Hvad vil du definere som scoremad?

Citronkage med glasur og kandiserede citronerFor nylig havde jeg en ret interessant snak med en af mine kolleger. Emnet var scoremad, og det viste sig hurtigt, at det er et ret vidt begreb – for hvad er egentlig scoremad?

Se, det handler jo om hvilke præferencer, den udkårne har, og det svinger meget fra person til person.

Hvis jeg skulle scores (og det skal jeg ikke, for jeg er godt gift, men nu leger vi lige), så ville følgende give points:

 • en menu med flere retter (det viser overskud og lyst til at lave mad)
 • hjemmelavet mad baseret på gode råvarer, der er i sæson
 • masser af grøntsager (men ikke nødvendigvis vegetarisk)
 • mad lavet med kærlighed og omhu
 • skaldyr
 • forskellige oste efter hovedretten
 • en citrondessert

Vind et gavekort på 400 kr.
Jeg vil gerne høre, om du har en sikker scoreret – og hvad scoremad er for dig. Skriv dit svar som kommentar til dette blogindlæg – og husk at notere din e-mailadresse. Jeg trækker lod blandt svarene om mandag den 14. april (senest kl. 20.00), og den heldige vinder får et gavekort på 400 kr. til Zalando.

Ps. Jeg røber naturligvis ikke, hvad der er scoremad for gemalen. Jeg skulle jo nødig have, at andre forsøgte at servere det for ham 😉69 thoughts on “Hvad vil du definere som scoremad?”

 • Okay, det er et sjovt spørgsmål 🙂 Det har jeg aldrig rigtigt tænkt over…
  Jeg tror, at jeg er ret nem at score når det kommer til mad. Bare man har gjort sig umage og at den mad der serveres afspejler personen der laver den. Vil man have rigtigt store point, så skal der vidst være noget med chokolade og/eller jordbær til dessert 🙂
  Kristians eneste score-ret er grillede bøffer med pommes frites og Jensens sauce. Måske ikke lige det jeg selv ville vælge hvis der var frit valg på alle hylder, men det har sq også sin charme og han har været svært stolt de gange han har serveret det for mig 🙂

 • For mig er det italiensk mad. Italiensk mad er bare lig med kærlighed og passion syntes jeg. Min mand scorede mig dog med de største T-bone steaks han kunne gå hos slagteren. De fyldte en hel tallerken, så tilbehøret ( nye kartofler og knors beanæse sovs) måtte være på en anden tallerken. Jeg syntes han var så sød og han havde jo virkelig gjort sig umage ( manden kan ikke lave mad )

 • Hmm, jeg tænker at en god bøf med lækker sauce er vejen frem til en mands hjerte 😉 Og til dessert et bæger med Ben & Jerry’s, som selvfølgelig skal spises direkte med ske!

 • Scoremad for mig? Som du selv skriver – mad der er kræset om og hvor der er noget tanke bag! Og hvis jeg skal være helt ærlig så er en sikker ret man kan score mig på spareribs med klassisk tilbehør – mums. Man er ikke smuk mens man spiser, men det er sanselig mad at spise 🙂

  Det første mad jeg lavede til min kæreste og som han har snakket om lige siden er flødestuvede kantareller og new yorker cheesecake med kandiseret appelsin-, citron- og limeskal 🙂

 • Det er sjovt, at du skriver dette indlæg, for jeg tænkte netop over det forleden, da jeg overvejer at invitere på scoremiddag 😉 Mit svar er to-delt: Skal jeg selv score en fyr, vil jeg nok stege en lækker bøf, lave hjemmelavede pomfritter, hjemmelavet bearnaisesovs og en god salat. Jeg synes dog, det er en del sværere at sige, hvad jeg gerne ser på menuen, hvis jeg bliver inviteret hjem til middag. Maden skal helt sikkert laves fra bunden og med kærlighed og af sæson-råvarer. Jeg bryder mig personligt ikke så meget om store bøffer (eller store udskæringer i øvrigt, især ikke af oksekød), men til gengæld elsker jeg de fleste grønt-retter. Mit bud må derfor være en god, mættende salat, kylling fyldt med pesto samt mozzarella og svøbt i bacon, min egen grøntsagsmos (hehe, hvilket slet ikke er urealistisk 😉 ) og til sidst en lækker dessert, gerne chokolademousse eller en klæg brownie med vanilleis og lidt bær. Mums, jeg savler helt nu!

  • Du har fat i det helt rigtige scoremad for at få en fyr på krogen! Bøf, hjemmelavede fritter og sidst men ABSOLUT ikke mindst den hjemmelavede bearnaise! Væk med alt det der præfabrikerede! Skal pigen scores kan man fx starte med en let anretning af flødestuvede svampe med bacon på ristet brød, og afslutningen kunne være en lækker isdessert med hindbær eller jordbær sovs, mums! 🙂

 • Ja, sjovt spørgsmål. Faktisk havde jeg til min første date med min mamd lavet en ret med peanutsauce – og scorede ham jo. Måneder senere indrømmede han, at han slet ikke kan lide peanuts i nogen former. Så han har ikke fået det siden. 😉
  Men mig kunne man score med:
  At have spurgt før, om der var noget, jeg ikke kunne lide/tåle (hensynsfuldhed)
  Et asiatisk måltid, fx koreansk med mange små retter, ris og suppe (samme pointe med at have gjort sig umage)
  Alle retter med citrus
  Noget med tomater
  At have bagt selv (brød, kage …)

 • Hvis du serverer bagt laks for mig, så er jeg din forevigt! 😉 Eller måske bare inviterer mig på kaffe… dén er jeg også med på – selvom kaffe vel egentlig ikke er mad.

  Tror ikke, jeg selv har noget, jeg er vildt god til at lave, som jeg gerne ville servere for andre. Så skulle det måske være pandekager… Men kun hvis de bliver gode (og det kan man jo kun selv tjekke ved at spise dem alle sammen :P).

  rebeccavaever@gmail.com

 • En lækker bør og hjemmelavet bearnaisesauce ville give virkeligt gode point ved mig og det var nok også det jeg selv ville kaste mig ud i, hvis jeg skulle score.. Men tror nu alligevel at forskellige tapas må være vejen til mit hjerte…

  Og så noget med chokolade til dessert 🙂

 • Hvis jeg selv skal scores, så mad der er brugt tid og kærlighed på, men sig det ikke til min kæreste, det var nemlig IKKE det, han serverede 🙂

  Hvis jeg selv skulle finde en scoreret, ville jeg nok kike mod italien, eller lave et sats og finde noget der skal spises med fingrene, det vil jeg selv finde meget sensuelt

 • Nipsemad er i min verden scoremad. Da jeg mødte min mand for snart 13 år siden smuttede vi i lækre delikatessebutikker, når vi rigtig skulle romance den.
  Der blev købt lækkert brød, lufttøret skinke og pølse og div oste. Så lavede jeg lækker pesto og tapanade og så blev der knappet en lækker vin op.
  Her 13 år efter er det stadig det der står øverst på scoremadlisten her hjemme. En anden favorit er jomfruhummere med hvidløg, citron og olivenolie.
  Når manden skal forkæles disker jeg også tit op med en stor bøf med hjemmelavet bearnaise…

 • Noget af det første mad, min mand selv lavede og serverede for mig, var tarteletfyld med skinke og ærter – fra dåse. Og fordi han ikke havde nogle tarteletter, blev fyldet serveret på ristet franskbrød… Jeg er blevet hængende på trods af det, men har så til gengæld også overtaget størstedelen af styringen i køkkenet.

  Hvis jeg skal scores, skal det helt klart gøres via desserten. Så en god desserttallerken med for eksempel creme brulée, chokoladekage, citronsorbet, eller hvad man kan finde på, så er jeg glad – og det hele skal selvfølgelig allerhelst være hjemmelavet.

 • Det kommer meget an på person, årstid osv. Men enten ville jeg nok køre noget steg/bøf med hjemmelavede fritter og sandsynligvis noget med chokolade bagefter.
  Et alternativ kunne også være noget som sushi, jeg tror ofte der ville være gode point at hente ved at lave de finishing touches sammen.

 • Jeg ville blive scoret af mad, der afspejlede at han havde gjort sig umage for min skyld! Så er det ligemeget om det kommer til udtryk i michelin-værdig mad, eller om det betyder at pastaen den aften ikke er brændt på.

 • Det er faktisk et ret godt spørgsmål. Jeg er nok rimelig enig med dig, Piskeriset, bortset fra, at jeg ikke er den store ostespiser.
  Hvis man skulle lave den ultimative scoremiddag for mig, ville følgende indgå:
  – En flereretters menu, der viser, som du siger, at man kan begå sig i et køkken. (Omvendt kan en lækker simreret og ingen dessert også være det mest perfekte, fordi det bliver simpelt og ustresset)
  – Mad lavet fra bunden af gode råvarer i sæson
  – En masse grøntsager
  – Hellere fisk end kød
  – Gerne tiramisu, creme brulee eller hjemmelavet is til dessert
  – God vin, der passer til maden
  – Og fyldte chokolader til kaffen (man er vel chokoladeelsker)
  – Samt et pænt bord og allermest, at vedkommende, der serverer middagen, er sød og god at snakke med 🙂

 • Jeg holder meget af rødt kød og masser af grøntsager, men faktisk tror jeg godt at jeg kunne nøjes med forret og dessert.
  Jeg er vild med kammuslinger grillet eller i flødesuppe.
  Og til dessert noget med chokolade, ex Gateau Marcel.

  Hilsen Marianne

 • Godt og svært spørgsmål. Scoremad er for mig noget med små retter, som kan deles og som der kan “nippes af”, tror jeg. Og det må gerne være lidt med fingrene. Noget med skalddyr af en art, og helt sikkert også chokolade (ikke nødvendigvis i samme ret, dog).

 • Hej Piske.

  Skal jeg lave en score-middag for kæresten, er følgende på menuen:

  Forret: Tun-mousse eller lagkage med hjemmelavet citron-kaviar.

  Hovedret: Bacon-bomb eller pulled pork burger… med store mængder indkogt fond.

  Dessert: Hjemmelavet nougat-is med mælkebøtte-sirup.

  *Stort smil*
  Så har jeg scoret

  Skal jeg scores… skal han invitere mig ud på en ny (en vi ikke har prøvet) restaurant i byen. Og har han gjort forarbejdet ordentligt og bestilt:

  2 forretter og en dessert til mig… så jubler jeg 😀

  Forretterne: Suppe… og noget med fisk.

  Desserten: Chokoladekage med løbende karamel 😀

  piahaun@gmail.com

 • Noget der var gjort noget ud af. Bare det at man gør sig umage tæller. For mit vedkommende noget der var grillet; en god bøf eller tigerrejer. En lækker salat til. Godt brød. Chokolade til dessert. For min mands vedkommende: stegt flæsk og persillesovs!!!

 • Åhh det er jo svært! Jeg tror måske at det der ville score allerflest points hos mig ville være en gang hjemmelavet sushi, der er et eller andet ved mad der kan spises med fingrene, asiatisk eller italiensk ville også være godt, i det hele taget skal han nok bare have gjort sig umage og så gerne noget med en snasket brownie til dessert 😀

 • En hjemmelavet steaksandwich – indtaget på et tæppe efter en dukkert en sommeraften på stranden. Hertil en kold øl. Desserten en gammeldags isvaffel – indtaget på en nærliggende havn. Jeg taler af erfaring her;) det er RÅHYGGE og ROMANTIK

 • Min kæreste scorede mig med en pastaret med kylling, basilikum, sød chili og pinjekerner – rigtigt godt! Ingen af os kan dog huske den første ret jeg serverede for ham, hvilket er lidt sjovt, eftersom jeg er den, der hovedsagligt står for madlavningen herhjemme nu ;-).
  Hvis jeg selv skulle vælge en scoremiddag til mig selv skulle det nok være sushi. Især sashimi, som bare er rå stykker fisk, kan jeg slet ikke få nok af. Det er så også en lidt dyr scoremiddag pludseligt!

 • Forskellige tapas og petit fours til dessert. Og naturligvis bobler til begge dele. Scoremad er fingermad der kan spises sexet og elegant, og som ikke føles som fire kilo sten i maven efterfølgende. Derudover skal det være lavet med kærlighed, omhu og gode råvare, fordi det unægteligt gør en forskel. Maden skal serveres i stearinlysenes skær og med en uformel stemning – så bliver det da ikke bedre hva!

 • For mig er det ikke alene maden, der er afgørende – der skal være lagt omtanke i maden, så er menuen ikke så afgørende, men den skal naturligvis være hjemmelavet, der skal være flere retter. Omgivelserne spiller også en rolle – dæmpet belysning og stearinlys eller måske en overraskelses-picnic i det fri? 🙂

 • Der skal bare have været lagt omtanke i det. Evt. at man havde bagt et brød eller bare lavet noget, der krævede lidt forberedelse.
  Scoremad til manden er vist bare at noget er veltilberedt og at der er nok af det:-)

 • Scoremad er mad, som værten har gjort sig umage med at lave. Og der skal være vin til maden. Og menuen må gerne afsluttes med en dessert med chokolade.

  De fleste mænd, jeg kender, vil nok gerne scores med en menu bestående af steak, bearnaise, kartofler i en eller anden form og så chokolademousse/chokoladeis til dessert

 • Jeg ved ikke om man ligefrem kan kalde det scoremad, men det første min kæreste serverede for mig efter at vi var blevet kærester, var wokgrøntsager fra frost ristet i karry med ris til… Det er kun mig, der laver mad nu (og han rydder op – win!).

  Scoremad er hjemmelavet (ellers kan vi lige så godt tage på restaurant) og af ordentlig kvalitet – men ellers er jeg åben! Hvid fisk med hollandaise, bøf med rødvinssauce, sushi, pastaret eller brændende kærlighed. Jeg er til det hele! Og så chokolademousse…

 • Scoremad er i min verden mad hvor der er tænkt over tingene. Hvor der ikke nødvendigvis er brugt lang tid på det, men tænkt over hvad som passer sammen og hvad som er let og lækkert. Og hvad er så lækkert? Tja for mig er det gerne asiatisk, men også gerne noget der overrasker. Og så skal der være hensyn til hvad jeg absolut ikke kan lide! Gerne mange små retter, gerne fingermad og rigtig gerne specialiteter.
  Min mand sætter altid pris på en anretning med ost, pølse og andet tapas-lignende.

 • Min mand scorer mig hver eneste gang han svinger de mexikanske kødgryder 🙂 Da vi mødte hinanden for første gang for 3 år siden, endte vi på mexikansk restaurant, og denne dejlige dag/aften mindes jeg hver eneste gang han serverer mexikansk hjemme 🙂
  Og jeg vil godt vove at påstå at maden er bedre end den vi fik på Chicos… Han har nok samlet nogle husmodertips op, da han i sin tid var i Mexico 🙂

 • Haha et sjovt spørgsmål! Ang scoremad, så kommer det jo også lidt an på hvad ens hensigter efter maden er 😉 Så jeg vil sige nogle lækre små tapasretter, som kan vise ens kreativitet i et køkken og god rødvin dertil. Desserten kunne være en semifreddo tilpasset årstiden. Let, lækkert og forførende 🙂 Men skulle jeg vise min kæreste efter 7 år, hvor meget jeg holder af ham, så er det nok nærmere gode oksebøffer med hjemmelavet bearnaise og ovnkartofler 😉

 • DET bedste emne 🙂 Havde overvejet at inviterer en sød én hjem til middag, sker så ikke alligevel (Ih de glæder en single har) Men der grublede jeg så over hvad dælen man skulle serverer. Overvejet faktisk at google : date middags retter. Så SÅ fedt at der her kommer lidt inspiration 🙂 Så kan det være det kan bruges på et eller andet tidspunkt i fremtiden (ellers må jeg gå i kloster og glæde med-nonnerne 🙂 )

 • For mig er det vigtigste at der er tænkt over maden. Det er faktisk ikke så vigtigt at det er noget fint og specielt, bare det er noget man kan hygge sig med – gerne flere små retter.

 • Scoremad er for mig mad, der skal spises med fingrene! En scoremiddag kunne fx bestå af jomfruhummere overhældt med smeltet smør, persille, citron og hvidløg og østers med forskellige vinaigrettes og så jordbær dyppet i kvalitetschokolade og rullet i sjove ting (pop-sukker, frysetørrede jordbær, kokos, hakkede nødder) og et glas champagne til desser 🙂 Jeg synes, at der er noget både sjovt, sensuelt, legende og intimt ved at spise med fingrene – man skal nok bare lige huske en skylleskål ved siden af… 😉

 • Haha, Godt spørgsmål. Det er ikke noget, der umiddelbart findes i min ordbog :p
  Egentlig tror jeg, jeg vil svare bredt og sige: Tapas. Kæft hvor er det en hyggelig spise. Og så kan den være super simpel, men også super kompliceret. Men det der med, at snakke i timevis over småretter, god vin og stearinlys – det er sgu pissehyggeligt. Om det så er ude eller hjemme. Pingvin tapas & vinbar min favorit til formålet http://www.cafepingvin.dk/.
  Og ellers, så er tømmermændspizza på sengen sgu heller ikke et dårligt bud.

  – Anne

 • Scoremad kan man jo godt lave til sin ægtefælle, for at forkæle… Noget der er lavet med omtanke er det vigtigste. Og når det så er sagt, så skal der være dessert, gerne noget med citron. Men noget med jordbær og chokolade går også altid rent ind.

 • Scoremad kan jo være mange ting, jeg synes også noget af det vigtigste er, at der er nogle tanker bag. Når min kæreste skal forkæles står den gerne på bøf, lasagne eller en god simreret. Det skal ikke nødvendigvis være svært eller fint eller fancy, bare det er velsmagende. Jeg tror dog at næste gang den står på kæreste-hygge-aften, vil jeg lave sushi til ham. Det prøvede jeg for første gang at lave selv her i weekenden med et par veninder – med kæmpe succes! Det tror jeg han vil være ret vild med.
  Og så en eller anden dessert, gerne noget med chokolade.
  Og vin! Masser af god vin til maden!

 • Jeg havde for lidt tid siden en god bekendt til middag.. Han er vældig forelsket i mine kokkeegenskaber, så selvfølgelig skulle det være en middag og ikke bare en sludder/date over en flaske vin!

  Jeg spurgte, hvad han var til – hvilke ‘køkkener’ han foretrak. ‘Alt godt fra havet, men ellers stoler jeg på dig!’
  Nå ok.. God så. Men jeg er på SU, så en ret med blinis, hummer og alt andet lækkert (og meget dyrt) var alligevel overkill…

  Så menuen blev som følger – alt lavet fra bunden, selvfølgelig:
  Forret: Ærteblinis med rejer, dild, ramsløg og skyr.
  Hovedret: Bagt laks med blanceret og ovnstegt rødkål og dertil en salsa af æble, rød peber, ingefær, chili og citron.
  Desser: Raw-iskage af nødder, dadler og en masse bær. Dertil en skyrskum med vanille.

  Jeg lavede altså middag og han medbragte vin.. Og snakken og selskabet fortsatte natten over 😉

 • Sjovt indlæg. Jeg lavede Alt godt fra Havet til min mand i fredags bestående af Østers, grillede jomfruhummer og Stenbiderrogn på Kartoffelrösti. Det var en klar succes og bragte minder tilbage til en af de første gange vi var ude at spise sammen, hvor vi også fik østers. Jeg er så meget madøre, at for mig kan det være alt mellem himmel og jord så længe det er veltilberedt og med gode råvarer.

 • den bedste scoremad er hvidvins dampede blåmuslinger. Det skal spise med fingrene, det er let at lave, det smager genialt og så er det eftersigende godt for lysten;-)
  Anti-scoremad er taco skaller – de er helt umulige at spise pænt! Og klart et no-go for 1 date:-)

 • Når vi skal score hinanden herhjemme og gnisten skal plejes lidt, er det absolut vigtigste, at vi laver maden SAMMEN. Der er ikke noget, som varmer mere indeni, end når vi kan stå og snakke, hygge, fjolle, kærtegne og smage sammen ved køkkenbordet. Vores date-aftener har alle været forskellige, men fælles for dem alle ar været samarbejdet i at kreere maden, ikke bare det at spise den. Den dejligste aften indtil videre har uden tvivl været en middag i sushiens tegn, hvor vi virkelig kom på tynd is begge to og hvor vi flere gange måtte træde et skridt tilbage for at få grint igennem over de knap så smukke hapsere vi fik kreeret. Andre aftener har vi lavet tapas, den klassiske suppe-steg-is, rispapirsruller, eller prøvet en ny restaurant – men fælles for dem alle har været, at vi begge har været på lige bar bund. Så det, som kæresten altid scorer mig på og vice versa er tilliden, udfordringen og kærligheden i at tage på kulinarisk eventyr sammen, ligemeget hvor godt eller skidt resultatet bliver – for os er det uden tvivl forarbejdet og ikke resultatet der tæller.

  /Stine

 • Skal jeg “score” min søn, skal jeg lave blomkålsgratin med gulerødder i, hele eftermiddagen koge på en tomatsauce med chili og andre gode, stærke sager i, servere med tynde skiver god kogt skinke og et skive frisk rugbrød. Så det gjorde jeg i lørdags, en stor perfekt én – knægten var helt oppe at ringe 🙂

 • Nu er jeg også ude over scoremad, da jeg også er godt sat med Christian, men jeg tager umiddelbart udgangspunkt i, hvad manden elsker at spise, hvis jeg skal lave en scoremiddag. Hvis jeg da ved det, og det gør jeg nok ofte, da jeg snakker en del om mad, så det ville nok være et emne, vi havde berørt, før vi skulle spise sammen første gang. Vidste jeg det ikke, ville jeg nok overveje noget god, kraftig dansk mad, da det er mit indtryk, at mange mænd elsker de der traditionelle danske retter med god, brun sovs eller stegt flæsk.

  Til mig selv ville det nok gøre indtryk, at manden havde lavet noget, jeg kunne tåle og kunne lide at spise. Der er desværre meget, jeg ikke tåler at spise, og det vil gøre mig glad, hvis manden får lavet en middag med ting, jeg kan tåle, som også smager rigtig dejligt. Jeg ville elske en god og mør culotte med en god fedtkant på. Sådan noget kan jeg ikke stå for 😀

 • Uh, det er et godt spørgsmål 🙂 For mig, er god scoremad noget, hvor der er lagt tanke bag. Altså at man ikke disker op med en stor bøf til en vegetar… Så starter det bare skidt, hehe. Men om det er boller i karry eller sushi, ja det er et eller andet sted et fedt for mig. Så længe den gode stemning om maden er der, så vil det altid være et hit! Vil sågar mene, at en hotdog ved pølsemanden kan være scoremad!

 • Egentlig et sjovt emne, som jeg aldrig rigtig har tænkt over – eller dvs jeg har kun tænkt over hvad der IKKE er scoremad 😉
  Men skulle jeg nu udelukkende basere en fyrs kæreste potentiale på den mad han serverede nok være noget a’la det her:
  1. Mad der er brugt tid på
  2. Mad som han ved jeg kan lide (selvfølgelig ud fra hvad jeg tidligere har fortalt ham)
  3. Sexet mad. Fx fisk, småt og appetitligt. Her er sushi jo oplagt – men det kræver vist virkelig talent at lave det 😉

  Vigtigst af alt er det dog at han rent faktisk har tænkt over det og gjort sig umage 🙂

 • Helt enkelt : Østers med champagne i rigelige mængder. Derefter jordbær marineret i appelsinsaft og cointreau.

  Og så måske en rejemad senere, når sulten melder sig 🙂

 • Skønt spg som osse har fået dit kommentarfelt til at gå lidt amok:-) som kvinde skulle jeg scores med lyst, let, feminint mad. Jeg tænker hummer, rejer, champagne. Måske lidt pasta, så man er nødt til at slikke sig om munden bagefter:-) Og så en stor dessert! Syrlig is, søde frugter og en bid chokolade… Og mere champagne. Nå ja, og så to lys og tre kys….

 • Lige nu er jeg så udmattet, i søvnunderskud og har fuldstændig mistet overblikket, at pasta med ketchup ville være nok til at score mig 😉 bare at slippe for at tage stilling til menuen og lave maden ville gøre mig lykkelig!

  Under normale omstændigheder vill en god bøf middag eller lækker italiensk mad være vejen til mit hjerte. Ja, og så en lækker dessert!

  Min kære mand er ikke nogen ørn i et køkken, så han er heldigvis modtagelig overfor det meste. Junior kører en kræsen periode, så hvad der skal på menuen for at score ham ændrer sig fra minut til minut 🙂

 • Hvis jeg skulle servere scoremad for nogen ville det nok være friske forårsruller med peanutsovs. Jeg har endnu ikke mødt nogle der ikke kunne lide det, og så er det hyggeligt mad. Hvis jeg skulle scores (det skal jeg ikke, er godt afsat), men så ville asiatisk mad være et hit. Det er jeg nemlig vild med. Eller som du selv skriver, at man kan mærke at der er tænkt over maden, det være sig smage, konsistens og udseende. Og så is til dessert. 🙂

 • Jeg scorede min mand med picnic på gulvet i min stue.
  Serverede små lækre canapeer med laks, pestomarinerede rejer, bresola og små manchegostænger – hertil en god rødvin. Og HAPS, han var min.

 • Jeg er altså vild med det italienske køkken. Så jeg ville nok lave en tre retters. Formegentlig med pasta med de helt små muslinger, hvidløg, chilis og persille til hovedret. Mums – det er det bedste.
  Forret skulle være noget lækkert med tigerrejer og lækker hjemmelavet pesto.

 • Spændende spørgsmål! Hvis jeg skal scores, skal maden være hjemmelavet med kærlighed – min egen kæreste scorede med hjemmelavet sushi!
  Hvis jeg selv skulle score (igen), ville jeg satse på en stor bøf – det kan mænd li’!

  Henriette / hhedenolsen@gmail.com

 • Hvis menuen består af grønne danske asparges, skaldyr, steak med hjemmelavet bearnaise og bobler, så er jeg scoret :-))

 • Jeg har altid lavet min fars paella, når jeg skulle imponere med mad overfor en mand. Fordi er sådan lidt specielt, og jeg laver den meget bedre end man får den på turistrestauranter 😉 Men det er lidt et sats, for mange er jo ikke vilde med underlige skaldyr m.m., så det kan også falde helt til jorden, hvis man lægger an på én, som synes, blæksprutter er ulækre. Til gengæld laver jeg ALTID enten panne cotta eller creme brulee til dessert. Fordi det smager som at putte ægte silke i munden.
  Skal man score mig, så er der nærmest ikke den genre indenfor mad, som ikke tiltrækker mig 😉 Heldigvis er min kæreste rigtig god til at lave mad.

 • Jeg synes der er noget særligt festligt og intimt over skaldyr, så jeg ville begynde med at servere østers med grillet citron og grape estragon peber granita. Herefter jomfrumhummer som jeg elsker, enten grillet med persille og hvidløg eller rå som tatar. Krabbekløer med krydderurtemayo er også lækkert og hyggeligt at spise sammen. Og alle retterne har den fordel at værten ikke skal bruge tid i køkkenet, men kan koncentrere sig om at score:-). Dejlig tør champagne hjælper også på stemningen. Til dessert skal det være noget med chokolade som er kendt som hjælper på den kærlige stemning, gerne med lidt bær til. Det kunne være en kraftig intens mousse med krokantnødder og havsalt på toppen serveret med hindbær og brombær fyldt med en nougatcreme eller karamelcreme. Hertil et glas dejlig portvin:-). Og så en lækker morgenmad næste dag….

 • Sjovt spørgsmål! For mig vil det altså også være mad der er lavet med omhu og kærlighed.. Men også en overdådig dessert som skulle indeholde chokolade! Og gerne som en lækker varm chokoladekage lige ud af ovnen med store chokoladestykker i og så is til som smelter med lidt jordbær mhmmmm

 • Min mand ville slå benene væk under mig med noget så simpelt som en artiskok. Bagt eller kogt med lidt citron og serveret med en god portion smør med safran og hvidløg til at dyppe bladene i. Det er sindssygt hyggeligt at sidde og dele en smuk artiskok (til forret vel at mærke – ellers bliver middagen lige tynd nok) og plukke bladene af et for et for til sidst at nå ind til det fantastiske artiskokhjerte. Det er ren nydelse, smager fabelagtigt og kan med lidt god vilje ligefrem se sexet ud.
  Hvis han så også havde fundet en perfekt hvidvin til, ville den være lige i skabet.

 • Altså det er da klart spagetti med kødboller ala Lady og Vagebonden 🙂 Også skal det selvfølgelig spises fra samme tallerken 🙂 Og skulle det ikke være det, så ville en steak med hjemmelavet bearnaise heller ikke være helt tosset 🙂

 • Scoremad for mig (er dog lykkeligt gift, men leger lige med på legen) kunne være: Forret: Blinis med stenbiderrogn, citronsaft, creme fraiche og avocado. Hovedret: En god rød/rosa bøf -gerne tilberedt i sous vide og efterfølgende et par minutter på grillen. Tilbehør kunne snildt være hasselbagte kartofler, friske grønne asparges med bacon omrullet. Gerne med bearnaise sauce til. Dessert: Cheesecake -selvfølgelig hjemmelavet. Drikkevarer: hvidvin fra Domaine zind humbrect -fx en gewurtztraminer. Eller rødvin: En god amarone/barolo eller lignende…. Nøøøj får helt lyst til at overraske manden min en dag i nærmeste fremtid 🙂

 • Score middag må helt sikkert være Karbonader! Nu undre man sig sikkert men jeg skal giftes til Juli med manden i mit liv og hans ynglingsret er karbonader med Stuvede ærter/gulerodder og kartofler så ville helt sikkert ikke lave andet end netop det for han er den eneste i mit liv 🙂 til Dessert ville jeg lave frugtsalat med råcreme.. helt fra bunden for det elsker han <3 !! Stadig nyforelsket på trods af vi har været sammen 4 år og 2 børn .. Og så skal vi snart GIFTES!!

 • Tja, scoremad…. Jeg tror at den den ret jeg scorer (min kæreste) flest (gange) på, er min bouef bourguignon. Med store stykker meget mørt okse (ofte bryst), hele svampe, hele skalotteløg, et godt stykke bacon, nogle gange et par gode krydrede pølser fra slagteren, gulerødder, frisk timian, en hel flaske god rødvin og en ordenlig røvfuld hjemmekogt (fra slagteren) oksefond. Jeg lader hele herligheden simre i godt 6 timer og de sidste par timer uden låg så det reducerer ind til en kraftig sauce, jeg plejer at lave kartoffel/selleri mos og syltede rødløg til….. Mums!
  Så ingen østers og chokocoatede jordbær her, bare god, kraftig, fransk mad som ligger en dejlig bund 🙂

  Det er i hvert fald den ret hvor jeg høster flest komplimenter fra både mænd og kvinder 🙂

 • Uh, scoremad. Den er svær! Som du selv skriver, så ville jeg sætte pris på alt, hvor nogen har gjort sig umage. Og ost! Første gang jeg lavede mad til min kæreste, lavede jeg en lækker pastaret med chorizo, rød peber og tomater. Simpelt, men så godt, og det spiser vi stadig ofte her tre år efter. 🙂

  VH Signe

 • Jeg scorede min mand med kaffe og ananas – 2 ting, han absolut ikke kan udstå, fik jeg at vide efterfølgende! 😉 På anden date scorede han mig med klassiske tortillas – det, jeg faldt for, var i virkeligheden, at han skrev til mig 3-4 dage i forvejen for at spørge, om jeg kunne lide det, inden han gik ud og købte ind. Så vidste man da, at der blev set frem til den date! 🙂

 • Jeg bliver sgu nødt til at give mit besyv med her… eftersom jeg netop var single og blev scoret.

  Den bedste mad er for mig… noget jeg ikke selv skal lave.
  That’s it. Om det er hot dogs eller finere fransk madlavning, jeg er faktisk ligeglad. Det vigtigste er, at det er givet/lavet med kærlighed 😉

  Bare kald mig nem! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *