Haven netop nu

I løbet af de seneste uger har de fleste af vores frugt- og bærbuske delt gavmildt ud af små smagsprøver. Brombær bliver det ikke til i år, og der var meget få ribs, men til gengæld kunne vi høste flere håndfulde af lækre og søde hindbær på de to små hindbærbuske, som vi plantede sidste år. Udbyttet er selvfølgelig ikke så stort i år, da mange af buskene blev plantet sidste år eller forrige år, så vi er bare glade for det, der kommer frem.

Sidste weekend høstede jeg en stor skål grønne stikkelsbær og på søndag er turen kommet til de røde stikkelsbær.

Vores tre små blåbærbuske ser også ud til at ville belønne os med masser af små blå lækkerier. Jeg var ellers bange for, at vi havde brugt for lidt surbundsjord, men de trives fint ved hegnet.

Det lille bitte æbletræ er igen i år ved at bukke under for alle de æbler, det desperat prøver at fremavle. Jeg går løbende og fjerner æbler, der ikke ser ud til at blive gode, så der er mere saft og kraft til de resterende, og alligevel er jeg imponeret over, hvor mange æbler der stadig er på træet. Stædige lille asen!

Vi har også et lille bitte blommetræ, der blev plantet sidste år, og jeg er ret overrasket over mængden af blommer, der pt. er på træet. Jeg er meget spændt på, hvordan de smager.

Solbærbusken har ikke haft det så let i år, men der er der kommet enkelte bær, og jeg håber, at busken kan få sig en makker eller to, når vi ‘opgraderer’ haven med endnu flere planter her til efteråret.

Og kvanen er blevet ret imponerende igen i år. Har fundet lidt forskellige opskrifter frem så jeg også husker at få brugt noget af den. Der er i hvert fald nok at tage af, for den er over en meter høj og mindst en meter bred!

Sidst men ikke mindst et billede af vores første hjemmedyrkede tomat, som vi spiste for et par dage siden! Vi har ikke drivhus, så de tre tomatplanter blev sat i krukker i det luneste hjørne på terrassen. Jeg plantede dem i pinsen, og som I alle ved, så var sommeren ovre dagen efter! Siden har jeg gået og haft dårlig samvittighed over for de stakkels tomatplanter, som har hungret efter sol og sommer, men sidste uges varmegrader hjalp en del på det, så nu ser det ud til, at en del af tomaterne alligevel når at blive røde.8 thoughts on “Haven netop nu”

 • Åh, hvor jeg glæder mig til at få solgt huset, sådan jeg kan flytte et sted hen med en rigtig have! Jeg drømmer så meget som sådan en have fyldt med lækre, spiselige ting 🙂

  • Det kan jeg godt forstå! Godt nok er jeg ikke det store havemenneske, og derfor går jeg mest efter (nytte-)planter, der kan passe sig selv, men det er altså frygtelig rart at kunne høste fra egen have 🙂

 • Hvor har I mange dejlige frugttræer og -buske i haven! Vi har to slags æbler, hyld, jordbær og kirsebær, og lidt af frugterne, deler vi med fuglene.

  • Kirsebærrene nåede fuglene også – igen i år – at tage før os, men der var også kun 7-8 stykker 🙂

 • Hvor ser det hele bare dejligt ud. Vores tomater og agurker ( som har stået i drivhus) har altså også haft det koldt til tider. Det kan mærkes på udbyttet som svinger meget. min ene solbærbusk gav i år ca 900 gram solbær. Den er 3-4 år gammel 🙂 der er håb forude for jeres 😉

  • Pyha 🙂
   Lige nu er vi ikke så bekymrede mht. udbyttet, eftersom buskene og træerne er meget unge og derfor ikke kan forventes at give særlig meget + vejret har været så koldt. Men jeg går allerede nu og grubler over, hvad vi skal opgradere haven med til efteråret 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *