Indmad til pålæg

Nu er det ved at være sidste udkald for indmadsretter for denne måned. Jeg har et enkelt indlæg tilbage, som jeg bringer i morgen, og så er det ved at være på tide at skifte benspænd. Jeg tror, at flere glæder sig, for selvom mange har fulgt interesseret med, når jeg har blogget om indmad, så er det jo sandt at sige ikke en populær spise. Desværre. For indmad er både sundt og billigt.

Men hvis du har mod på at prøve indmad, og du ikke lige vil starte med en af ‘snyderetterne’ (hjertelasagne eller brændende hjerter), så kan du også kaste dig over noget mere jordnært. Noget, som de fleste danskere kan lide. Leverpostej. Det er jo en indmadsret, men det tænker man ikke så meget over til daglig. Du kan jo starte i det små og lave en mild og behagelig leverpostej, og når du får mere blod på tanden, kan du kaste dig over en andeleverpostej. Den er mere intens og kraftig i smagen, så i starten har du måske brug for at toppe maden med lidt syltede rødbeder eller syltede græskar. Når du så rigtig har spist dig mod til, så kaster du dig over en rådyrsleverpostej. Jeg advarer dog om, at det er heftige sager, så smør et meget tyndt lag på brødet.

Nu lavede jeg også et par retter med kalvetunge – blandt andet i sprængt udgave – men synes du, at det bliver for voldsomt at spise tykke varme skiver af det, kan du også afkøle tungen, skære den i meget tynde skiver og spise dem på rugbrød med lidt peberrodssalat oven på. Det er guf.

Og her til sidst bliver jeg nødt til at nævne den gode gamle klassiker – blodpølse. Det er ikke bare noget, de spiser hos Emil fra Lønneberg – du kan sagtens købe blodpølse i dag hos slagteren eller såmænd også hos Føtex. Den er lidt sær at spise direkte fra pakken, så du skal gøre, som min mormor gjorde, da jeg var barn – stege blodpølseskiver på en pande og servere dem med sirup til.

Bon appetit – og kom nu ud af skabet og prøv at bruge indmad til pålæg 🙂

14 thoughts on “Indmad til pålæg

 1. Den sidste hopper jeg gerne med på – var ihvertfald tidligere glad for blodpølse.
  Tak for en masse spændende inspiration, uanset om vi får det brugt eller ej.

 2. Jeg kan godt lide dine benspænd. Denne giver megen god inspiration og gode muligheder hvor at udnytte hele dyret. Min debut med hjerter, blev en hjerteragout serveret med kartoffelmos, det er heller ikke dårligt. Men uerfaren inden for denne verden, så smager det meget kraftigt og man skal vænne sig til den nye konsistens.

  Lykke på din vej

  • Ja, konsistensen kan godt overraske. Da jeg lavede hjerter i flødesauce for første gang for et par år siden, skulle jeg også forlige mig med den lidt gummiagtige konsistens. Den var dog ikke til stede, da jeg lavede kalvehjerte den anden dag – se den seneste opskrift, jeg netop har lagt op 🙂

 3. En af mine yndlings aversioner, en af de ting der kan gøre mig virkelig dårlig. Husker også blodsuppe, som vi fik når der var blevet slagtet. Man bildte mig ind at det var chokoladesuppe – og måske er det derfor jeg den dag i dag ikke bryder mig synderlig meget om chokolade 🙂 Det var forfærdeligt og jeg glemmer aldrig lugten af det……..

  Mange hilsner
  Birthe

  • Puh, det var da også et ondt trick! Blodsuppe har jeg ikke smagt, og jeg må ærlig talt tilstå, at det heller ikke lyder særlig tiltalende…

 4. Jeg indrømmer gerne at være godt tilfreds med, at et nyt benspænd kommer til sammen med månedsskiftet. Vi deler ikke smag indmadsmæssigt, for kun kalve-
  /kvielever står på min spiseplan, men til gengæld gerne 1 gang ugentligt 😉

  Men det har været interessant at følge dine eksperimenter 😀

 5. Århh jeg synes det er lidt vemodigt at dette benspænd slutter – du er så inspirerende Piske, og jeg synes det er fedt at du har lavet så meget med indmad, det skal jeg også, når dette praktikophold er veloverstået! Specielt hjerte og tunge vil jeg gerne “lege” med – hæ hæ…

  – Maj 😀

  • Bare rolig – jeg kan godt finde på at lave flere indmadsretter fremover (det var så også en advarsel over for kommende gæster, haha!). Dejligt at du har nydt at følge med 🙂

 6. *Gulp* altså undskyld, blodpølse ser bare ikke særlig lækker ud. Men jeg fik den på samme måde som dig, hjemme hos mor, og tror endda der var sukker til også, og det smagte ganske rigtigt ok. Jeg har ikke smagt det siden jeg flyttede hjemmefra, og tvivler på jeg nogensinde kommer til at lave det selv, men minderne har vi da lov at ha’ 🙂

  • Muarhaha! Nej ok, den er ikke så fotogen. Det er også en af grundene til, at jeg ikke har lavet finker denne måned – den ret er en af de mindst fotogene, jeg kender 😀

 7. Mine drenge elsker blodpølse og de får det faktisk tit med i madpakken. Dog ikke stegt og nu får jeg det jo lidt skidt når du skriver at det bliver bedst af at steges :-/ Men de har bestemt ikke klaget over smagen… tværtimod 🙂

  • Altså det er jo smag og behag, men holder de allerede af det i den ‘rå’ udgave, så fortsæt da blot med det. Det er mere moren, jeg er bekymret for… tror hun skal spise lidt mere indmad… *hehehe* 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *