Nå, tiden nærmer sig – aka 1. maj, som plejer at være skæringsdatoen for, hvornår vi planter krydderurter. Det første år med have lærte os, at man skal passe på med at plante (sarte) krydderurter i starten af april, da der stadig kan komme nattefrost, og med det vejr, vi har haft i år, så har det først været denne weekend, at der for alvor er blevet skruet op for varmegraderne, så alt nu pibler frem i haven.

Vi er dog ikke så superskrappe mht. datoen, at vi ikke kan starte plantningen næste weekend, så det er pt. planen. Men hvad skal der så plantes?

Pt. hygger vores salvie og rosmarin sig gevaldigt i krydderurtebedene, og jeg kan se, at både purløg, estragon og to slags mynte er godt på vej i potterne. Det kunne også se ud som om, at vores stædige timian har overlevet igen, og måske skyder bronzefennikelen igen i år.

Men hvad skal der mere være? Jeg har planer om at plante persille, skovsyre, oregano og spiselige blomster, og jeg tror også, at vores citronmelisse trænger til at blive udskiftet. Derudover skal vi have tomatplanter og måske en robust dild.

Er der noget, jeg har overset til bedet?

Og som noget nyt har jeg også planer om at plante noget ikke-spiseligt – nemlig et par georginer, hvis jeg kan finde nogle pæne i havecentret.