Se, vi startede faktisk meget blidt på månedens benspænd, da jeg lagde ud med at stege lammekoteletter i starten af måneden, men af forskellige årsager er der andre indlæg, som sneg sig ind på bloggen, inden jeg fik tid til at fortælle om denne lille hverdagsret.

Det var igen kød fra Torupgaard, og jeg må sige, at jeg er ganske tilfreds med, at vi i sin tid vovede os ud i gårdsalg, for det er nok det bedste lammekød, jeg har spist. Der er en god saft og kraft i kødet, uden at lammesmagen bliver for voldsom.

Lammekoteletter er det letteste at kaste sig over, hvis du vil have lam. De skal ikke langtidssteges, og du behøver heller ikke at marinere koteletterne inden, selvom det selvfølgelig også kan give lækre resultater. I bund og grund kan du nøjes med at krydre kødet lidt og så smide det på panden, mens tilbehøret gøres klar.

Jeg tog fire små lammekoteletter og gned dem med presset hvidløg og dryssede dem med timian, inden de blev stegt i en blanding af rapsolie og smør.

Mens de hyggede sig på panden, fandt jeg en fennikel frem og snittede den i tynde skiver, som jeg stegte på en pande sammen med en håndfuld cherrytomater og en træt rød peberfrugt. Jeg sørgede for at stege det, så det stadig havde lidt bid. Grøntsagsblandingen blev til sidst krydret med lidt timian, salt, peber samt en lille sjat glace (fond der er kogt så meget ind, at det har samme konsistens som sirup). Det hele blev serveret sammen med lidt kogte ris.

Hurtig og let hverdagsaftensmad!