Hvidkål-tomatstuvning med parmak sucuk og tomatpasta

parmak sucuk, hvidkål, oregano, timian, hvidløg, kål, stuvning, kålstuvning
I dag fik jeg rigtig grublet over madlavningen den kommende tid, da jeg var til frisøren. Et par timer, hvor jeg skal sidde stille, kan jeg jo lige så godt udnytte, så der blev skriblet flittigt i den lille notesbog. Vi er hjemme hele weekenden, så jeg håber på at få eksperimenteret ude i køkkenet, men der skal nu også være tid til afslapning… og øh… den milliard praktiske punkter, jeg har skrevet på dosmersedlen!

Dagens aftensmad blev dog noget mere simpel. Jeg tog udgangspunkt i, hvordan jeg kunne snige noget kål med i maden, uden at det kom til at smage meget igennem (jeg har ikke noget imod kål, men det er der jo en del andre, der er, så det er jo godt at kunne lave), og så havde jeg også noget frisk pasta, der skulle bruges. Resultatet blev fusionsmad fra de sydlige breddegrader. De krydrede pølser købte jeg i forgårs, da jeg kom forbi det tyrkiske supermarked, og de overraskede ret positivt!

Hvidkål-tomatstuvning med parmak sucuk og tomatpasta
2 personer

ca. 300 g hvidkål, fintsnittet
lidt smør
1 dåse hakkede tomater
1 tsk oregano
1 tsk timian
2 fed presset hvidløg
salt og peber

Hvidkålen steges ved middelvarme i smørret – det skal ikke tage farve men bliver ‘blankt’ efter nogle minutter. Tilsæt tomaterne og lad det småkoge nogle minutter, inden du tilsætter resten af krydderierne. Servér det med tomatpasta og stegte parmak sucuk.

Note: Simpel og mættende mad, som er godt krydret, rimelig sundt og forholdsvist billigt.

12 thoughts on “Hvidkål-tomatstuvning med parmak sucuk og tomatpasta

 1. HVor ser det bare lækkert ud 🙂 Og kattene, de tager det i stive poter kan jeg se 😉 SÅDAN!

  Jeg er ikke meget for det sne lige idag – sne og at cykle på arbejde er bare ikke den skarpeste cocktail. Well Well, jeg må afsted 🙂 Jeg kan ikke trække den længere nu.

  God lørdag 🙂

 2. Skønt billede af katten, der ser på detunderlige hvide, der ligger i haven – jeg kan huske, da vores Sofus så sne for første gang og gik med højt løftede ben 🙂
  Dejlig stuvning du har lavet! Den skal prøves her.
  Rigtig god weekend, Piskeris!

 3. Kristine – mange tak – det var udnyttelse af køleskab på højt plan! 😀

  Nej, det er ikke sjovt at cykle i. Jeg holder mig mest til at gå – det er godt nok heller ikke så fedt, når vejret er dårligt, men så kan jeg heldigvis snige mig med en bus ind imellem 😉

  Tak og i lige måde!

 4. Lene – jeps, jeg blev noget forbavset over, at det rent faktisk blev liggende allerede første gang, det faldt her. Men det ser nu pænt ud med lidt 'puddersukker' på tagene 🙂

  Tak og i lige måde!

 5. Klidmoster – haha, jeg var faktisk lidt i tvivl om, hvordan de skulle bruges, da jeg gik i gang! 😀

  Jeg brugte i øvrigt de sidste to i en krydret æggekage i går – det var virkelig godt!

 6. Klidmoster – gemalen var i hvert fald ret positivt overrasket – jeg tror ligefrem, at jeg kan finde på at købe dem bare for at lave et lignende eksperiment på et tidspunkt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *