Hvidløgskrydrede lammekoteletter med stegte grøntsager

Se, vi startede faktisk meget blidt på månedens benspænd, da jeg lagde ud med at stege lammekoteletter i starten af måneden, men af forskellige årsager er der andre indlæg, som sneg sig ind på bloggen, inden jeg fik tid til at fortælle om denne lille hverdagsret.

Det var igen kød fra Torupgaard, og jeg må sige, at jeg er ganske tilfreds med, at vi i sin tid vovede os ud i gårdsalg, for det er nok det bedste lammekød, jeg har spist. Der er en god saft og kraft i kødet, uden at lammesmagen bliver for voldsom.

Lammekoteletter er det letteste at kaste sig over, hvis du vil have lam. De skal ikke langtidssteges, og du behøver heller ikke at marinere koteletterne inden, selvom det selvfølgelig også kan give lækre resultater. I bund og grund kan du nøjes med at krydre kødet lidt og så smide det på panden, mens tilbehøret gøres klar.

Jeg tog fire små lammekoteletter og gned dem med presset hvidløg og dryssede dem med timian, inden de blev stegt i en blanding af rapsolie og smør.

Mens de hyggede sig på panden, fandt jeg en fennikel frem og snittede den i tynde skiver, som jeg stegte på en pande sammen med en håndfuld cherrytomater og en træt rød peberfrugt. Jeg sørgede for at stege det, så det stadig havde lidt bid. Grøntsagsblandingen blev til sidst krydret med lidt timian, salt, peber samt en lille sjat glace (fond der er kogt så meget ind, at det har samme konsistens som sirup). Det hele blev serveret sammen med lidt kogte ris.

Hurtig og let hverdagsaftensmad!13 thoughts on “Hvidløgskrydrede lammekoteletter med stegte grøntsager”

 • Det ser super lækkert ud. Den opskrift må jeg helt sikkert prøve ved lejlighed. Jeg synes din ide med benspænd er rigtig godt fundet på, og en sjov måde at udfordre sig selv. Når du køber lam er det så et helt eller i mindre stykker? Jeg har selv en enkelt gang købt et helt lam, og det var også ganske fantastisk.

  • Mange tak! Vi købte et halvt lam, hvor det var parteret og pakket på forhånd, så det kunne smides i fryseren med det samme. Nu har vi fået blod (!) på tanden og overvejer nu, om ikke vi skal købe en halv gris på et tidspunkt – eller i hvert fald et halvt lam igen 🙂

  • Så vil jeg bestemt anbefale dig at lave noget på et tidspunkt – for eksempel en langtidsstegt lammekølle. Det er simpelthen så godt! 🙂

 • Åh, hvor ser det lækkert ud, Piskeris – lige en ret, jeg kunne have lyst til at lave i aften. Hurtig og let hverdagsmad skal det være i dag 😉

 • Hmmm….
  Det lyder totalt lækkert, hele vejen igennem…….Lige indtil du vælger at forurene hele skidtet med ris som tilbehør……….Der skal sgu’ da stegte kartofler, af en eller anden art, samt udskårne friske grøntsager, som labert tilbehør til så’noen bæster.

 • Hiya…..P. ris
  Jeg prøver dine stegte grøntsager idag….Det lød lækkert og enkelt.
  Jeg vil prøve at stege dem i ovnen som garniture til en svinemørbrad jeg prøver at krydre på samme måde som dine lammekoteletter, brunet på panden og lagt i fad med grøntsagerne som steges med i ovnen. Til det laver jeg en lille salat med tomat, løg lagt ud på friske halvstore basilikumblade.
  Båd ell. skivede kartofler…..Det er ligefedt men de skal ihvertfald også i ovnen med lidt olie med udrørt hvidløgspasta hældt over. Mvh BoMS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *