Indisk kylling med tahincreme

indisk kylling, tahincreme, tahin, creme fraiche, spidskommen, ingefær, blomkål, banan

Jeg fik lyst til at lege med spidskommen sidste weekend, så det indgik i flere af de varme måltider – blandt andet i denne indiske kylling med tahincreme. Faktisk var den ret også en undskyldning for at lave en creme med tahin i, for den letbrændte sesamsmag er jeg ret pjattet med.

Jeg kombinerede blomkål og banan, da jeg skulle lave tilbehør til retten. Du kan sagtens bruge en almindelig banan, så længe den er ret fast, men du kan selvfølgelig også bruge en plantain banan.

Indisk kylling med tahincreme
2 personer

½ kylling
2 tsk spidskommen
1 tsk salt
1 tsk stødt ingefær
rapsolie
lidt vand

Tahincreme:
1½ spsk tahin
1½ spsk græsk yoghurt
Vand
Salt

Tilbehør:
3-4 dl hakket blomkål
En fast banan, skåret i tern
Smør til stegning
1 tsk spidskommen
salt

Læg kyllingen i et ildfast fad og gnid den med olie. Drys derefter spidskommen, ingefær og salt over og hæld lidt vand i fadet. Stil kyllingen i ovnen ved 200 grader og lad den stege i ca. en time.

Rør tahin og yoghurt sammen. Tilsæt vand indtil du får en god cremet konsistens. Smag til med salt.

Smelt en stor klat smør på en pande. Svits blomkål i et par minutter og tilsæt så banan og spidskommen. Svits det endnu et par minutter og smag så til med salt.

Servér den indiske kylling sammen med tahincreme og den lune blomkål.

Note: Den indisk-inspirerede kylling passede godt sammen med den skønne tahincreme samt den sprøde og let sødlige blomkåls-bananblanding. Tahincreme er i det hele taget en herlig opfindelse, så den ser du snart igen her på bloggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *