Bananboller med müsli og gulerodsboller

Nogen blev forhåbentlig glade i dag, for jeg havde hjulpet gemalen og bagt bananboller og gulerodsboller, som han kunne have med til morgenmaden på arbejdet. Jeg havde kigget i Amos gode bagebog, ‘Den store bagebog 2’, og så pillede jeg lidt ved opskrifterne, så jeg ikke behøvede at købe alt for mange forskellige ting i. Det betød blandt andet, at jeg erstattede ymer med kærnemælk i mine bananboller, ligesom jeg udelod cornflakes. I gulerodsbollerne brugte jeg lidt mindre gulerodsmængde og erstattede ymer med kærnemælk.

Bananboller med müsli
18 stk.bananboller, boller, gær, kærnemælk, honning, bananer, havregryn, valnødder, rosiner, hvedemel

50 g gær
5 dl kærnemælk
2 tsk salt
1 spsk honning
2 modne bananer
150 g havregryn
75 g valnødder, hakkede
2 dl rosiner
ca. 500 g hvedemel

Gæren opløses i halvdelen af kærnemælken. Mos derefter bananerne godt og pisk dem i. Tilsæt resten af kærnemælken samt salt og honning. Pisk det godt sammen, inden du tilsætter valnødder, rosiner og havregryn. Mæt dejen med hvedemel, så den bliver god og smidig og lad den hæve under et viskestykke i en times tid. Form bananboller af dejen og læg dem på en bagepladen, hvor de igen får lov til at hæve i en halv time. Pensl dem med vand og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

Note: Fyldige og lidt crunchy bananboller – og så er de lidt mere ‘snackagtige’ på grund af rosinerne. Gode og mættende.

Gulerodsboller
28 stk.gulerodsboller, boller, gær, kærnemælk, mørk farin, havregryn, solsikkekerner, gulerødder, hvedemel

100 g gær
2 dl lunkent vand
4 dl kærnemælk
2 spsk mørk farin
200 g havregryn
4 tsk salt
150 g solsikkekerner
350 g revne gulerødder
hvedemel

Pisk gæren ud i det lunkne vand og kærnemælken. Rør salt og havregryn i. Rør derefter solsikkekernerne og de revne gulerødder i, inden du rører mel i, indtil du får en smidig dej. Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve i ca. en time. Form boller af dejen og læg dem på en bageplade, hvor de igen får lov til at hæve i en halv time. Pensl dem med vand og bag dem i ovnen ved 200 grader i en halv time.

Note: Saftige og dejlige – aldeles glimrende boller. Tror stadig, at den anden udgave af gulerodsboller, jeg har har prøvet, er min favorit, men denne opskrift er også fin – og mere mættende.

12 thoughts on “Bananboller med müsli og gulerodsboller

  1. Banan boller… Nej hvor genialt 🙂 De skal prøves i weekenden. Tror bestemt det lige er noget for mig og mine drenge. Jeg har dog lige brugt de sidste rimelige modne bananer til små banan pandekager -s- Men Netto har jo dem på tilbud i denne uge…:-) Rigtig god weekend -s-

  2. Madame – jeg er blevet lidt fan af at putte havregryn i boller – synes ofte, at det gør dem lidt luftigere, det er med til at holde på saftigheden.

    Mange tak og i lige måde 🙂

  3. Bitten – hehe, de fungerer nok også fint uden rosiner 🙂

    Gemalen fik dem med på arbejde, da det var hans tur til at have morgenmad med. Efter sigende vakte de lykke 🙂

  4. NYBH – tak skal du have! Der var et par enkelte i overskud, som nu er røget i fryseren. Dejligt at have lidt på lager til en anden dag 🙂

    Også god weekend til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *