Jeg syntes, det var fristende at gribe fat i en bøtte hytteost, nu hvor der er ostemåned, men jeg må samtidig indrømme, at det er et produkt, jeg ikke har særlig mange erfaringer med. I mange år har jeg forbundet det med et selvpinende slankeprodukt på niveau med riskiks, for det var sådan, det blev præsenteret, da jeg stødte på det første gang i 1990’erne. Det var faktisk først for et par år siden, at jeg smagte det første gang, og stor var min overraskelse, da jeg fandt ud af, at det jo egentlig smagte udmærket og var temmelig uskadeligt.

Jeg havde egentlig tænkt på, om jeg skulle lave noget funky ud af hytteosten, men da jeg kom hjem efter arbejde for et par dage siden og ikke var i humør til madlavning, så endte hytteosten pludselig en tallerken sammen med røget skinke, gulerodsstykker og tomatbåde. Nåja og en klat ravigottesauce og lidt timian. Det var en aldeles glimrende hurtigløsning og bestemt ikke sidste gang, at hytteost får lov til at agere redningsmand m/k en dag, hvor jeg ikke er i humør til at kokkerere.

Hvad kan du godt lide at bruge hytteost til?