Hindbæreddike og merianeddike

hindbæreddike, merianeddike, eddike, hindbær, merian, vineddike, syltningEn af de ting, som jeg selvfølgelig skal bruge krydderurterne til, er eddiker. Jeg har ikke gjort mig så meget i hjemmelavede eddiker før, så nu jeg var i gang, kastede jeg mig også ud i en hindbæreddike – med friske lækre hindbær fra svigerforældrenes have!

Det er meget enkelt at lave en eddike på krydderurter. Du skal bruge et skoldet glas, så mange friske krydderurter, du kan proppe i glasset, samt vineddike. Hæld så meget eddike på, at krydderurterne er dækket, og stil så glasset i solen i en uges tid. Det er selvfølgelig lidt svært med det vejr, vi har i øjeblikket, men… det skal i hvert fald stå fremme i mindst en uge.

Derefter er det op til dig selv, om krydderurterne fortsat skal ligge i eddiken (og være dekorative), eller om du vil fiske dem op. Eddiken kan du blandt andet bruge til at hælde over salater eller blande i dressinger.

Hindbæreddiken er samme princip – bare med hindbær i stedet for merian – og her regner jeg med at fiske bærrene op.



13 thoughts on “Hindbæreddike og merianeddike”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *