Grøntsager rimer på Din Baghave

I fredags besøgte jeg Din Baghaves pop-up restaurant, som har åbent den første fredag i måneden. Ligesom en række andre madbloggere havde jeg benyttet muligheden for at spise der til halv pris, så der var blandt andet et glædeligt gensyn med LaCucinaNada, Kristines Komfur og pedrsn, men også et dejligt førstegangsmøde med HomeMadeHeaven, som jeg havde lokket med til arrangementet.

Det var en hyggelig aften, hvor Din Baghave atter beviste, at grøntsager avlet og tilberedt med kærlighed smager fantastisk. Temaet var høstfest, for mange af grøntsagerne var de sidste, som avlerne kunne høste fra markerne, inden frosten snart sætter ind, men det betød langtfra, at grøntsagerne var kedelige. Der var masser af saft, kraft og smag tilbage, og med nænsom tilberedelse beholdt de meget af smagen.

Retterne var små og simple, men vi endte med at blive ganske mætte, for der var (selvfølgelig) masser af rodfrugter på menuen. Hvis du vil læse mere om, hvad vi præcis spiste, så har HomeMadeHeaven og LaCucinaNada allerede skrevet et par fyldestgørende indlæg om dette.

Jeg synes, det er dejligt, at der er kommet langt større fokus på velproducerede danske råvarer de senere år, men det er især grøntsagsglæden og stoltheden over de skønne, friske grøntsager, frugter og bær, som det danske klima kan præstere, som jeg er vild med. Det minder mig om de sprøde, søde, syrlige, friske og fantastiske grøntsager og frugter, som jeg spiste som barn, da jeg boede på landet. Nu har gemalen og jeg ikke plads til at være selvforsynende, og jeg er heller ikke havemenneske, så jeg nyder, at det er blevet lidt lettere at få fat i de gode råvarer.

15 thoughts on “Grøntsager rimer på Din Baghave

    • Jeg har heller ikke besøgt butikken, men jeg er stødt på dem ved flere arrangementer, og det er altså skønne grøntsager, de kan diske op med.

  1. Det lyder vel nok spædende – nu vil jeg følge dit link og læse om restauranten med det sjove navn. Ja, det er virkelig så dejligt, at der er kommet fokus på gode danske råvarer.

    • Jep – og det påvirker i længden også supermarkederne, der så småt er begyndt at føre et større sortiment af sjove danske grøntsager 🙂

  2. Pingback: En aften hos Hahnemanns køkken-pop-up | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *