Indkøbsposer fra andre lande

indkøbsposerNår jeg er på ferie, ender jeg altid med at besøge de lokale supermarkeder minimum én gang undervejs – også selvom det måske er på en forlænget weekend i en storby, hvor jeg bor på hotel. Selvfølgelig tager jeg først og fremmest i supermarkedet for at finde spændende råvarer og delikatesser, som jeg kan tage med hjem, men det er næsten lige så meget et studie i hvilke råvarer/produkter, den lokale befolkning foretrækker. Vidste du for eksempel, at der findes utrolig mange yoghurtvarianter i Tjekkiet, og at franskmændene tilsyneladende er meget glade for minidesserter såsom færdiglavet chokolademousse?

De senere år er jeg dog også begyndt at hjembringe et andet og meget praktisk ferieminde – nemlig indkøbsposer. Her taler vi ikke om de der ultratynde nogen, som går i stykker, lige så snart man putter en liter mælk ned i – nej, vi taler om tykke indkøbsposer, som kan bruges igen og igen. Det startede egentlig, fordi jeg ikke rigtig kunne finde den type indkøbsposer herhjemme og derfor blev ret begejstret, da jeg stødte på dem i Frankrig.

indkøbsposeDe første indkøbsposer, vi købte med hjem, var fra vores tur til Firenze i 2010. Her købte vi fire stk. magen til den herover. Det er også den eneste, vi nu har tilbage – de tre andre er ganske enkelt slidt op! Men de er også blevet brugt næsten hver uge siden da, så det var et ret godt køb.

indkøbsposeDenne her mener jeg vi købte i Frankrig året efter. Den bliver ikke brugt nær så ofte, da hankene er ret lange, men den er god, solid og rummelig – vigtige egenskaber hos en indkøbspose.

indkøbsposerDisse smukke, farverige indkøbsposer købte vi i Whole Foods på vores tur til New York for to år siden. De er ikke nær så holdbare, men de er til gengæld lettere at medbringe, da de vejer og fylder mindre.

På de seneste ferier har vi ikke købt indkøbsposer – vi havde simpelthen nok på lager – men jeg overvejer at købe et par med hjem, næste gang vi er ude at rejse. Indkøbsposerne er nemlig ikke bare praktiske – de er også et hyggeligt ferieminde, som får mig til at tænke på gode oplevelser, hver gang jeg bruger dem – og det er jo ikke så ringe endda.

De danske supermarkeder er i øvrigt blevet langt bedre til at have gode, solide indkøbsposer på lager. Ikke så overraskende er Irma langt fremme på dette punkt og har gennem de senere år haft flere gode poser til salg i butikkerne. De to indkøbsposer på det øverste billede i dette indlæg er faktisk fra Irma.18 thoughts on “Indkøbsposer fra andre lande”

 • Og du kalder mig mærkelig? 😉

  Jeg har faktisk lige købt en fed sag i Irma – med motiv af Julie Nord. Den kan lige stå i min kurv bag på cyklen. Så nu kommer den med til den er slidt op. #StopSpildAfAlting

  • Hey, jeg har ikke 81 af dem! (eller hvor mange dejskrabere, du nu er oppe på :D)
   Men ja, poserne er superpraktiske. Vi har også brugt dem til alt muligt andet, for de kan holde til en hel del.

 • Skøn idé – hvor er de fine 🙂
  Jeg må lige fortælle dig, at din hvide chokolademousse med appelsin var et stort hit hos os i går, hvor vi havde gæster 🙂

 • …Og i Tyskland er de sindssygt glade for buddinger og alt hvad der blævrer, uanset om det er gennemsigtigt eller ej 😛

  Fed blogpost – og skideskægt at høre om. Kan helt klart nikke genkendende til det at besøge supermarkeder 😉
  Engang på en charterferie på Zakynthos (Grækenland) fandt jeg sågar sexlegetøj (!) på supermarkedets hylder. På Zakynthos er der i øvrigt mange britiske gæster. Jeg ved ikke om der er nogen form for korrelation dér?!
  Men lidt specielt at smide en sort plastikvibrator op sammen med den græske bøtte yoghurt tror jeg nu nok ….!

  😛

  • Ahja, det er rigtigt!
   … og den der græske historie… den giver HELT forkerte billeder i mit hoved! :O

 • Jeg har også en af dem fra WholeFoods – dog med Los Angeles i silhuet i stedet for. Den ligger altid i tasken, så jeg kan købe ind på vej hjem fra uni uden at skulle købe plastikposer. Godt for miljøet og pengepungen! 🙂

  • Lige præcis – de er rigtig praktiske. Jeg har tit en med i træningstasken, hvis jeg skal købe ind på vej hjem fra fitnesscentret 🙂

 • Det var da en god ide. Jeg har nogle stykker, som jeg mest bruger til weekendture. Jeg savner nogen med lange hanke, fordi de kan hænges over skulderen og på den måde blive lettere at bære. Det er en stor fordel, hvis man har flere ting der skal slæbes. (Det var lige ergoterapeuten, der kom op i mig der).

  God weekend
  Anne-Marie

 • Yeps, vi er også altid i supermarkeder.. Uanset om det er weekend, længere tur eller … For vi skal altid have fat i væske, og så er det sjovt at studere hylderne… Som regel falder vi også over diverse snacks til ferie-tiden – og får købt for meget og slæber med hjem :$

  God ide… ‘Vores’ souveniers er også ting fra supermarkeder hovedsageligt..
  Og så er jeg lige startet på noget nyt… Skal have købt stof-flag i alle lande vi besøger samme (eller genbesøger). I USA vil jeg dog også have pr stat :$
  Overvejer hvordan hvert flag så kan få info om hvornår vi har været der… dymo på pinden virker lidt grimt. De skal stilles samlet i en vase.
  (Dog er der nogle lande jeg ikke forventer vi kommer tilbage til – som jeg nok vil se om jeg kan købe online)

  • Sej idé med stofflagene!
   Jeg er lige vendt hjem efter miniferie i Barcelona… hvor jeg selvfølgelig også købte en enkelt pose 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *