Har du husket hylden?

I øjeblikket bliver der brygget til den store guldmedalje hjemme hos os. Jeg tør ikke tænke på, hvor mange liter koncentreret hyldeblomstsaft, jeg pt. har i køleskabet, men jeg glæder mig meget til at bruge det. For mig er hjemmelavet hyldeblomstsaft flydende kærlighed, og jeg glæder mig til at kunne hive disse flasker frem af gemmerne resten af året.

Der er også blevet brygget en del rabarbersaft på det sidste, for det siges, at rabarber skal plukkes inden Sankt Hans, så har du ikke nået det endnu, er det bare om at komme ud i haven og få hevet de lækre stængler til dig. Og husk at bruge et par bundter til at koge denne skønne rabarbersaft – du vil ikke fortryde det!

Har du fået brygget noget saft indtil nu? Eller har du planer om at lave saft af andre af sommerens skønne råvarer?

22 tanker om "Har du husket hylden?"

 1. Hyldeblomstsaft er i hus… Men rabarbersaften har jeg ikke fået lavet endnu. Årh hvem der bare lige faldt over et kæmpe bundt 🙂

 2. Jeg har ikke :'-(
  Blandt andet fordi, jeg har så mange aftaler og mad, der skal spises.. *Suk*

  Men på mandag måske. Jeg har i hvert fald skrevet både citronsyre og patentflasker på indkøbslisten.

  Hyldeblomstsaft er ♥

 3. Ja jeg har 😀
  Det er første gang jeg overhovedet har lavet saft, og det smager helt fantastisk. Har et par liter hyldeblomstsaft liggende i fryseren nu, der venter på at blive anvendt i spændende eksperimenter.
  Desværre har jeg intet lavet med rabarber, da det ikke vokser vildt på disse kanter.

 4. Det er bare den bedste tid. Min mor laver en stor portion hvert år. Det bedste er når hun tager dem op af fryseren i januar. Så er der sommer overalt når man smager og lukker øjnene 🙂

 5. Namnam, det lyder godt, Piskeris! Jeg må indrømme, at jeg lader mine hyldeblomster blive til bær – er vild med hyldebærsaft og -suppe. Det er vist noget med gode minder fra barndommen 🙂

 6. Jeg har droppet saften i år … har stadig noget i fryseren fra sidst år.
  Men jeg har lavet hyldeblomsteddike, sukker og salt – det kommer snart på bloggen.
  Men hyldeblomstsaft er virkelig indbegrebet af sommer!

 7. Jeg gik forbi en masse hyld igår og tænkte godt nok at jeg skulle lave noget med dem. Synes bare jeg er så træt for tiden, så det bliver nok ikke til det vilde..
  🙂
  God weekend..

 8. Her er der lavet både Hyldeblomst- og rabarbersaft. Hyldeblomsten er det godt nok manden der står for, men jeg har lavet rabarbersaften.
  Overvejer stadig om jeg skal lave en portion mere., men så skal det jo til at være.

  Randi

 9. Jeg fælder altid en lille tåre hvert år på denne tid. Ikke et eneste sted heroppe har jeg set et hyldetræ 🙁 Og jeg kunne ellers så godt tænke mig at prøve at smage hjemmelavet hyldesaft.

  Yes – missundelsen står tydeligt malet i mit ansigt.

 10. Litzy – øvs 🙁
  Du må få de danskboende familiefæller til at hamstre noget til dig i denne periode – eller endnu bedre: få dem til at lave en portion til dig! (det manglede da blot :-))

 11. Pingback: Hyldeblomstkys | Piskeriset på eventyr

 12. Pingback: Hyldebærsaft og kirsebærsaft | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *