Hytteost schmytteost

Jeg syntes, det var fristende at gribe fat i en bøtte hytteost, nu hvor der er ostemåned, men jeg må samtidig indrømme, at det er et produkt, jeg ikke har særlig mange erfaringer med. I mange år har jeg forbundet det med et selvpinende slankeprodukt på niveau med riskiks, for det var sådan, det blev præsenteret, da jeg stødte på det første gang i 1990’erne. Det var faktisk først for et par år siden, at jeg smagte det første gang, og stor var min overraskelse, da jeg fandt ud af, at det jo egentlig smagte udmærket og var temmelig uskadeligt.

Jeg havde egentlig tænkt på, om jeg skulle lave noget funky ud af hytteosten, men da jeg kom hjem efter arbejde for et par dage siden og ikke var i humør til madlavning, så endte hytteosten pludselig en tallerken sammen med røget skinke, gulerodsstykker og tomatbåde. Nåja og en klat ravigottesauce og lidt timian. Det var en aldeles glimrende hurtigløsning og bestemt ikke sidste gang, at hytteost får lov til at agere redningsmand m/k en dag, hvor jeg ikke er i humør til at kokkerere.

Hvad kan du godt lide at bruge hytteost til?

42 tanker om "Hytteost schmytteost"

  1. Jeg spiser det af en eller anden grund ikke særligt tit, men når det sker er det altid på rugbrød(gerne ristet) eller knækbrød med tomater og purløg. Her i starten af april skal jeg på hytteost-kursus sammen med Line hos Arla, så der håber jeg at finde masser af ny inspiration:)

  2. Jeg er også ret glad for rugbrødsløsningen, dog med avocado på. Det giver et godt spil mellem den friske hytteost og den cremede avocado.
    Eller på en god omgang tomat+pasta ting.

    • Jeg kan forestille mig, at det er en god kombination. Faktisk er jeg også ret glad for rugbrød+avokado-madder som hurtigløsning sådan en hverdagsaften 🙂

  3. Hej Piske,
    Hytteost er ofte en del af min formiddagssnack sammen med grøntsagsstænger – nemt at have med på job 😉 Jeg kan rigtig godt lide at spise hytteosten som den er, men også i æggekage eller tærte.
    – frk. sveske

    • Ja, den fungerer jo ganske godt som dyppelse til grøntsager – langt bedre end jeg forestillede mig 🙂
      Krydrer du ind imellem hytteosten, når du bruger den som dip?

  4. Jeg laver nogle gange hytteret, hvor jeg fintsnitter radisser, krydderurter, agurk og tomater uden kerner, og smages til med salt og peber. serveret med ristet rugbrødsstænger el. på frisk rugbrød.

    • Uhm! Jeg er ikke så gode venner med radiser, men med den kombination tror jeg nu godt, de kunne glide ned 🙂

  5. Jeg elsker hytteost. Bruger det i tærter, til hurtige frokoster som din, om sommeren med masser af purløg på mm. Noget der er super lækkert er, at blande hytteosten med røget laks skåret i små stykker – en form for laksesalat og så oven på et stykker lækkert brød – mums siger jeg dig!!!

  6. Rugbrød med hytteost og, banan og et lille nip salt… uhm
    under kartoffler på rugbrød.
    En stor klat hytteost med et par skiver ananas ved er også godt.

  7. Jeg bruger tit hytteost når jeg laver tærter, så æggemassen bliver lavet af æg, hytteost og en klat cremefraiche. Men ellers spiser jeg ikke hytteost, fik vist en overdosis da jeg var på slank for et par år siden 😉

    • Hæhæhæ, ja jeg tænkte som sagt også straks på slankekur, selvom jeg nu aldrig har brugt hytteost til det 🙂

  8. Jeg spiser næsten altid hytteost til frokost med skinke og rødløg. Og tomat og gulerødder ved siden af. 🙂 og selvfølgelig en skive rugbrød til. Det smager dejligt og mætter. 🙂

    • Ja, det mætter faktisk ret godt. Tror jeg vil have det i huset lidt oftere, for det er perfekt til en hurtig omgang aftensmad 🙂

  9. Jeg elsker bare generelt at spise det lige fra bøtten. Eller på knækbrød med jordbærmarmelade.
    Man kan også blande det med lidt naturel yoghurt og vanille og sukker, og så har man forloren risalamande!

    • Sjov idé med ‘risalamanden’ – det er jo lige sådan noget, jeg synes er sjovt at prøve. Tak for inspirationen 🙂

  10. Jeg élsker hytteost.
    Jeg plejer at spise det oven på æg/avokado/makrel, i tærter, rørt sammen med creme fraise, krydderier/krydderurter i tunsalat eller som dip til grønsagstænger.
    Og er jeg en fattigrøv spiser jeg ristet rugbrød med pesto og hytteost, den holder altid (:

    – Anne

  11. Jeg har også altid opfattet det som et mærkeligt slankeprodukt, min mor spiste i 80’erne, men jeg er også blevet inviteret til hytteost-seminar, så det glæder jeg mig meget til 🙂
    Jeg har dog brugt det i stedet for ricotta i ravioli-fyld, men ellers ikke…

    • Jeg støder heller ikke så tit på det i dag – der er det mere skyr, der er in. Men mon ikke det vender tilbage i madlavningen igen? 🙂

  12. Som flere andre skriver fungerer det virkelig godt pisket med æg som fyld l i tærter – det ynder jeg at bruge.
    I mange år var det min favorit på rugbrødet, suppleret med avocado skiver og røget lakse skiver. Mums det er bare godt!
    – Jeg får bare så ondt i maven pga laktosen…

  13. Jeg har smovset hytteret siden 1980, hvor Irma som eneste butik i Ringsted forhandlede produktet. Bruger det flere gange ugentligt som ekstra tilbehør til varme retter; hytteret matcher de fleste grøntsager. Får vi kød med røget smag, da rører jeg lidt ribs- eller tyttebærgelé i hytteretten, mums! Ellers er mine favouritter groft knækbrød eller grovbrød med et par tykke skiver syrligt æble på, derover hytteret og øverst spirede kikærter og mungbønner (hjemmeproduceret, billigt og let). Din viste type/mærke hytteret køber jeg sjældent, da den er for “flydende”! Hytteretten, som Aldi sælger, smager ikke godt jvf. mine smagsløg, så jeg køber hos Lidl, hvor man udover den citeret normale, desuden kan vælge en light udgave. Bægerne er på 200 gram, og prisen lav; tilmed er den ofte nedsat 🙂
    nb. Jeg har flere gange prøvet at bruge hytteret i brød, men så ikke lyset, hmm, og som støttende æggemasse i tærter heller ikke…

    • Tak for inspirationen! Kender ikke Aldis hytteost, da jeg ikke handler der – hvilket mærke er det, de fører? Jeg tror nok, at jeg købte denne her i Fakta.

  14. Jeg handler ikke så ofte i Aldi, men tjekker produktnavn ved næste besøg!

    Skulle du komme til Lolland, kan jeg anbefale dig at besøge Knuthenlund. Du kan besøge flere af staldene, og i butikken, der har fristelser nok, kan malkning af får og geder følges via en stor rude. Den omkringliggende natur må betrædes, så at skrive, og efter motionen kan du med bedre samvittighed spise lidt af deres fyldige oste 🙂

  15. Jeg bruger hytteost til alt muligt – og glæder mig til at lege med hos Arla sammen men de andre madbloggere. Jeg har f.eks lige sat en salt cheesecake i køleskabet. Den er lavet med røget laks, hytteost og karse. Hvor intet vover intet vinder 😀

  16. Jo da, Knuthenlund har åbent flere dage ugentligt og laver arrangementer hen over året, læs mere på knuthenlund.dk – under aktiviteter kan du læse om den kommende måneds 🙂 Da jeg bor blot få km fra Knuthenlund, har jeg besøgt stedet flere gange, og der bliver lagt kræfter i at få stablet familievenlige arrangementer på benene. Sidste år var der bl.a. en dag med fårehyrder, som demonstrerede deres hundes talenter for at holde styr på fåreflokkene, jægere viste, hvordan de træner deres hunde op til at hente vildtet, andre jægere lod interesserede skyde med bue og pil. Desuden var der skattejagt for hele familien, 11 poster med hvert sit spørgsmål, og det var en succes 🙂 Der blev grillet, malket, solgt oste m.v. Hyggeligt, absolut!
    Da jeg skulle en tur til Maribo i går, lagde jeg lige vejen forbi Aldi, og deres hytteost er mærket mælkebøtte, tysk!!
    Er i øvrigt kommet i tanke om, at en af hytteosteproducenterne i sommerperioden har solgt hytteost med finthakket rødløg og purløg. Det er let at lave selv, om ønsket 🙂

  17. Elsker hytteost. Har spist så meget af det så jeg er begyndt at have favorit mærker i det.. Jeg spiser det på rugbrød med tomater og friskkværnet peber, ren lige fra bøtten. Bruger det i burgerboller (opskrift fra arla) som fyld i tærter osv..

    • Så må du endelig anbefale et par stykker – jeg vil gerne have inspiration til god hytteost 🙂

  18. Hvis du ikke kender tricket så prøv at skyl hytteost… Så får du små ostekorn som er fine at bruge i salat i stedet for fetaost… Kan godt være det lyder underligt, men det var et trick vi ofte brugte på min tidligere arbejdsplads…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *