Høstmarked hos Krogerup Avlsgaard

Høstmarked, Krogerup, marked, madmarked, fødevaremarkedDen første weekend i september er der høstmarked på en lang række økologiske gårde landet over, og det er en glimrende mulighed for at komme ud på landet for at ae kålhoveder og klappe køer. Sidste år tog svigerforældrene og jeg forbi Camilla Plums gård, Fuglebjerggaard, og i år var gemalen og jeg af sted til høstmarked hos Krogerup.

Det var lidt ad omveje, vi besluttede os for det høstmarked. Jeg prøvede først Øko-app’en, som høstmarked-hjemmesiden henviser til, men den crashede desværre lige så snart, jeg åbnede den, så den måtte jeg opgive at bruge. Derefter forsøgte jeg at finde en ny gård via høstmarked-hjemmesiden, men dens kortfunktion fungerede ikke særlig godt på mobilen (ikke når man er ude på landet og har svingende netforbindelse), så til sidst besluttede jeg, at så kunne vi da suse til høstmarked hos Krogerup Avlsgaard, som er en af Aarstidernes gårde.

… og det kom vi ikke til at fortryde, for det var ganske hyggeligt. Der var en hel del besøgende, men ikke så mange at det var et problem, og vi nød at trisse rundt og kigge på smukke frugter og grøntsager og snuse rundt ved de forskellige stande. Markedet var ikke lige så stort som det på Fuglebjerggaard, men der var stadig noget at se, og så var der også en del aktiviteter for børnene. Dem prøvede vi dog ikke 😉

Vi fik købt lidt ind i gårdbutikken, så vi nu har lidt forskellige juicer og boblevand samt lidt økologisk slik, og så fandt vi også en række grøntsager, der skulle med hjem – heriblandt de smukke auberginer, som du kan se i nedenstående frugt- og grøntgalleri.

Husk at der også er høstmarkeder i hele landet i morgen – tjek hvor og hvornår på www.hostmarked.dk

16 thoughts on “Høstmarked hos Krogerup Avlsgaard

  1. Hvor lyder det spændende, Piskeris – dejlige bileder! Sidste år var vi på høstmarked på Krogerup Avlsgård og året før på Fuglebjerggaard.

  2. Ps. fik frosne rabarber af mine forældre da de var på besøg, dem har jeg ikke smagt siden jeg var barn (og jeg var ikke vild med dem). Nu har jeg vildt lyst til at prøve dem, har du en ide til en let/god opskrift?

  3. Vi var også på krogerup i lørdags. Hyggeligt som altid og slæbte kilovis af grøntsager og mel med hjem. Jeg savnede dog en del af rodfrgter. Jeg synes, at det er en genial idé at sælge maden efter kilopris: 125.- kr. pr.kg.
    Venligst Birte

    • Ja, rodfrugter var der faktisk ikke så mange af – men jeg havde til gengæld lige købt det hos Grantoftegaard, så det gjorde mig ikke så meget 🙂

    • Jeg kan godt lide traditionen med høstmarked, og så var det lidt pudsigt, at vi nåede forbi to steder, selvom det ikke var planen. Kan godt anbefale sådan en lille tur ud på landet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *