Grødbar

I sidste uge havde jeg en middagsaftale med LaCucinaNada, da jeg havde lokket hende med på Grød. Jeg havde oprindeligt planer om at besøge stedet allerede i december måned, men der faldt besøget med en dag, de ikke havde åbent, så der måtte jeg og min ven smutte på Tandoori Masala i stedet.

Grød er en hyggelig lille grødbar, som åbnede sidste år. Den er et nyt og forfriskende pust i en take away-verden fyldt med kebab-barer, pizzeriaer og andre lette løsninger. Der er noget dejligt provokerende og jordnært ved at have grød som tema for et spisested. Det er på én gang meget simpelt og meget oplagt – hvorfor ikke spise grød, når der også findes suppebarer? Grød er sundt og mætter godt, og så er det heller ikke særlig dyrt at lave. Jeg har dog læst, at flere kritiserer stedet for at være dyrt, men jeg syntes nu, at jeg fik noget for pengene.

Vi valgte begge en asiatisk inspireret grød – Congee – med langtidskogte basmatiris, små stykker kyllingekød, frisk koriander, mynte, peanuts, sesamolie og soyasauce. Jeg havde ellers planlagt at tage en mere traditionel grød, men denne kombination kunne jeg ikke stå for. Grøden var meget spændende og velsmagende, hvor både soya og koriander var med til at bringe nuancer frem, som klædte grøden rigtig godt og sørgede for, at den ikke blev blød og anonym.

Jeg valgte desuden en asiatisk-inspireret salat med bladselleri, gulerod, grønkål, valnødder og soyasauce-dressing. Den passede rigtig godt sammen med grøden. Desværre fik jeg ikke taget et ordentligt billede af den, for vi sad og sludrede så meget, at jeg først kom i tanke om det i sidste øjeblik!

Portionerne var ikke voldsomt store, men de mættede godt, og jeg kunne godt være stoppet der. Vi var dog begge enige om, at vi burde da også smage en dessertgrød, nu vi var der, og heldigvis viste det sig, at ugens dessertgrød – abrikos-sveskegrød med vaniljeflødeskumsskyr, brunsvigercrumble og ristede mandler – blev serveret i små portioner i almindelige vandglas.

Det var en lille men lækker mundfuld. Jeg er normalt ikke så vild med svesker i desserter, men her var desserten perfekt afstemt, så sveskerne ikke var for dominerende men gav retten en god, dyb smag. Vaniljeflødeskumsskyr bandt hele retten sammen, og den sprøde crumble gav retten lidt bid og fasthed. Meget lækkert.

Alt i alt – Grød var en rigtig god oplevelse. Det er ikke et sted, hvor du hænger ud i timevis, for det opfordrer indretningen ganske enkelt ikke til, men det er helt perfekt til en hurtig og let aftensmad.

Mætte og tilfredse gik vi få skridt hen til cafeen Lyst. Her tog jeg ikke billeder, men det var ellers en hyggelig café med gylden, lidt dunkel belysning, som gav cafeen et hjemligt skær. Vi fandt en ledig sofa og hyggede os så en times tid med lidt varmt at drikke. Jeg kan godt forstå de københavnere, der dyrker cafélivet, for hvor kan det dog være hyggeligt og uforpligtende at mødes til en tår kaffe/te/kakao sådan et sted. Det må jeg blive bedre til i fremtiden!

18 thoughts on “Grødbar

  1. Ok, jeg havde hørt meget godt om stedet – men nu er jeg solgt! Det lyder meget lækkert med alle de forskellige varianter og toppings. Grød er godt nok ikke ‘bare’ grød mere 🙂

    • Tror også du vil synes om stedet. Det er ikke et sted, hvor man hænger ud i lang tid, men det må være hyggeligt at bo i nærheden og lige smutte forbi til en omgang grød 🙂

    • Du skal bare erstatte de to hårde parenteser (og det imellem) med et @ – så har du min e-mailadresse. Jeg har skrevet den på den lidt kryptiske måde for at undgå spam-mails 🙂

  2. Glæder mig til at det bliver så varmt at man kan indtage grøden udenfor 🙂
    Den er på min ‘must’-liste…

    • Jeg håber, at varme betyder, at de så også får en masse forskellige slags frugtgrød – så vil jeg forbi igen 🙂

  3. Det lyder vel nok spændende! Grød er jo slet ikke kun det, man blev udsat for som barn. De to typer, du fortæller om her, kunne jeg virkelig godt tænke mig at smage. Da jeg var på Hovedbanegården i søndags, så jeg en reklame for grød til at tage med sig i et bæger.

    • Ja, det har fået en lille revival i kølvandet på den nordiske bølge – og godt for det. Grød er heldigvis andet end havregrød, og jeg mindes, da jeg havde benspænd med grød – det var faktisk ganske hyggeligt 🙂

  4. Ja det var en fornøjelse – ikke alene grøden, men også dit selskab;-)
    Vi må tage en lørdag til sommer, med Farmers Market i Jægersborggade, brunch i gaden og lækker kaffe hos The Coffee Collective!

  5. Lyder, som et rigtigt hyggeligt sted! Lækkert med Grøden.. Hvad med servicen og betjeningen? Er det et sted, som man går fra, skuffet eller tilfreds?

    • Jeg synes, der god betjening – hyggelig, smilende og glad for at fortælle om de forskellige grødtyper og portionsstørrelser. Det var tydeligt, at det var folk, der var stolte af deres arbejde 🙂

      Hvis jeg boede tæt på stedet, ville jeg sandsynligvis komme der flere gange om måneden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *