Nu er det ved at være sidste udkald for indmadsretter for denne måned. Jeg har et enkelt indlæg tilbage, som jeg bringer i morgen, og så er det ved at være på tide at skifte benspænd. Jeg tror, at flere glæder sig, for selvom mange har fulgt interesseret med, når jeg har blogget om indmad, så er det jo sandt at sige ikke en populær spise. Desværre. For indmad er både sundt og billigt.

Men hvis du har mod på at prøve indmad, og du ikke lige vil starte med en af ‘snyderetterne’ (hjertelasagne eller brændende hjerter), så kan du også kaste dig over noget mere jordnært. Noget, som de fleste danskere kan lide. Leverpostej. Det er jo en indmadsret, men det tænker man ikke så meget over til daglig. Du kan jo starte i det små og lave en mild og behagelig leverpostej, og når du får mere blod på tanden, kan du kaste dig over en andeleverpostej. Den er mere intens og kraftig i smagen, så i starten har du måske brug for at toppe maden med lidt syltede rødbeder eller syltede græskar. Når du så rigtig har spist dig mod til, så kaster du dig over en rådyrsleverpostej. Jeg advarer dog om, at det er heftige sager, så smør et meget tyndt lag på brødet.

Nu lavede jeg også et par retter med kalvetunge – blandt andet i sprængt udgave – men synes du, at det bliver for voldsomt at spise tykke varme skiver af det, kan du også afkøle tungen, skære den i meget tynde skiver og spise dem på rugbrød med lidt peberrodssalat oven på. Det er guf.

Og her til sidst bliver jeg nødt til at nævne den gode gamle klassiker – blodpølse. Det er ikke bare noget, de spiser hos Emil fra Lønneberg – du kan sagtens købe blodpølse i dag hos slagteren eller såmænd også hos Føtex. Den er lidt sær at spise direkte fra pakken, så du skal gøre, som min mormor gjorde, da jeg var barn – stege blodpølseskiver på en pande og servere dem med sirup til.

Bon appetit – og kom nu ud af skabet og prøv at bruge indmad til pålæg 🙂