg ikke leve af yoghurt og gulerødder alle dagene 😀

  3. Endelig kontakt med veganere. Jeg er ikke selv veganer, men interesserer mig meget for mad. jeg har en opskrift på blomkålsgratin med porrer og gorgonzola dulce. Hvad vil en veganer mon erstatte blåskimmelost med. Osten skal jo – ud over smagen – tilføre retten noget cremet. I min fantasi har jeg tænkt på kapers som kan give kant, men den cremede del ved jeg ikke rigtig med.

    Kan nogen hjælpe??

    mvh Karin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *