Hurtige forårsretter til hverdag

bøf med spidskålJeg må hellere se at komme i gang med at blogge om månedens benspænd, for vi har allerede spist en del forårsmad.

En af mine yndlingsløsninger på en travl hverdag er ovenstående ret – et godt stykke kød kombineret med en spidskålssalat. Supersimpelt, meget hurtigt at lave samt sundt og velsmagende.

Nu har jeg jo fokus på forårsretter – gerne med dansk islæt – i denne måned, og derfor var spidskålen krammet med en ramsløgspesto (lavet på dansk rapsolie), og kødet var et stykke økologisk dansk kalvekød.

bulgursalat og svinefrikadellerEt par dage senere lavede jeg svinefrikadeller, der blev kombineret med bulgursalat og en dip lavet på creme fraiche og brændenældesalt. Svinefrikadellerne blev krydret med salt, peber og timian og rørt med et æg, inden de blev stegt på en pande i lidt smør.

Bulgursalat er en forårs- og sommerret for mig. Det er en hurtig og let måde at lave tilbehør på, og du kan selv justere, hvor mange eller få grøntsager, du vil putte i den. Jeg havde fundet nogle danske tomater og agurker frem og skår dem i tern, inden de blev vendt i den kogte bulgur sammen med lidt god olivenolie (har fået en rigtig skøn en af Cocina Fragrante) og friskhakket basilikum, inden den blev smagt til med salt.

Retten kunne sagtens spises uden dip, men jeg ville indsmigre mig lidt hos gemalen, der godt kan lide, hvis der er lidt dyppelse til, så jeg rørte en dip af creme fraiche og brændenældesalt fra Mariager Sydesalt. Det købte jeg, da jeg var på Kulinarisk Sydfyn sidste år.

pasta med baconNu hvor solen og varmen for alvor er kommet til Danmark, er vi også begyndt at vove os udenfor, når vi spiser aftensmad, og tidligere på ugen kunne vi nyde denne ret, mens aftenstrålerne badede terrassen. Her var næsten alt danskproduceret – undtagen aspargesstrimlerne. De danske asparges er endnu ikke kommet, men jeg fandt et lille bundt økologiske hos Irma, så jeg brød princippet om kun at spise danske asparges og købte disse med hjem. De var nu også ganske gode.

Retten består af ramsløgspasta fra det bornholmske mærke, Pastariget. De har ret mange spændende pastavarianter, så det køber jeg ind imellem, når jeg er i Irma eller Torvehallerne. Den kogte pasta blev vendt i ramsløgspesto (ja, det er jo lige årstiden for det). Apropos Torvehallerne så købte jeg også noget økologisk bacon der på et tidspunkt, og det blev skåret i mindre stykker og stegt på en pande sammen med danske champignons, inden det blev fordelt ud over den kogte pasta.

Jeg ville gerne kombinere retten med en god fast dansk ost, der kunne skæres i flager, så jeg fandt en Fyrmesterost fra Thiese frem. Den har en god fasthed og forholdsvis højt saltindhold, så den minder lidt om PrimaDonna – dog med en lidt blødere struktur. Retten blev som sagt toppet med aspargesstrimler – så bliver det næsten ikke mere forårsagtigt.

10 thoughts on “Hurtige forårsretter til hverdag

  • Taark! Jeg kan virkelig mærke, hvor meget jeg har savnet de sprøde forårs- og sommer-råvarer. Ligesom dig forsøger jeg også at spise sæsonbetonet, så det var en fryd at sætte tænderne i en frisk tomat igen! Manner hvor skal der guffes sprøde friske grøntsager de kommende måneder 🙂

 1. Ih hvor ser det lækkert ud! Jeg elsker når mad er enkelt og nemt at lave, også bliver det kun endnu bedre, hvis det også smager godt.

  • Det samme her – selvom jeg gerne bruger flere timer i køkkenet, så er det også rart med mad, der både er sund og hurtig at lave 🙂

 2. Uhm, det er nogle dejlige forslag til forårsretter! Vi har også fået asparges, men har endnu ikke prøvet at sidde ude og spise aftensmad. Din grønne tallerken er vel nok smuk – hvad hedder stellet?

  • Det ved jeg faktisk ikke. Jeg købte dem for et par år siden i Ilva, men det er lang tid siden, jeg sidst har været der, så jeg ved ikke, om de stadig har dem på lager.

 3. Det ser dejligt ud. Men de danske asparges er nu kommet frem i min have, så det må de vel også være hos de få avlere der findes herhjemme. Jeg hapsede et par og spiste rå i dag da jeg var i haven, og i morgen er der nok til at vi alle kan få dem hvis vi ikke frådser for meget.

  • Jeg har endnu ikke set dem hos forhandlerne, men jeg er også stødt på dem i privat regi. Meeen – mon ikke også de snart ‘rammer’ de alm. butikker? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *