Grillet entrecote, røgede selleri-fritter og champignon-baconspyd

Da jeg smagte røgøl den anden dag, var det ikke en succes, så jeg var ret spændt på, hvordan dagens grilleksperiment ville forløbe, eftersom jeg havde planlagt at servere en røgøl til. Jeg håbede dog ikke, at den var lige så kraftig som Mareridt, for den var alt for speciel til mig.

Vi plejer ikke at grille i vinterhalvåret, men det havde jeg besluttet mig for at ændre på, så grillen blev fundet frem, og der blev tændt op. Nu skulle vi nemlig have en gang grillmad, så det passede til vores røgøl! Jeg lagde nogle røg-træflis i vand en halv times tid, og så kom de på grillen, lige inden maden skulle på. Et stort stykke knoldselleri blev skåret i grove fritter og smidt på grillen. Jeg overvejede at smøre dem med lidt olie, men lod være, og de blev ganske fine alligevel. Sørg for at smide dem først på grillen, da de skal have længst tid. Et par entrecotes blev penslet med lidt balsimicoeddike og mørk sirup og salt blev drysset på, inden de røg på grillen.

I går var vi forbi Torvehallerne (mere om det i et andet indlæg), hvor jeg blandt andet købte lidt lækkert bacon, og det skar jeg i mindre tern og satte på spyd sammen med små champignons. Spyddene blev smurt med lidt balsamicoeddike, inden de også røg på grillen.

Ved serveringen hældte jeg en smule solbær-balsamicoeddike over retten og dryssede frisk timian over.

Sammen med retten nød vi Røgøl fra Hornbeer. Jeg har en vis svaghed for det bryggeri – både fordi det er et af de lokale bryggerier, men også fordi de godt kan lide at eksperimentere og har vundet flere titler på deres spændende øl. Jeg var dog lidt bekymret for, om dette blev endnu en voldsom oplevelse, når nu vi havde lidt dårlige erfaringer med røgøl. Bekymringen blev ikke mindre af, at der på flaskens etikette var en advarsel om, at denne øl ikke var for alle og enhver! Men men – vores bekymring blev gjort til skamme. Den var slet, slet ikke lige så voldsom og aparte som den første røgøl, og røgsmagen var faktisk så diskret, at det var lige før, jeg syntes, den skulle have været kraftigere. Det er en solid øl og kræver en forholdsvis tung efterårs- eller vinterret.

9 thoughts on “Grillet entrecote, røgede selleri-fritter og champignon-baconspyd

 1. Det lyder vel nok lækkert! Jeg har også kun gode erfaringer med øllerne fra Hornbeer og var så heldig at være til arrangement, hvor der var prøvesmagning 😉 Jeg er spændt på, hvad du vil fortælle fra dit besøg i Torvehallerne!

  • Mange tak. Hov ja – det kan jeg godt huske! Jeg overvejede også at kombinere denne måneds benspænd med en ølsmagning, men det er ikke lykkedes mig at presse det ind i den meget tætpakkede kalender for november måned. Til gengæld har vi så smagt en del på egen hånd 🙂

 2. Spændende læsning og interessant side du har.
  Jeg var ikke klar over, at Hornbeer har lavet en røgøl, hvilket jeg da må se at have fingrene i. Jeg har prøvet et par andre af deres øl, hvilket har været en fornøjelse.
  Jeg har tilføjet din side på min linkliste, håber det er ok :-).

  /Søren

  • Mange tak. Det er en ret mild røgøl, så måske det er et godt sted at starte, hvis man vil forsøge sig med røgøl. Da jeg for nylig smagte Mareridt fra Djævlebryg, var den i hvert fald alt alt for kraftig til mig, og jeg er ellers mest til kraftige øl.

   Og selvfølgelig må du det – tak skal du have 🙂

 3. Jeg var ikke klar over, at Hornbeer (som laver ret gode øl) havde lavet en røgøl, og skønt at læse den er drikkelig. Jeg har tidligere smagt røgøl fra andre bryggerier og har nok haft det som dig.
  Jeg har lagt dit link på min side, håber det ok.
  Super blog du har fået bygget op, :-).
  /Søren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *