parmak sucuk, hvidkål, oregano, timian, hvidløg, kål, stuvning, kålstuvning
I dag fik jeg rigtig grublet over madlavningen den kommende tid, da jeg var til frisøren. Et par timer, hvor jeg skal sidde stille, kan jeg jo lige så godt udnytte, så der blev skriblet flittigt i den lille notesbog. Vi er hjemme hele weekenden, så jeg håber på at få eksperimenteret ude i køkkenet, men der skal nu også være tid til afslapning… og øh… den milliard praktiske punkter, jeg har skrevet på dosmersedlen!

Dagens aftensmad blev dog noget mere simpel. Jeg tog udgangspunkt i, hvordan jeg kunne snige noget kål med i maden, uden at det kom til at smage meget igennem (jeg har ikke noget imod kål, men det er der jo en del andre, der er, så det er jo godt at kunne lave), og så havde jeg også noget frisk pasta, der skulle bruges. Resultatet blev fusionsmad fra de sydlige breddegrader. De krydrede pølser købte jeg i forgårs, da jeg kom forbi det tyrkiske supermarked, og de overraskede ret positivt!

Hvidkål-tomatstuvning med parmak sucuk og tomatpasta
2 personer

ca. 300 g hvidkål, fintsnittet
lidt smør
1 dåse hakkede tomater
1 tsk oregano
1 tsk timian
2 fed presset hvidløg
salt og peber

Hvidkålen steges ved middelvarme i smørret – det skal ikke tage farve men bliver ‘blankt’ efter nogle minutter. Tilsæt tomaterne og lad det småkoge nogle minutter, inden du tilsætter resten af krydderierne. Servér det med tomatpasta og stegte parmak sucuk.

Note: Simpel og mættende mad, som er godt krydret, rimelig sundt og forholdsvist billigt.